dissabte, de desembre 27, 2008

Un aniversari musical


Les cançons es converteixen en una veritable banda sonora de les nostres vides, els moments especials sempre es troben acompanyats d’una melodia i en moltes ocasions la tristor i l’enyorança també compta amb les seva pròpia partitura. Una bonica cançó que ens apassiona es pot arribar a convertir en una peça odiosa arribant a esdevenir un veritable malson si ens evoca males vibracions.

La importància de la música em condueix a escriure aquestes paraules perquè avui és un dia especial per a un cantautor que sense cap mena de dubtes forma part de la vida de molts ciutadans, Joan Manuel Serrat compleix 65 anys. El noi del poble sec es va convertir en una insígnia en una època de repressió i manca de llibertat. No es va tractar d’un fenomen puntual sinó que les lletres de les seves cançons marcarien generacions senceres molts anys després d’ésser interpretades per primer cop.

Les cançons de Serrat són veritables poemes musicats, versos construïts amb molta força i passió que no deixen indiferents a ningú. Realment, Serrat aconsegueix encomanar l’energia que desprenen les seves cançons a tothom qui les escolta.

La meva joventut no és incompatible amb el fet de gaudir intensament de les cançons de Serrat perquè si quelcom caracteritza i fa especial a Joan Manuel Serrat és precisament la transversalitat del públic que s’emociona amb les seves cançons. Començant pels fidels seguidors que han estat al peu del canó des del primer dia que van sentir aquest cantautor fins arribar als més joves que hem quedat captivats per les seves melodies i el rere fons que amaguen les seves cançons

Així que celebro el seixanta-cinquè aniversari de Serrat i espero que en compleixi molts més. Pot estar segur que tots els apassionats d’aquest cantautor estarem expectants davant les seves noves aparicions, de moment seguirem gaudint dels seus temes que malgrat escoltar-los infinitats de vegades sempre resulten tremendament interessants.

En aquest espai he parlat en diverses ocasions de Joan Manuel Serrat, per si ho voleu recordar, us adjunto un parell d'enllaços: Serrat i Sabina a Tarragona i Una vetllada inoblidable

3 Comments:

At 9:08 a. m., Blogger garmir said...

Hola Laia:
Feliç any nou a tu i als teus.
Edmundo.

 
At 8:29 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia, molt bon any nou. Que el 2009m et vingui farcit d'il.lusions, d'esperances i de desitjos per complir.
Ànims amb el bloc hi ha oca gent que escrigui tant bé i tant sincera i autènticament com tu. Un peto i feliç 2009.
Muntsa

 
At 8:01 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Edmundo, moltissimes gràcies jo també et destijo que el 2009 sigui un gran any.

Muntsa, els meus millors desitjos per a tu i per a totes aquelles persones que t'estimes i aprecies, Moltissimes gràcies per les teves càlides paraules, la veritat és que sempre suposen una càrrega d'energia per seguir endavant i no defallir en una de les meves passions, l'infinit i apassionable món de les lletres perfectament conectat i relacionat amb la noble tasca comunicativa.

Així que espero que aquest 2009 sigui molt especial per a tu i ja ho saps que via bloc o mail, nosaltres, seguim en contacte!

Una forta abraçada!!!

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home