dilluns, de desembre 15, 2008

Ana Ripoll, nova rectora de la UAB

Avui, la Universitat Autònoma de Barcelona ha viscut un dia intens. Tota la comunitat universitària estava cridada a les urnes per escollir el nou rector o rectora. A dos quarts de deu han obert els col·legis electorals i de manera ininterrompuda fins a dos quarts de set totes les persones que ho han desitjat han pogut exercir el dret de sufragi.

En un post recent, vaig fer una reflexió sobre el procés electoral en el qual es trobava immersa la UAB, hi havia dues opcions, el candidat Lluís Tort i la candidata Ana Ripoll. En aquests moments ja disposem de l’escrutini final, amb un 56, % dels vots ha guanyat l’Ana Ripoll. No obstant, per aquells que no coneixeu com és el sistema de votació crec que no està de més realitzar algun apunt.

El conjunt de la comunitat universitària es divideix en quatre sectors: el sector A: funcionaris doctors, el sector B format pel personal docent no doctor, el sector C que integra estudiants i el sector D on hi trobem el Personal d’Administració i Serveis (PAS).

El sector amb una major participació ha estat l’integrat per funcionaris doctors amb un 67,79% mentre que tan sols un 8, 20% dels estudiants han acudit a les urnes. Considero preocupant el desinterès que els estudiants demostren davant l’oportunitat d’escollir la persona que encapçalarà la UAB. Ara, tots aquells que no s’han acostat als col·legis electorals seran els primers en encapçalar manifestacions, ocupar les facultats i interrompre el normal funcionament de la vida universitària. La veritat és que aquest passotisme evidencia realment quins interessos s’amaguen darrera de les seves actuacions, molt allunyades del món acadèmic, perquè si realment els interesés el mateix, s’implicarien, participarien i dirien la seva.

Després de quaranta anys d’història, la UAB compta per primera vegada al capdavant del rectorat amb una dona amb un gran bagatge professional. Així que des d’aquest espai encoratjo al nou equip a treballar fort i de valent per fer front als nombrosos reptes existents en l’àmbit universitari i concretament en el si de la UAB.

3 Comments:

At 9:16 p. m., Anonymous Anònim said...

Molta sort a la nova rectora!!

Respecte a una part dels estudiants, menys protestes i més participació de veritat. És clar, com que a les urnes de votació no hi ha cerveses ni sacs de dormir on ficar-se mà, doncs no els hi val la pena.

Més compromís de veritat és el que falta. Aquest va ser uns dels motius pels qual em va decebre la UAB. A vegades no ens adonem que si volem hi ha temps per tot: participació real, compromís, fer blocs (je, je) i, també, és clar, les cerveses.

Oriol

 
At 11:04 p. m., Anonymous Anònim said...

La no-participació de la gent no és pas despreocupació, sinó més ve una mostra de descontentament cap al sistema. Per què no vota la gent a les europees? Perquè no serveix per a res, la única decisió important que han prés ha estat aquests dies amb les 65 hores, i perquè estem a sis mesos de noves eleccions.
Votar a un-a rector-a o un-a altre-a no servia per a res. Els dos anaven a fer el mateix. El sistema de representació actual és una farsa, i recordem d'on prové: de la LOU del PP, aquella que tots vàrem sortir al carrer per tirar enrere i quan va arribar el PSOE al poder no va fer més que maquillar-la.
Jo sóc estudiant de la UAB i no vaig votar, però nul. La majoria dels estudiants que varen votar ho varen fer nul, i aìxò no ho he trobat als diaris. La gent no vota perquè no serveix per a res. Quan de debò hi han coses en joc la gent vota (recordem les eleccions generals del 96, del 2004...)

 
At 12:41 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Oriol, comparteixo la teva opinió, crec que les urnes van permetre a tots els estudiants expressar la nostra opinió, ara aquells que prefereixen la gresca i el xivarri, entenc que no dubtin en proclamar als quatre vents que l'abstenció és el millor camí.

La diversió és molt sana, ara sempre s'ha de saber en el context en el qual ens trobem. Conceptes que hi ha tota una sèrie de persones que no tenen massa clars.

Reprenent el tema de l'abstanció, simplement comentar que aquesta no obsenta cap mena de representació, a les taules de negociacions, als deganats i als rectorats, no existeix la figura personificada amb l'abstenció. Per tant, si realment ens interessa la comunitat universitària, el que hem de fer és implicar-nos i treballar pel futur de la mateixa.

Les consultes sense garanties que diverses assemblees de la nit al dia organitzen sense avisar ni encomanar-se a ningú, s'han de respectar i ostenten una credibilitat que si em permeteu qüestiono. En canvi, una convocatòria oficial, realitzada amb totes les exigències legals, aleshores, aquestes automàticament s'han de boicotejar.

Aquells que el passat dilluns vam anar a votar, vam invertir un parell de minuts del nostre temps, vam passar completament desapercebuts i no vam ésser objecte de l'atenció dels mitjans de comunicació. Ara, tots aquells que avui han tallat la Diagonal i han ocupat l'AP-7 al seu pas per Bellaterra, han estat protagonistes, potser en el fons, l'únic que cerquen és el minut de glòria.

Cordialment,

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home