divendres, de gener 02, 2009


En aquestes dates, envoltats de torrons, polvorons i bons caves, les valoracions de l’any que deixem endarrere es converteixen en una constant en moltes llars. Els elements negatius sempre són els primers que recordem, especialment les males experiències i els ensurts que han intentat ombrejar el 2008 d’un to gris i negatiu.

No obstant, no hem de permetre que les excepcions es converteixin en protagonistes així que ràpidament per la nostra ment han de començar a fluir els nombrosos moments d’alegria que amb tota seguretat ens han deparat durant un any que aquestes alçades ja forma part del passat.

Enmig del ritme frenètic que caracteritza les nostres vides és important cercar un petit espai per fer un balanç personal i retrospectiu de tot allò que han donat de si els tres-cents seixanta cinc dies que han format part del 2008. Gaudir del record dels bons moments, riure de nou quan recordem les anècdotes que es troben emmagatzemades en el nostre subconscient, són exercicis realment molt recomanables.

Tanmateix, la tasca més feixuga i àrdua, però alhora la més necessària consisteix en aprendre dels errors que tots plegats hem comès durant l’any que deixem endarrere. L’opció més còmode consistiria en oblidar-nos i començar un nou any obviant aquesta realitat.

L’experiència em porta a reconèixer la importància especial que té la interiorització dels errors, cal enfrontar-nos als problemes i no fer la vista grossa davant els mateixos. Aquesta actitud ens permetrà no tornar a ensopegar en les pedres que de tant en tant apareixen en les nostres vides i que tan sols ens volen fer la guitza.

Les bones intencions esdevenen les principals protagonistes del nou any, els fumadors es plantegen deixar de fumar, els compromís d’anar al gimnàs després de no trepitjar-lo des de mitjans de setembre sorgeix amb força així com també reprendre les necessàries classes d’anglès.

No obstant, la gran majoria de vegades, tots aquests propòsits es queden simplement en això, meres declaracions de bones intencions que mai arriben a convertir-se en una realitat. Ara, any rere any, tots en una ocasió o una altra hem pogut esdevenir testimonis directes d’aquestes declaracions perquè són fets que sempre van de la mà, nou any sinònim a nous reptes.

L’inici d’un nou any és una bona excusa per desitjar a totes aquelles persones que t’aprecies i estimes que aquest any sigui important en el decurs de les seves vides. Ara, no hem de permetre que la màgia que ens acompanya en aquestes dates s’esgoti després del dia de reis sinó que s’hauria de perllongar ad infinitum, repartint-se durant els tres-cents seixanta cinc dies de l’any. De moment, des d’aquest espai aprofito per desitjar-vos que el 2009 sigui un any especial en les vostres vides, gaudiu intensament de tots els bons moments que amb tota seguretat arribaran de la mà del 2009 i espero que l’alegria i la il•lusió impregni tots els dies d’aquest nou any que tot just comença.

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 02/01/09
Laia Gomis

7 Comments:

At 11:08 a. m., Blogger garmir said...

Hola Laia:
Doncs si feliç any nou, i que ente tots plegats la salut ens acompanyi per seguir fent desde l´amistat bones "batalles dialèctiques".
Edmón.

 
At 7:07 p. m., Anonymous Anònim said...

Bon any, Laia

 
At 10:36 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Estic convençuda que aquest any donarà mooolt de si i podrem intercanviar opinions i impressions en aquest espai. Aquí estarem per comentar la jugada.

Mooolt bon any a tots i a gaudir plenament del 2009!!!

Una abraçada!

Laia

 
At 8:35 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Que vagi molt be l'any i aprendre dels errors.

 
At 1:56 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Procurarem que aquest any sigui moolt especial i mirarem d'aprendre dels errors i així no repetir-los!

 
At 12:39 p. m., Anonymous Anònim said...

BON 2009 I PER ESTALVIAR TAMBÈ MOLT BON 2010.
PPBL

 
At 8:12 p. m., Anonymous Anònim said...

Todo es correcto en tu blog, pero ... sorprende, siendo de una socialista y joven que la horrible situación de Gaza ¿NO MERECE UN COMENTARIO?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home