dilluns, de juliol 07, 2008

Les festes del barri

El sentit del humor és un element imprescindible en les populars festes dels barris vendrellencs. El passat dissabte, la Font de la Menya donava el tret de sortida aquestes celebracions tremendament entretingudes i dinàmiques. Ara, el plat fort arriba avui, dilluns, dia del Barri més Barri, òbviament us estic parlant del Barri de França.

Són moltes les activitats que les diverses Comissions dels Barris s’encarreguen d’organitzar perquè en el seu conjunt es tracti d’una festa sonada, pensant sempre en els grans però sense oblidar els més petits.

Personalment, si hagués de triar entre tots els elements que defineixen aquestes festes em quedo amb la plantada de les falles. Una mirada crítica i mordaç a l’actualitat política, social i cultural que durant els darrers mesos s’ha manifestat a la nostra vila. Envejo la capacitat de plasmar a través d'encertats dibuixos realitats que tots en un moment o altre hem comentat, les paraules també hi són presents tot i que prefereixo quedar-me amb aquelles imatges que senzillament transmeten un missatge emprant les mínimes paraules.

Reconec que potser aquestes veritables obres d'art per alguns són difícils d’entendre o no els hi troben el sentit, no patiu que tinc la recepta per evitar aquest petit problema, no perdre pistonada i estar al dia de l’actualitat en totes les seves vessants així segur que comprendreu tots els ets i els uts de les falles vendrellenques.

En aquest mateix sentit, la imatge que encapçalava el present escrit és una petita part de la falla del barri de França i reprodueix un ple de l'Ajuntament del Vendrell, traçat amb una perspectiva totalment diferent aquella que estem acostumats a percebre.

Tot l'esforç i el sacrifici de pensar quin serà el disseny, el contingut i les imatges que formaran part de la falla s’esvairan quan el rellotge s’apropi a les deu del vespre, quedant reduït a un polsim de cendres. Aquest fet no exclou que reconegui públicament tot el treball desinteressat que s’amaga darrera de les festes dels barris, sense les persones que lliuren part del seu temps en benefici del conjunt del municipi, aquestes festes no serien possible. Així doncs, gaudiu intensament d'aquestes dies de festa!

4 Comments:

At 10:20 p. m., Anonymous Anònim said...

Ep, hola Laia! Em podries dir quins concerts hi ha cada nit aquesta setmana a les festes de barri? he intentat buscar-ho al google i no ho trobo!!! Gràcies per avançat!!

 
At 4:33 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Holaaaa!!

Dimarts a les 23.30 a la Rambla del Vendrell, Concert amb HOTEL COCHAMBRE

Dimecres a les 23.30 a la Plaça Nova, Ball amb CLAU DE SOL, gran fi de festa amb UN NOMBRE BONITO I SOUL MACHINE

Dijous a les 23.00 a la Rambla del Vendrell ball amb l'orquestra PENTAGRAMA, a les 00.00, a la Plaça Vella, BAETÚRIA ifi de festa amb ESOQUEIMPORTA

Dissabte al barri de la muntanyeta després del sopar gran ball de nit.

Aquesta és tota la informació que et puc facilitar.

Cordialment,

Laia

 
At 6:26 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Hola Laia, El més guapo et sortir a la falla. En plan discretet com nosaltres i quasi de gairell. Això si que és un premi perquè realment algú et sent i això és el més important. Pel Sant Jordi ja tenim a la resta de mortals.

 
At 11:53 a. m., Anonymous Anònim said...

Visca el barri més barri!!!

La millor falla, el barri amb més parelles, el barri amb més bon ambient, on la trempera creix sense parar cada any que passa.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home