diumenge, de juny 03, 2007

Aproximacions personals: El Baix Penedès


Avui fa tot just una setmana que l’alegria esclatava en molts partits polítics mentre que en d’altres la tristesa i la decepció arribava quan l’escrutini havia acabat. Si bé és cert que les meves primeres impressions, plasmades en aquest mateix espai en durant els dies posteriors al 27 de maig versaven més sobre una vessant sustentada sobre la decepció. El temps et permet recuperar la il·lusió i les ganes de treballar més aferrissadament per procurar corregir la situació que ens van demostrar les urnes.

No obstant, no us voldria parlar aquí només del Vendrell, situació que tothom coneix perquè ha estat objecte de molts escrits i comentaris a llarg d’aquests dies en aquest blog. En aquests moments, les negociacions estan obertes i no us puc desvetllar res sobre l’evolució de les mateixes perquè no disposo d’aquesta informació.

Sempre he estat una persona compromesa amb el Baix Penedès i així ho he procurat demostrar perquè les paraules se les endú el vent a diferència dels fets. Durant els dies previs a la campanya m’he acostat a molts pobles de la nostra comarca per intercanviar opinions amb els i les caps de llista i també membres de les candidatures.

És per aquest motiu que avui voldria dedicar aquest escrit a totes les persones que he tingut l’oportunitat de conèixer amb major deteniment durant aquesta campanya. Companys i companyes que fa molts anys que es mouen dins l’ambient polític i he procurat escoltar sempre els seus savis consells i també animar i recolzar aquells que es sumaven per primera vegada en el projecte socialista.
A tots ells els voldria donar les gràcies perquè m'han donat l'oportunitat de treballar al seu costat, els he trucat mil vegades perquè tinguessin en compte els terminis, en alguns moments potser he estat excesivament pesada però han tingut una gran comprensió. Tant aquells que heu guanyat com aquells que heu tocat de prop la victòria, FELICITATS perquè heu dut a terme una feina BRILLANT!!!

Començaré pel Joan Sans, el veritable guanyador de les eleccions a l’Arboç que va aconseguir el triomf electoral de la nit amb 5 regidors. He tingut l’oportunitat d’assistir a diversos actes i apreciar de prop les ganes de treballar per l’Arboç que sempre ha demostrat el Joan, ja quan era tinent d’alcalde, durant els 4 darrers anys a l’oposició i esperem que el proper 16 de juny ho pugui fer des de l’alcaldia.

De l’Arboç em desplaço fins a Banyeres del Penedès, on l’Avelino ha sortit reforçat de les urnes, obtenint 5 regidors quan hi havia veus que preconitzaven la desaparició del Partit Socialista a Banyeres donant-li un residual únic regidor. Hi ha qui ha volgut preconitzar la derrota de l’Avelino abans d’hora i s’han equivocat, veurem si serà alcalde però el que està clar que és el guanyador de les eleccions a Banyeres.

Ara anem a un poble de la costa, Calafell. El Jordi va guanyar les eleccions malgrat empatar en nombre de regidors. Les informacions d'última hora em diuen que amb tota seguretat el Jordi serà el proper alcalde de Calafell durant la legislatura 2007-2011 gràcies al pacte que ha arribat amb ADM.




La cunitenca Dolors Carreras va guanyar les eleccions a Cunit, l’escenari que es dibuixa en aquesta població costera és particular perquè si bé el PSC disposa de 7 regidors haurà de buscar algun company de viatge que li permeti governar amb solidesa durant els propers quatre anys. De moment, totes les portes resten obertes.

De la remor de la platja em desplaço fins al municipi que es troba a la capçalera del Baix Penedès, El Montmell. Imma Costa, torna a ser l’alcaldessa d’aquest bell municipi amb MAJORIA ABSOLUTA. Aquells que coneixeu a l’Imma sabeu que és pura energia, treballadora infatigable i una gran persona.


Una altra municipi que dóna la MAJORIA ABSOLUTA a la candidata socialista és Santa Oliva que tindrà a Cristina Carreras com alcaldessa durant els propers quatre anys. Durant aquesta primera legislatura ens ha demostrar el rigor, l’eficàcia i l’exigència en tots i cadascuns dels seus projectes, realitzats amb el cap però també amb el cor. La Cristina ha hagut de suportar una campanya electoral molt dura per part dels seus adversaris polítics però el patiment i les mentides que s’han difós sobre la seva persona i el seu equip han quedat anul·lades per la veu més forta i profunda que les urnes emeten.





La situació de Llorenç del Penedès és curiosa perquè malgrat CIU va presentar una candidatura que aglutinava persones de la federació nacionalista sumant altres persones independents per crear una opció forta i sòlida davant el PSC. La nostra cap de llista ha dut a terme una molt bona campanya electoral i els seus quatre anys de gestió municipal li han permès aconseguir un regidor més i arribar als 3 regidors.



Albinyana, els resultats quedaven en un frec a frec amb 5 regidors, tan sols un menys que la força guanyadora, CIU que n’obtenia 6. Ara bé, la nostra candidata, Maria Jesús Sequera obtenia un gran resultat en aquest municipi, arribant a gaudir de 600 vots que es sumaven al projecte socialista, una xifra que convé no menysprear.

A Bonastre passàvem de tenir un regidor a aconseguir el segon, circumstància que també es repetia en el municipi de Bellvei.


Un èxit sense precedents l’obtingut per la nostra cap de llista a Masllorenç, Núria Anglí. Aquest era un municipi on CIU tenia sota les seves mans els 7 regidors del consistori, però les urnes van trencar amb aquesta tònica otorgant a la candidatura de Junts per Masllorenç- Progrés Municipal, dos regidors.




Sant Jaume dels Domenys, el PSC obtenia dos regidors al consistori però aquesta a banda de ser una excel·lent notícia la possibilitat d’un pacte amb ERC pot donar lloc a una situació històrica en el si d’aquest municipi, que després de molts anys deixaria de tenir Magí Pallarés com alcalde.

A La Bisbal del Penedès hem mantingut els dos regidors que teníem dins el consistori. Aquest fet no m’impedirà fer un esment especial vers a la candidatura renovada que es presentava en aquest municipi, sota unes sigles que ens donaven una impressió de les persones que es trobaven darrera del projecte: Partits dels Socialistes de Catalunya- Progrés Municipal-Units per la Bisbal.

En aquest repàs en clau baixpenedesenca no em voldria oblidar d’anar una mica més enllà de la nostra comarca i celebrar el triomf electoral que el company Pep Fèlix Ballesteros va obtenir el passat diumnge. Tarragona és una ciutat que necessita una persona com el Pep al capdavant, ell té un nou projecte modern, innovador que situarà a Tarragona en el lloc que es mereix.


34 Comments:

At 10:48 a. m., Blogger garmir said...

Hola:
Dóna gust, llegir aquest blog i veure com al menys el PSC potencia a la seva gent i té molt en compte als militants, us motiva molt per les campanyes i us dóna un paper capital als militants, altres haurien d´apendre , els militants només compten per omplir cadires a actes, aplaudir o fer d´apoderats que serveix per ben poc.
De veritat, dóna gust veure com el PSC confia en la seva gent i la motiva.

 
At 11:19 p. m., Anonymous Anònim said...

Ja fa dies que em deien passat pel Blog de la Laia Gomis, i quedaràs sorprès dels comentaris i del gran nivell dels escrits de les persones que hi participen, malgrat les diferents ideologies i sentiments de cadascú.
La veritat es que he quedat fins i tot emocionat, pel respecte i la llibertat que s’hi respira. Ja voldrien molts politics en actiu tenir només un 10% de la vostra qualitat d’anàlisi i perspectiva política i sense enfrontaments.
És dels millors blogs que conec en català, ben estructurat participatiu i d’un gran nivell cultural, es respira un aire fresc i jove.
Moltes felicitats Laia, i moltes felicitats a tots els que hi participeu.

Laia, es nota que escrius amb sentiment. Els aparells dels partits politics son uns devoradors de persones com tu, no deixis que et transformin.

M’agradaria posar el nom, però ,al ser persona coneguda no és oportú.

 
At 12:19 a. m., Blogger Laia Gomis said...

La clau dels partits polítics es troba en totes aquelles persones que de manera anònima, defugint del protagonisme treballen dia a dia per potenciar el partit i aquesta tasca es veu incrementada de sobte davant uns comicis electorals perquè la feina es multiplica.

No tindria sentit que la funció del militant fos simplement la d'una persona passiva que no té cap paper a desenvolupar en el si de la formació política. Sempre he tingut molt clara aquesta concepció de la militància i dins les mesures de les meves possibilitáts és la que procuro aplicar i potenciar.

Respecte el comentari de l'anònim, només afegir que és difícil deixar-me sense paraules però la veritat és que quasi ho aconsegueixes. No em deixa de sorprendre que tingueu aquesta impressió d'aquest modest espai dins la xarxa. Com molt bé apuntes, l'èxit es deu gràcies a totes les persones que posen el seu granet de sorra perquè aquest espai es converteixi en un indret on la pluralitat sigui la màxima bandera.

Malgrat participar activament en un partit polític en el qual em sento molt a gust per totes les persones amb les qual tinc oportunitat d'intercnaviar paraules i impressions, et puc assegurar que sóc una persona amb unes idees molt clares, amb fortes conviccions i difícilment transformaran a la Laia que tothom coneix, divertida, entusiasta amb els projectes que es posen per davant però moooolt tossuda i exigent, amant del rigor i de la bona feina.

Tan de misteri em deixa molt encuriosida però de totes maneres agrair-te el fet d'escriure aquest profund comentari que malgrat no saber qui és l'autor valoro molt positivament.

Laia

 
At 1:00 p. m., Anonymous Anònim said...

M'agradaria denunciar un acte de racisme que vaig poder presenciar el passat dia 1 de Maig en un reconegut bar de la rambla del Vendrell, conegut pel tipus d’entrepans que serveixen.
Eren cap a a les 7 de la tarda quan hi van entrar uns immigrants i es van posar a la barra, un d'ells va demanar un cafè amb llet. El cambrer,que en aquell moment estava sol treballant, li va dir que anava a tancar i que no podia fer-li, mentre encara hi havia gent al bar prenent algo, entre aquests, jo. El cambrer va fer veure que tancava el bar pujant les cadires sobre les taules i tancant els llums de les neveres. Els immigrants van marxar sense prendre res. Pocs minuts després va entrar un client que va seure a la barra, va demanar un cafè i el cambrer li va servir, mentre li explicava el que acabava de passar i això es el que li va dir: ”cada vegada hi han més moros en aquest poble, els he fet fora fent veure que tancava, un cop ja vaig tenir problemes en aquest bar i no en vull tenir més”.
Al cap de pocs minuts vaig marxar i poc després vaig passar per davant del bar i estava ben obert.
M'agradaria saber si aquest cambrer hagués reaccionat igual si no hagués estat sol.

Amb aquesta carta només volia exlicar la meva preocupació pel problema del racisme, sembla que cada vegada n’hi hagi més i que s'estigui extenent. Mentrestant el senyor Armengol, de PxC, continua creant crispació al poble amb el seva proposta sobre la immigració, recollida dins del seu programa electoral. Pot estar content perquè estic segur que el cambrer d'aquest bar el votarà a vostè. Gràcies.



Un ciutadà del Vendrell

 
At 9:26 p. m., Anonymous Anònim said...

Comentar que aquests diverses persones del Vendrell recolliran SIGNATURES DE SUPORT AL MANIFEST PER UN GOVERN D’UNITAT ENTRE LES FORCES PROGRESSISTES DEL VENDRELL (CIU,PSC,ERC), després dels resultats preocupants del passat 27 de maig creiem que aquesta és la millor opció de govern per al municipi.

Durant aquesta setmana t'escriuré més informació i t'adjuntaré el manifest per si algú s'hi vol adherir.

El manifest també es publicarà aquest divendres en els diferents mitjans d'àmbit local i comarcal.

Roger Caballero

 
At 4:34 p. m., Anonymous Anònim said...

Roger,

CIU = 'Progressista' ?
Ji jí ja jà.

Osti, sembla que el poble s'enfonsa. No n'hi ha per tant. D'aquí a quatre anys els partits ja hauran pres nota i vist que no poden presentar a qualsevol txitxerel·lo a les llistes (com han fet la majoria) i que s'han de posar les piles. Que la gent no és tonta. I estic segur que la majoria dels que han votat PxC han utilitzat el seu vot a mode de càstig.
És exactament el mateix que va passar a França en les anteriors eleccions amb el LePen. Fixa't que al cap de 4 anys els partits han presentat dos pesos pesats: el Sarkozy i la Royal, que han fet recuperar la participació i entusiasme del poble per la política.
A veure si corre una mica l'aire per les agrupacions locals. Per cert que jo exigiria com a mínim el Batxillerat a qualsevol que vulgui ocupar un càrrec públic municipal. No entenc perquè en algunes coses som tant exigents i en d'altres tant poc. A vegades penso que tant de progressisme ens ha abocat al pou de la mediocritat i la incompetència que defuig l'esforç i la cerca de l'excel·lència (com en l'ensenyament per exemple).

De moment el que tenim és el que volem, res més. Jo no signaré aquest manifest. De fet crec que el pitjor que li podria passar a PxC és que hagués de governar.
Ale.

X

 
At 6:45 p. m., Anonymous Anònim said...

Veig molt difícil un pacte a tres bandes al Vendrell, inclús a quatre, perquè per 2 regidors que queden no val la pena marginar-los. Aquí encara molt per fer i ha de sorgir una generació nova que entengui la política com una cosa del poble i no com un simple vermut de quatre.

 
At 12:36 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Començaré pel relat que mostrava una pràctica discriminatòria en el si d'un concorregut bar de la nostra vila. Davant els fets que es descriuen crec que són prou evidents del sentiment racista que determinats individus tenen i altres coscients de l'existència d'aquest fàcil discurs ho aprofiten per convertir-ho en lema electoral i així obtenir 4 regidors.

El roger comentava ahir l'existència d'un manifest que proposa un govern de CIU PSC ERC i avui mateix he escoltat les declaracions d'ERC i afirmen que no volen participar en cap govern sinó que se'n van a l'oposició així que ho veig poc viable.

Comparteixo que amb X que la terminologia govern progresista amb CIU no és la més encertada però al marge d'aquesta qüestió no es tracta d'una idea descavellada, l'únic que la viabilitat de la mateixa és força dubtosa pq ERC així ho ha manifestat.

No crec que s'hagi de requerir el batxillerat en els nostres polítics municipals perquè no és garantia de res obtenir aquesta certificació. Els ajuntaments necessiten persones que es preocupin pels problemes dels ciutadans que no només es tanquin en el seu despatx sinó que estiguin en contacte constant amb la realitat de la ciutadania.

 
At 12:05 p. m., Anonymous Anònim said...

Doncs jo opino, com X marca el lugar, que per respecte als administrats, és a dir els ciutadans i ciutadanes, estaria bé demanar un mínim de coneixements i de cultura general als gestors d'un Ajuntament de les dimensions, per exemple, del d'El Vendrell. Està molt bé partir de la base de que hagin de ser persones amb voluntat de servei, amb les idees clares.... però administrar un pressupost de més de 50 milions d'euros, relacionar-se amb altres administracions, atendre les necessitats de milers de persones, requereix uns mínims de coneixement del territori, de funcionament de l'administració pública, de coneixements de la llengua, de comunicació... vaja, no sé si el batxillerat serà garantia de tot això, possiblement no, però suposo que el que X volia dir és que tots plegats en hauríem de prendre més seriosament qui triem com a representants dels nostres municipis.

 
At 7:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia,
Evidentment que un títol de batxiller no és garantia ABSOLUTA de res. Tampoc ho és un doctorat en topologia algebraica o un Màster en ciències polítiques. Però sí que és una garantia RELATIVA. És a dir que si agafo 10 batxillers és força probable que 7 o 8 d'ells tinguin assumides unes capacitats de treball, esforç i certa dosi mínima d'intel·ligència. Es tracta d'un filtre, res més.

¿O és que et deixaries operar per un estudiant de segon curs de medicina o deixaries els teus estalvis en mans d'algú que no sàpiga dividir o calcular un interès compost?

Jo prefereixo que la gestió municipal la lideri gent competent i que hagi demostrat que s'hi pot confiar per mitjà de les seves fites anteriors i nivell de competència.

X.

 
At 10:10 p. m., Anonymous Anònim said...

Senyor X o + ben dit, el listillo de turno, que s'identifiqui!

 
At 10:32 a. m., Anonymous Anònim said...

Anònim, abans de demanar que un altre anònim s'identifiqui, identifica't tu (si vols, ....).
Tot i que per opinar, amb respecte i arguments, no hi ha cap obligació de dir noms i cognoms. L'important d'un blog com aquest, crec jo, és que hi hagi diàleg respectuós, però estimulant.

 
At 12:45 a. m., Blogger Laia Gomis said...

La veritat és que m’agradaria conèixer les persones que escriuen els comentaris o si més no saber com és diuen. Ara des del primer dia he permès a tothom que tingués quelcom a dir sobre els assumptes que aquí es tracten pogués dir la seva des del respecte i l’educació i penso garantir aquesta sana pràctica democràtica en aquest espai.

 
At 12:24 a. m., Blogger ALBERT FAURIA said...

Bones,
Sempre hi ha discussions interessants al blog de la Laia. I aquesta "exigència" del batxillerat als polítics no n'és una excepció. Només voldria aportar-hi una petita reflexió: si diem que els polítics han de tenir el batxillerat, estem dient que la gent que vota als polítics no és prou capaç de discernir els polítics preparats dels que no ho estan, vaig bé oi? Amb això senzillament vol dir que hi ha "quelcom" que pot determinar més el futur d'un país, que la seva pròpia gent. Senzillament, doncs, el que esteu proposant és el que, al seu temps, ja plantejava Plató: l'oligarquia dels savis. Una teorització política que, tot i fonamentar-se amb una base racional, pot tenir efectes desastrosos, arribant a ser la base d'un autèntic sectarisme i del propi feixisme (el paral·lelisme entre "han de governar els que presentin un títol" amb "han de governar els que tinguin unes determinades idees" penso que pot ser evident).Res, era només una petita aportació que espero que sigui debatuda. Sort Laia, per aquests últims exàmens.
Albert, Arbúcies

 
At 12:53 a. m., Anonymous Anònim said...

Més que un batxillerat, el que s'hauria d'exigir als components d'una llista electoral és el coneixement del territori que aspiren a governar. Per exemple, al Vendrell penso que els regidors hauríen de ser capaços de saber localitzar els carrers principals, les rieres que poden causar problemes, indrets peculiars com museus, centres de serveis (educatius, administratius...)

I sobretot i més interessant que tot l'anterior, haver treballat alguna vegada de manera totalment desinteressada i sense motivacions polítiques en l'organització o participació d'actes culturals, esportius o lúdico-festius del municipi.

La finalitat seria que quan representin el poble sàpiguen de què estan parlant.

Amb un test bàsic que inclogui els estudis bàsics (EGB, ESO) penso que ja n'hi hauria prou.

D'aquesta manera s'evitarien les candidatures fantasma que molts partits presenten amb llistes de gent totalment aliena al municipi.
És molt trist i desmotiva a molts electors el fet de veure que això sigui possible.

Roger Caballero

 
At 12:55 a. m., Anonymous Anònim said...

Exemples de candidatures fantasma, n'hem pogut veure aquestes eleccions a pobles propers com L'Arboç o Llorenç.
Roger

 
At 3:50 a. m., Anonymous Anònim said...

Anem de mal en pitjor,El Benet farà tot el possible per fer un govern de unitat en el qual estarà PxC,i l'any que ve el Rajoy serà president del govern,així va tot i així està la societat.

 
At 12:36 p. m., Anonymous Anònim said...

Estimat Albert,

"si diem que els polítics han de tenir el batxillerat, estem dient que la gent que vota als polítics no és prou capaç de discernir els polítics preparats dels que no ho estan, vaig bé oi?"

Doncs no. Una cosa no implica l'altre. No hi veig la relació. Crec sincerament que la gent és plenament capaç de discernir les persones més preparades de les que no ho estan. I en qualsevol cas, precisament per això he parlat d'un "títol o filtre oficial", que en principi és un filtre o mesura 'neutre', no es tracta de res personal. No estem parlant de la República de Plató ni cap altre govern de savis. No et confonguis.

Insisteixo, no entenc perquè esteu d'acord en aplicar aquest principi per exemple a nivell judicial i no a nivell de gestió municipal. A la fi i al cap els jutges també els podríem escollir per votació popular i que després ja tinguessin els seus 'tècnics' que els ajudessin amb tecnicismes (com fa un gestor municipal), no?
Si no ens tornem exigents amb els nostres gestors, és difícil que la situació millori.

No em vull fer pesat però mentre el poble no pugui escollir els seus representats (amb les llistes tancades són els partits qui decideixen les persones), crec que seria necessari establir una sèrie de filtres (com per exemple també els que proposa en Roger, tot i que aquests són més delicats de justificar ja que no serien tant 'neutres' com les certificacions oficials i tindríem el problema de 'qui' els podria avaluar) per tal d'assegurar que els partits no ens prenen al pèl al poble, en un context en el que malauradament poc hi tenim a dir.

X.

 
At 7:44 p. m., Blogger Laia Gomis said...

La qüestió que en un moment determinat del debat va sorgir entorn de la necessitat d'establir un filtre o alguna prova que permetés demostrar que les persones que es presenten dins una candidatura tenen els coneixements suficients per poder gestionar el seu municipi mai m'hagués imaginat que hagués donat tant de si.

En un moment determinat ja vaig exposar la meva posició vers aquest assumpte i em reafirmo amb els termes que ho vaig fer ja que no hi estic d'acord.

L'Albert ho apuntava amb gran encert perquè no es tracta que la gestió municipal només estigui a les mans d'una èlit política. A vegades hi ha persones sense cap tipus d'estudis però tenen molt clars els seus plantejaments, les necessitats i les mancances existents en el municipi i treballen de manera incessant per millorar el benestar dels vendrellencs i les vendrellenques. Bé sigui recolçats dels tècnics o les persones coneixedores de la matèria perquè no us oblideu que si fem passar la prova que molts dieu en funció de quins criteris dieu, per exemple la idea de coneixer els carrers principials de la vila? No sé que dir-te però tampoc crec que això sigui seguretat d'una bona gestió municipals.

En relació amb les candidatures fantasmes crec que l'última paraula resideix en mans dels ciutadans perquè si ells creuen que han de dipositar el seu vot vers un conjunt de persones que no ha vist mai de la seva vida i que en molts casos no resideixen ni tan sols en el municipi, ja em direu...

Les persones quan acudeixen a les urnes haurien de reflexionar que a través d'un petit gest tenen a les seves mans el futur del seu municipi, i sinó, veieu nomborosos municipis on s'han guanyat les eleccions amb només un o dos vots de diferència. Per tant crec que el dret de sufragi va acompanyat d'una gran responsabilitat que sovint s'oblida.

 
At 12:11 p. m., Blogger garmir said...

Hola:
Igual hi arribat tard a aquest debat sobre els filtres electorals, per a mi tothom hauria de poder presentar-se a politic, ja la vida prou cops dóan a la gent, com que ara anem a possar barreres a qui vulgui dedicar-se al servei públic, ja prou barreres que hi han per ser funcionari, (nivell A, c, et.., discriminant per estudis) per qué ara , demamem proves als politics, Tothom hauria de poder presentar-se.

 
At 12:36 p. m., Anonymous Anònim said...

Es veu que la població de Santa Oliva no ha estat ben informada de la gestió municipal de la seva "estimada" alcaldessa Cristina Oliveras, i els resultats li han donat la MAJORIA ABSOLUTA. Segons Gomis, durant aquesta legislatura, l'alcaldessa "ha demostrar el rigor, l’eficàcia i l’exigència en tots i cadascuns dels seus projectes", però no ha informat que aquestes gestions li han permès a la família de la batlle l'ingrés de grans quantitats de diners derivats d'una requalificació urbanística. Que s'ho facin mirar els que han itentat SILENCIAR això, ja que d'això judicialment representa un delicte de PREVARICACIÓ URBANÍSTICA (la utilització injusta de la potestat d'una autoritat pública a través d'una resolució urbanística arbitrària). Visca la nostra comarca i la gent que se la carrega!!

 
At 4:59 p. m., Anonymous Anònim said...

hola a tots.



En primer lloc presentar-me i dir-vos que pertanyo a PXC.

No és que estigui escandalitzat dels vostres comentaris, però volgués dir-vos que jo no em considero racista, com aneu pregonant.

Els programes dels diferents partits, arriben a ser molt semblants entre si, i l'únic que marca la diferència , en 2 punts mol concrets es PXC.Si voleu ho discutim en aquest blog. Però dintre d'un marc de bon rotllo. La meva intenció no és ofendre a ningú, ni faltar el respecte.

gràcies

 
At 6:59 p. m., Blogger Laia Gomis said...

En primer lloc, et voldria donar la benvinguda aquest espai Joan. Desconec si en altres ocasions has tingut l'oportunitat de visitar aquest blog però si no és així et voldria dir que l'ambient que procuro que s'hi respiri és el de total llibertat, cadascú pot exposar els seus plantejaments des del respecte i l'educació, amb independència de l'argumentació que acompanyin els comentaris.

En el meu blog tothom hi té cabuda, des dels plantejaments més radicals passant pels més moderats fins arribar al conservadurisme en estat pur.

Així doncs, pots plantejar totes les qüestions que desitgis i procuraré exposar la meva opinió en la menor dilació possible, i si algun altre persona que visita aquest espai també desitja comentar els teus arguments, endavant!

Aquestes són les regles del joc, aquí ni ofenem ni tampoc busquem brega, fins el dia d'avui cerquem que el diàleg sigui possible entre persones de diversa sensibilitat i tarannà.

Cordialment,

Laia

 
At 9:58 a. m., Anonymous Anònim said...

Gràcies Laia
Espero que després de la tempestat , arribi la calma, i afluixi el linxament que ha sofert PXC , sobretot a partir del dia 27.
La primera intenció de PXC ja s'està complint. Com va dir L´August, trencar el pastís que representa el poder al Vendrell, i que dóna per a xuclar a molta gent. D'aquí l'alarma que ha suposat l'entrada de 4 regidors en el consistori.
Per això en el discurs d'investidura , li va recordar a Jané que fes el mateix que Helena Arribas, havia fet amb el Cap de TV del Vendrell. És a dir acomiadar-la.
És curiós que en el seu discurs, Helena Arribas parlés sobre les conseqüències del nostre partit en la Vila, i no digués gens de la decepció que va representar que per primera vegada un partit no hagi estat reelegit després de 4 anys. Que fracàs.


Fins ara






Espero que després de la tempestat , arribi la calma, i afluixi el linxament que ha sofert *PXC , sobretot a partir del *dia 27.

 
At 12:54 a. m., Blogger Laia Gomis said...

No crec pas que PxC hagi patit un linxament, sinó simplement que els ciutadans que apostem per la convivència, el diàleg i la cohesió social a la nostra vila rebutgem l'existència d'un partit que té per objectiu trencar amb la tranquilitat i la pau que es respira pels carrers del Vendrell. Cercant l'enfrontament estèril entre aquelles persones que ja fa anys que viuen a la nosta vila i aquells altres que han decidit instal·lar el seu domicili en el nostre meravellos poble.

Els polítics municipals, al marge de les diverses formacions polítiques sempre s'han carectaritzat per la seva voluntat al servei dels vendrellencs i vendrellenques. Així que res de repartir-se el pastís entre dos perquè conec de prop el món municipal i les persones que decideixen participar-hi directament és que tenen una gran convicció de servei públic.

Pel comentari tinc la sensació que coneixes molt poc o directament no coneixes de res a l'Helena Arribas. Una persona que ha treballat pel Vendrell de manera activa, de dia i també de nit durant aquests quatre anys.

Pots criticar moltes coses però l'Helena des del primer dia va assumir la derrota electoral, un gest que pocs partits haguessin dut a terme durant la mateixa nit electoral. Per tant, crec que això no li pots retreure, personalment penso que tampoc es tracta d'haver de repetir per activa i per passiva el fet de perdre les eleccions.

Cal estudiar de prop tota la sèrie de circumstàncies que ens han conduit a l'oposició, fonamentalment jo aposto que l'abstenció va jugar un paper clau, en detriment a la nostra formació política.

Ara el que si que et puc afirmar és que malgrat estiguem a l'oposició estic convençuda que els set regidors socialistes treballaran activament des de l'oposició allunyant-se de les actituds passives.

Cordialment,

Laia

 
At 10:02 a. m., Anonymous Anònim said...

Mai dubtaré del treball que aquesta Sra.ha fet. El que si afirmo és que té molt poc de socialista, tal com ho hem estudiat.

En l'exdirectora de la TV del Vendrell, Teresa Carrera tens un primer exemple del que mai faria un socialista,és a dir, la va posar a dit com els antics cesars
o repassem la vida i miracles de Josep LLuis Pascual, actual 2 , del PSC al Vendrell. Inhabilitat 6 anys, per estafador.

Si s'aprofundeix en les persones, gairebé sempre surt una mica que no agrada.

En el cas de PXC t'asseguro que tots els militants no ens sentim de ultradereta, ni racistes i menys xenòfobs. Veiem una amenaça en l'Islam, i entenem que és incompatible amb occident.

Per això aquest partit no difereix molt d'algun que tu ja saps, amb l'excepció, que veiem aquesta amenaça com la nostra major preocupació.

Tingues tambe en compte, que aquests 2 grups germanats amb el PSC,ICV y ALVEN no us aportan res bo. L'única cosa que podrien fer, és dissoldre's i sumar els seus vots d'aquí a quatre anys. la resta és fer-vos mal entre vosaltres.


adew

 
At 8:02 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Sempre he pensat que ningú té la potestat de mesurar el grau de socialisme d'una persona. No entenc perquè exposes que l'Helena té molt poc de socialista, torno a reafirmar allò que exposava en un comentari precedent perquè l'Helena fa molts anys que està implicada en el projecte socialista i no sé en base a quins motius exposes que té poc de socialista.

Personalment, considero que el nomenament de la Teresa Carreras no és pas un argument de pes per tirar per terra la vida política de l'Helena.

Sempre torneu a fer sonar la mateixa cançó, malgrat la meva joventut aquesta històrieta de la inhabilitació del Pascual l'he escoltat en reiterades ocasions però si voleu un consell el que haurieu de fer és llegir-vos la sentència SENCERA, més que res per poder parlar amb propietat i saber d'allò que parleu.

Al marge de l'existència d'aquest fet, sóc conscient que la figura del Josep Lluis Pascual us molesta enormement, tot i no compartir aquest sentiment us `puc comprendre perquè conec al Pascual, amant de fer les coses ben fetes, amb rigor, de manera tranquila i pautada. Sempre des d'un gran realisme evitant les exageracions i la demagògia, fugint del protagonisme però treballant de manera incessant.

El PSC no s'ha agermanat amb ALVEN ni tampoc amb ICV però a títol individual i tot i ser militant del psc et puc afirmar que no tindré cap problema en sumar-m'hi a totes les actuacions que duguin a terme aquests dos grups polítics seguint la línia de la concentració del passat dissabte sota el lema El Vendrell per la convivència. Tindrem punts de discordància, veurem les coses des de perspectives diferents però probablement tinc més coses amb comú amb ells que no pas amb PXC. Tot i que reitero que en determinats moments m'hi he posicionat en contra o no he estat d'acord amb alguns dels plantejaments d'aquestes dues formacions polítiques però no tinc cap problema en estar al seu costat quan quelcom coicideix amb la meva ideologia o concepió.

Cordialment, ´

Laia

 
At 12:57 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola *Laia



Per la mateixa raó que porteu la convivència i benestar com simbol, i veieu en PXC un perill per a la societat. (són paraules d'Helena Arribas) Tenim el mateix dret a desconfiar de qui tingui un passat tacat.
Els resultats electorals són els quals miden a les persones en els seus càrrecs. És el millor baròmetre per a medir si la gestió és bona. Quan és acceptable, normalment, un govern renova el compromís. Quan és un desastre (cosa que no havia passat mai) es perd el poder.
Si repasses els resultats t'adonaràs que Benet Jané no ha renovat la confiança que tenia fa 4 anys, ha baixat en vots. Però més ha baixat PSC, perquè serà? Es pot dir que PXC li ha regalat l'ajuntament a Benet.

Fins ara

 
At 2:52 a. m., Anonymous Anònim said...

Que sabrás tu que necesita Tarragona, si no sabes ni que proyecto de ciudad defienden ni el PSC ni Ballesteros...

Te vamos a llamar la coleccionista de fotos... que solo sabes ir a los sitios a ponerte delante de la cámara... por cierto a los militantes del partido hay que tratarlos bien... no solo lamerle el culo a los gerifaltes...

 
At 12:55 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Anónim malgrat no viure ni residir a Tarragona et puc assegurar que hi passo moltes estones i sóc concient d'aquells projectes que Tarragona necessita.

A més, llegint el programa electoral de CIU i del PSC et pots adonar ràpidament qui respondrà veritablement davant els problemes dels ciutadans. El Pep Fèlix Ballesteros ha demostat la seva vàlua, capacitat de treball incessant durant aquests quatre anys que dins la mesura de les seves possibilitats i estant a l'oposició ha estat en contacte constant amb la ciutadania.

Pel que veig, no em coneixes de res, si penses que les teves paraules m'ofenen, lamento trencar-te la teva il·lusió perquè ni de bon tros és així.

El fet que m'agradi conservar fotos com a record dels diversos actes en els quals he tingut l'oportunitat d'assistir no crec que sigui res dolent.

 
At 9:45 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola

Aqui Laia aqui te dejo la direccion de nuestro Blog para lo que os haga falta.

Un saludo

http://pxcelvendrell.blogspot.com/

 
At 11:21 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Gracias por la dirección,

Laia

 
At 10:06 a. m., Blogger Manu said...

Estimada Laia

He estat cercant a google articles sobre el Baix Penedès, doncs tot i que sóc emigrat andalús i veí nou a Banyeres (un nouvingut) penso arrelar-me en aquesta terra i interesar-me per les seves particularitats. A la meva família, el ser d'esquerres ha sigut el més normal, i molts dels meus familiars militants i persones actives, tant en iniciativa com en els socialistes. Només apuntar-te que per casa meva han 'passat gent socialista de renom.
Et dic aixó, potser, per contrapesar el que t'exposo ara:

MAI, m'hagués imaginat que una persona que es diu socialista organitzés un grup polític com el que va muntar el senyor Avelino a Banyeres. Em vaig quedar glaçat de les seves actuacions. Es va rodejar de gent que no té ni ètica ni moral ni qualitat humana, simplement peons de "cacique", que les importa el territori, la cultura, l’ensenyament i el progrés molt poc, endollant a gent en càrrecs que els hi venien grans (els famosos bibliotecaris chateros- menjapipes que no tenien ni el graduat i so sabien organitzar una biblioteca)He viscut en les meves carns el seu control i els insults dels seus. Si, ho confesso: vaig votar a un partit de dretes, CIU. Però vaig aprendre que no són les sigles, sinò les persones, allò més important. Potser no són les persones més qualificades per governar, però el què jo he vist en dos anys per la part d’Avelino m'ha deixat de pedra (sobre tot la nit dels cartells electorals, en la que, després de posar-se a to en un bar, van recorre els carrers com en aquelles pelis americanes sudistes, amb la música a tope, borratxos i amb un Avelino dirigint-los a cop de dit).
Els "socialistes" de Banyeres voten coaccionats: "Avelinito", com és anomenat carinyosament, passa llista i ordena als seus que vagin a casa del votant, a veure què passa. I és que hi ha favors a canvi de vots (el vot cautiu)i fins i tot, accions hostils contra els seus propis votants si es "descontrolen".
Ja se que et semblarà increïble però val la pena saber com funciona el socialisme a Banyeres. És un poble molt particular, amb el qual es pot fer un bon treball o una tesi (t’apuntes?) Em deixo moltes coses per dir, però no voldria que tinguessis la impressió que aquest escrit va en contra del socialisme, perquè sóc emigrant, fill d’un peó de la construcció derrotat i d’una fregona de cases, i tinc molt clar a quines idees haig de ser fidel. Només et dic que, dins del partit socialista, hi ha gent que comet autèntiques atrocitats i que no està gens capacitada per governar.
Per això, Laia, la gent jove com tu, amb formació i amb il•lusió, ha de prendre el relleu de tota aquesta gent i dirigir el Baix Penedès, una comarca molt desgraciada econòmicament i humanament parlant, cap una direcció diferent, amb una acció conciliadora en lo social i amb vistes cap el futur.

 
At 3:52 p. m., Blogger yanmaneee said...

golden goose mid star
yeezy boost 350 v2
golden goose outlet
kd 13
giannis antetokounmpo shoes
hermes belts
yeezy shoes
jordan shoes
steph curry shoes
yeezy boost 350 v2

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home