diumenge, de maig 27, 2007

Fi de campanya i dia de reflexió

Divendres, darrer dia de campanya, aprofitar els darrers instants per explicar el projecte que el PSC del Vendrell presenta al conjunt de la ciutadania. De bon matí, la parada al Mercat del Vendrell fins ben entrat al migdia comptem amb la presència de la canditata a l’alcaldia, Helena Arribas, el Secretari General d’Economia i Finances, Martí Carnicer, el delegat del govern de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté i el diputat a Madrid, Ernest Benito.


A la tarda, l’activitat continua amb una xocolatada a la Plaça Ciutat d’Utreta on pràcticament només tinc oportunitat d’anar a treure el cap perquè tinc qüestions pendents i sobre la taula d’urgent resolució a la Junta Electoral de Zona. Quan el capvespre està punt d’arribar, el nou destí, el tancament de campanya electoral en un municipi del Baix Penedès, per molts motius, em desplaço fins a La Bisbal del Penedès, tot i que m’hagués agradat estar presents a tots els municipis on es feien actes. Quan arribo a la Bisbal, em trobo amb una gran sorpresa perquè no és freqüent veure tantes persones aplegades a la Plaça Major per compartir el tancament de campanya amb els companys que integren la candidatura, PSC-PM Units per la Bisbal.

Si bé, durant aquests dies de campanya he procurat arribar-me a diversos municipis del Baix Penedès i estar al costat dels candidats i els membres de la llista, és cert que no he pogut anar a tots ells. No obstant, hem estat en constant comunicació amb tots ells malgrat no estar in situ en els actes perquè els telèfons mòbil han tret fums durant aquests dies.

El dia encara no s’ha acabat perquè el PSC del Vendrell ha organitzat un tancament de campanya sonat amb una festa al Centre Oci Les Mates, a partir de les onze de la nit. Allà ens vam trobar un gran nombre de persones que hem estat treballant durant la campanya que posavem punt i final amb un bon regust de boca.



Hem treballat a un ritme incessant però al marge dels resultats que es desvetllin quan s’inici l’escrutini, ens ho hem passat molt bé treballant al 300%. A més, sempre hi ha hagut molt bon ambient entre nosaltres, les ganes de treballar i la convicció en el projecte ens convertia a tots nosaltres en els primers exigents. Sens dubte, una experiència inoblidable que estic convençuda que serà difícil de repetir amb les mateixes condicions perquè entre tots nosaltres hi ha hagut una molt bona connexió.






Arriba el moment d’intercanviar paraules i impressions, així com també començar a escoltar resultats probables de cara al diumenge. Enmig hi ha una jornada de reflexió que lluny de ser un dia tranquil, ha estat realment més mogut del que desitjava. Escric aquestes paraules quan el rellotge marca que són prop de la una de la matinada, l’única estona lliure que he tingut en tot el dia i ja ens trobem en la data que fa mesos que somiava, 27 DE MAIG, dia de les eleccions municipals.

D’aquí a menys de sis hores hauré d’estar llevada, conec l’hora en la qual començarà la meva jornada, abans de les vuit amb la peculiaritat que no tinc ni idea de l’hora en la qual acabarà aquest intens dia electoral que ens espera a tots.

16 Comments:

At 1:02 a. m., Blogger Victor Franqui said...

Wow just an awesome site. Love it
keep the great work!!!

 
At 1:08 a. m., Anonymous Anònim said...

I què, tornar a pactar amb els amiguets del PP, no?

 
At 1:36 a. m., Blogger Laia Gomis said...

En altres ocasions he tingut l'oportunitat d'explicar la pregunta que em formules però no m'importa incedir de nou en aquest tema.

Crec que abans de parlar de pactes, el primer que hauria de passar és que coneguessim els resultats electorals una vegada s'hagin celebrat les eleccions. Aleshores, amb l'escenari electoral i les xifres a la mà, podem parlar.

Per cert, si tu saps que pactarem amb el PP em sembla que disposes de més informació que jo, així que si em pots aportar qualsevol altre novetat, serà ben rebuda

 
At 10:27 a. m., Anonymous Anònim said...

I si és 9Ciu, 9Psc, 1PP, 1PxC, 1ERC què fareu?

 
At 4:42 p. m., Anonymous Anònim said...

EL psc guanyara pero manara ciu. l'Helena no te marge de maniobra. esta atrapada per tots els cantons.

 
At 12:02 p. m., Anonymous Anònim said...

Sí senyor, Convergència ha guanyat les eleccions. I ara què socialistes??

 
At 12:28 p. m., Blogger garmir said...

Hola:
Laia, ja explicarás com han anat els resultats, en fi la teva valoració personal, pel que he llegit els diaris empat técnic CIU-PSC i forta pujada de PXC.

Al menys que hagis passat un bon dia.

 
At 1:20 p. m., Anonymous Anònim said...

LAIA ELS SAMBARIS D'A`LBINYANA ESTEM AMB TU, NOSALTRES NO HEM TINGUT LA MATEIXA SORT, ENS TOCA UNS ANYS MES DE FEIXISME I ACCIONS CONTRE LES PERSONES, SENSE SENTIT.
PETONS I ANIMS, EN EL FUTUR ET VEUREM EN EL LLOC QUE ET MEREIXES.
SALUT I FORÇA

 
At 1:34 p. m., Anonymous Anònim said...

A L'ANONIM QUE NO TE VALOR DE DONAR LA CARA QUE LI PREGUNTI ALS CONVERS QUE FARAN, JA QUE TENEN AVANTAGTE DE VOTS, A VEURE SI DEMOSTRES EL QUE ETS DONAT LA CARA, NO COM VOSALTRES QUE HA TOTS ELS BLOGS QUE TENIU DEMANEU L'IDENTIFICACIÒ DE QUI PARLA, AIXÒ HEM RECORDA A TEMPS PASSATS.
SALUT I FORÇA.

 
At 5:59 p. m., Anonymous Anònim said...

Urgent: pacte ciu-pxc per a fer fora a psc d'una vegada per totes!!

 
At 6:50 p. m., Anonymous Anònim said...

Al anónimo pro CIU le recomiendo que si tantas ganas tienen de pactar con PXC para estar en el poder que lo hagan. Será nuestra mayor alegría recoger la verguenza y las cenizas de CIU de aquí a 4 años cuando tengan que dar la cara por ello. Si estais contentos por vencer en unas elecciones en la que habeis perdido 1 regidor y casi 600 votos respecto al 2003 podeis brindar con sidra el Gaitero pero no creo que la cosa de para cava. Hoy, vosotros señores de ciu también habeis sido derrotados por la bestia negra del miedo!
Anims Laia que el camí es llarg i a vegades injust, però tens el recoltzament de moltes persones. Força i endavant!
raúl .

 
At 7:30 p. m., Anonymous Anònim said...

El desti es cruel. En Benet i l'Arribas hauran de pactar una mena de sociovergencia perque no tenen altre sortida. Hauran d'oblidar velles rancunies i cedir part del seu egocentrisme. Els hi costarà pero els ciutadans agrairem que callin una mica i toquin de pesus a terra.
També seria desitjable que facin menys politica d'aparador i renunciin a voler que el Vendrell sigui una ciutat sense anima, gran (en nombre d'habitants) pero erma de qualitat.
Crec que per minvar la força dels xenofobs, no serveix dir que son dolents, cal treballar en les causes que permeten l'arrelament de les idees que publiciten. Cal dissenyar i endegar politiques inteligents que van molt mes enllà de tenir una oficina de nouvinguts que doni uns opuscles pretesament informatius.
Laia, obre la perspectiva i no segueixis el camí morraler d'algun dirigent local

 
At 10:29 p. m., Anonymous Anònim said...

Per als que encara us penseu que el que ha passat al Vendrell no és molt greu, mireu això:

http://www.youtube.com/watch?v=Ju7rHmW0fqA

I si pudeu, feu ho rutllar entre tota la gent que conoegueu. Ni un pas enrerra davant dels feixistes.

Ànims Laia.

 
At 10:49 p. m., Anonymous Anònim said...

Estic més esgarrifat encara del que ha passat al Vendrell després de veure aquest video. Crec que a banda de la decepció que suposa per a mi la derrota del PSC, el més greu es que una força titllada d'anti-democràtica tingui ara 4 representants a la nostra vil.la. Es una derrota de la democràcia en resum. Penso que fora bo crear algún tipus d'associació o col.lectiu que recollís a totes les persones que a banda de les nostres idees polítiques i de preferència vers els nostres partits plantessin cara aquesta gent demostrant qui són. Potser explicant-ho durant 4 anys amb algún tipus de col.lectiu amb tota la força representativa podría evitar que aixó que ha passat torni a repetir-se. Em sento molt trist avui i voldría pensar que tot ha estat un mal somni. Des d'aquí si algú pensa el mateix que jo, trobará la meva col.laboració per desenmascarar aquesta gent i evitar que torni a passar el que ha passat a Vic, Manlleu, Manresa, Olot i El Vendrell. Aixó entre tots ho hem de parar.
Ànims Laia!!
Raúl

 
At 11:15 p. m., Anonymous Anònim said...

Raül, els brètols que han votat aquest partit, ho continuarien fent després de veure el video, y potser encara més convençuts. Cal fer moltes reflexions després del que ha passat. Si tota la gent hagués votat, aquets no haguessin tret cap regidor, pero degut a l'alta abstenció, s'han fet forts. Tambè cal veure que la majoría dels seus votants son nouvinguts del cinturó de Barcelona.
Feia falta créixer d'aquesta manera tan desorganitzada i sense planificació ni previsió? Crec que el preu de créixer tant sera molt alt, hem creat un caldo de cultiu que ens pot rebentar a la cara.
Estic amb tú, s'ha de de fer alguna cosa. Jo tambè estic fet pols.

 
At 11:42 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Un dia sense treure el cap al blog i els comentaris s’acumulen. La previsió que feia l'anònim de 9 ciu i 9 psc no s'ha complert tot i que també hi ha un empat en el nombre de regidors que ha quedat en 7 per Ciu i 7 per Psc.

No tinc cap problema en reconèixer la victòria de CiU perquè han guanyat en nombre de vots tot i que exiteix un empat entre els regidors que obtenen els dos principals partits polítics, Ciu i PSC. Ara bé, tampoc és per fer una gran festa, cal que pensin una mica perquè jo d’ells no ho celebraria tan alegrement perquè han deixat pel camí un reguitzell de vots molt important, perquè si a les passades van obtenir més de 4000 vots en aquestes s’han quedat amb tres mil vuit-cents

No em parleu de pactes perquè no disposo d’informació sobre aquest assumpte malgrat no em cregueu no tinc ni la més remota idea sobre com quedarà constituït finalment l’ajuntament del Vendrell. Si quelcom us puc assegurar és que el PSC no pactarà amb PXC.

Avui veig tres escenaris possibles: un pacte CiU amb PXC, govern en coalició CIU-PSC o bé un govern de CIU amb minoria, qui sap potser al llarg d’aquestes setmanes en sorgeixen noves alternatives que ara no veig.

Moltes gràcies per les nombroses mostres de suport que m’heu adreçat des d’anit moltes persones amb procedència d’allò més diversa. Des del Vendrell, passant per nombrosos pobles de la comarca, companys i amics d’altres formacions polítiques...Si bé és cert que he viscut aquestes municipals des d’una il•lusió extrema, treballant colze a colze, pensant cada moment del dia en el desenvolupament d’aquesta important data és un cop baix trobar-te amb els resultats sobre la taula. No obstant, crec en la democràcia, confio en ella i només ens queda seguir treballant.


Comparteixo amb tots vosaltres el neguit que expresseu amb els vostres comentaris sobre el creixement espectacular d’un partit xenòfob i racista com és plataforma per Catalunya. Crec que el conjunt dels ciutadans hem de reflexionar sobre aquest evidència perquè al Vendrell tenim 4 regidors, que no són pocs. No crec que els votants potencials siguin únicament persones nouvingudes sinó que em consten moltes persones del Vendrell de tota la vida que desencantades dels partits tradicionals aposten per aquestes alternatives tan perilloses. És per aquest motiu que crec que és un problema de tots els partits polítics, des del que ha guanyat passant pel que ha perdut fins arribar aquells que no han obtingut representació al consistori.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home