divendres, de maig 11, 2007

Enganxada del primer cartell


Dijous 10 de maig, una data que molts esperàvem que arribés perquè quan els darrers rajos de sol s'amagaven darrera de les muntanyes, el compte endarrera estava a punt de començar.

Els socialistes vendrellencs ens reuniríem al Casal Familiar per sopar plegats i tenir l'oportunitat d'intercanviar les primeres impressions i concepcions prèvies a l'inici de facto de la campanya electoral.

Quan el campanar ens anunciava l'arribada de la mitja nit, la candidata del PSC a l'alcaldia del Vendrell, Helena Arribas va fer l'enganxada del primer cartell de la campanya de les municipals, acompanyada dels candidats i les candidates de la llista electoral del Partit dels Socialistes de Catalunya del Vendrell. A més, nombrosos militants i simpatitzants socialistes no es van voler perdre aquest important moment que dóna el tret de sortida per a la campanya electoral.

Espero que les bones formes, el respecte i el joc net siguin la tònica de la campanya que ja hem començat i deixem a una banda les desqualificacions, les mentides i els insults grollers ja que aquests no ens condueixen enlloc més que a desprestigiar el joc democràtic que suposa unes eleccions.

Els socialistes vendrellencs encarem aquestes eleccions amb molta calma i tranquil·litat a diferència del nerviosisme que es respira en altres formacions. Aquest fet no exclou l'intens ritme de treball que es duu a terme des del PSC del Vendrell per donar a conèixer totes les nostres propostes. D'aquesta manera, seguim treballant i el proper 27 de maig les urnes ens revelaran la voluntat del conjunt dels vendrellencs i les vendrellenques.

12 Comments:

At 6:30 p. m., Anonymous Anònim said...

Sempre, tots els partits, les mateixes paraules: Progrés, canvi, nou, nova, confiança, viure, conviure, avançar,som com tu, etc, etc, tot un blablablà electoral sense cap sentit, que no porta enlloc. Què vol dir "som com tu"? Res, no vol dir res.Però no deixa de ser un lema lògic, explica el què serà el govern del poble, gaunyi qui guanyi: Poca cosa, no gaire res.

 
At 10:00 a. m., Blogger Laia Gomis said...

El lema del PSC, Perquè Som Com tu, no es tracta només d'unes boniques paraules sino que darrera de les mateixes es troba l'esperit amb el qual totes les persones que formen part del projecte socialista actuen i treballen en benefici de tots els vendrellencs i les vendrellenques.

Els socialistes no formem part de cap èlit política sino que som persones amb preocupacions i neguits similars als que tenen els nostres veins. Ens llevem cada mati per anar a treballar, alguns compaginen aquesta díficil tasca a la dedicació política i no em voldria oblidar de les responsabilitats familiars o les relacions d'amistat que tots tenim i sovint es veuen sacrificades per les nombroses hores que dediquem a la política perquè tenim una voluntat de millorar la vida dels nostres veins i veines.

Aquest és el nostre lema, persones de carn i ossos, lluny dels superherois i els salvapatries. Tenim sentiments, preocupacions, neguits, algunes virtuts però també defectes dels quals no ens amaguem.

 
At 10:36 a. m., Blogger Joan Margall said...

Laia, molta sort a tú i els teus companys i companyes. Us ho mereixeu!

 
At 12:14 a. m., Anonymous Anònim said...

"Els socialistes no formem part de cap èlit política sino que som persones amb preocupacions i neguits similars als que tenen els nostres veins. Ens llevem cada mati per anar a treballar..."

Si us plau Laia, tanta demagògia i candidesa per la teva banda és, sincerament, excessiva. I no crec que faci falta aportar arguments i contraexemples (ja sigui a nivell nacional com al Vendrell) de tot el que dius.
És lleig dir noms.

Jo espero dels meus polítics (i em sembla veure que tu en vols arribar a ser un) sobretot sentit crític. Persones independents, amb capacitat de treball i mèrits demostrats. El mal de la política són els arribistes, el mateix concepte en què ha derivat el 'partit polític', la 'carrera' política. La manca de sentit crític, allò de 'tot el que fa i diu el meu partit és obra de déu nostre senyor'. Vaja allò que algun barroer titllaria de 'llepar el cul'.

Al teu partit (i jo no en sóc de cap, quedi dit per endavant) en Maragall sembla que ha recuperat la lucidesa aquests darreres dies, molt els pesi als del PSOE. Millor tard que mai. Em quedo amb algunes de les seves reflexions.

Ja m'agradaria veure que passaria si les llistes fossin obertes i no fos 'el partit' qui decidís col·locar o defenestrar qui hagi fet més 'mèrits polítics'. I no em diguis que al Vendrell el PSOE no 'defenestra'.

En fi, la meva petita i humil aportació.
Sort.

X.

 
At 1:21 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Joan moltes gràcies pels teus ànims, ens trobem a ple rendiment treballant en aquests moments. No osbtant, al costat d'aquestes mostres de suport que sempre t'ajuden a seguir endavant et trobes amb aquelles persones que legitimament expresen una opinio contraria o bé veuen les coses des d'una altra perspectiva. En aquest espai sempre tenen les portes ben obertes i prou bé que ho saben.

Podria dur a terme moltes puntualitzacions pero en destacaré aquelles que penso que s'han de destacar ja que l'escrit versava sobre la política municipal per tant em cenyiré en aquesta realitat i no em tremolarà la veu en afirmar que la llista socialista del vendrell està compopada per persones treballadores, ambicioses, valentes, independents, crítiques, exigents on el rigor i la seriositat es present des del primer numero fins el darrer. Ara tenen moltes coses en comu entre tots els candidats i les candidates pero la que més m'importa és les ganes que desprene de treballar pel VENDRELL!!!

 
At 11:24 a. m., Anonymous Anònim said...

Hola LAIA,yo no entiendo de politica,me puedes decir que han hecho el PSC en el tiempo que han estato en el ajuntamiento.GRACIAS por adelantado M.O.C

 
At 12:05 p. m., Blogger garmir said...

Hola:
És el que molt bé dius, Laia, estiguis al partit que estiguis tothom treballa amb il-lusió , ambs sentiments, pero aixó es important als debats fer-los de guant blanc, per qué ferir costa poc, pero fer amics costa molt.
Una campanya es la culminació de 4 anys de feina on s´han possat moltes hores d´ilusió, treball desinteresat i per aixó jo visc les eleccions com una gran festa de la democràcia, a més m´ho passo molt bé fent politica.

 
At 8:50 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia,
Agraeïxo la teva tolerancia explícita a d'altres opinions més 'díscoles' :-)
En qualsevol cas la meva diatriba va per tots els partits polítics, el que passa és que ara 'patim' el PSOE al Vendrell. Si governés CIU n'estic convençut que passaria tres quarts del mateix.
Al fons de la meva crítica s'hi troba el rebuig al concepte actual de 'partit polític' i el seu funcionament. He posat l'ajuntament del Vendrell perquè és l'exemple més proper que tinc.
En qualsevol cas, la meva opinió, lluny de ser cap atac furibund d'un radical, és el reflex del que pensa una gran majoria de vendrellencs, de totes les edats, desenganyats dels polítics, del que es comenta a les sobretaules vaja.
T'has parat mai a pensar perquè la gent té tan mala imatge de la política local (i general)? És la culpa de la gent? Què està passant? Feu bé ingnorant-ho?
Per mi aquesta hauria de ser, ara per ara, la principal preocupació dels polítics.

Doncs jo crec que la culpa és dels partits i els seus perversos mecanismes de funcionament, promoció i defenestrament.

On són els polítics que la gent percep o li reconeix els mèrits del treball, la constància, el valor, la intel·ligència i la visió? Perquè no deixem que la gent decideixi quins han de ser els seus representats i gestors enlloc dels 'partits polítics'.

Entenc, laia, que no vulguis ni puguis fer res més que ballar i embellir tota cançó que surti de la flauta socialista (en el teu cas). No pretenc que ho facis. No pots surtir de la roda si vols prosperar. És una llàstima.


Sort.

X.

 
At 3:48 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Aquest escrit ha originat una gran quantitat de comentaris. Molts d'ells donant ànims i altres aporten una visió crítica sobre la situació en la qual es troba la política a nivell municipal. A tots ells, els hi agraeixo els comentaris exposats en aquestes línies precedents i aprofito l'avinentesa per contestar alguns d'ells.

M.O.C. si em permets exposaré totes les actuacions que s'han dut a terme durant aquests quatre anys en un post perquè crec que seria l'espai més adequat ja que m'allargaria moltissim en un comentari. No fixo una data concreta ni determinada, procuraré fer-ho el més aviat possible però espero que sàpigues comprendre que aquests dies tots anem d'aquí cap a allà però t'asseguro que quan tingui una estoneta ho faré.

Garmir, comparteixo amb tu la idea que la il·lusió i la convicció amb un projecte t'empenyen i t'ajuden a seguir endavant.

X marca el lugar, pel que exposes ets un veí o una veïna del Vendrell, em sap greu que caiguis a l'anonimat perquè crec que podríem dur a terme una exposició d'idees i opinions cara a cara sense necessitat d'amagar-nos. Tanmateix, respecto la teva decisió i només voldria afegir que els partits polítics no són ni de bon tros malèvols ni màquines perilloses, almenys durant els meus anys de militància no he tingut l'oportunitat de conèixer aquesta versió que exposes.

Abans de concloure, una puntualització molt important, les opinions i els pensaments que aquí exposo són ÚNICAMENT meus, no necessito que ningú em digui allò que he d'escriure. Si en algun moment discrepo en alguna qüestió sóc la primera en dir-ho i posar-ho sobre la taula.

Tanmateix, t'equivoques profundament si et penses que vull prosperar o com s'acostuma a dir popularment ascendir dins l'entorn polític. Tots aquells que s'omplien la boca amb aquesta idea i m'han estat jutjant han hagut de tancar la boca i mossegar-se la llengua.

Cordialment,

Laia

 
At 7:46 p. m., Anonymous Anònim said...

Benvolguda Laia,

En cap moment he volgut ofendre't ni insinuar que eres una 'trepa'. De fet, la veritat és que no et conec (tot i ser vendrellenc!). Senzillament t'he trobat a través del teu blog.
Tant sols aprofito que poses a la disposició del teus visitants la possibilitat de deixar els seus pensaments en format electrònic (cosa que com ja saps és molt difícil si no impossible!).

Em sembla magnífic que visquis la política a la 'teva manera' i que encara no n'hagis conegut el 'cantó fosc'. Me n'alegro. El que passa és que quan cantes les excel·lències d'absolutament TOTS els membres d'un partit, la cosa patina i jo no me n'he pogut estar de fer el meu comentari :-)

Repeteixo (i ja no em faré més pesat) que el problema són els partits, la manca de nivell d'alguns dels seus candidats i el poc poder de decisió que tenim el poble per escollir aquells que realment podem valorar.
I de la mateixa manera que no poso el meu nom, tampoc dic el d'aquells polítics locals que considero positivament inacceptables per servir a la res publica en base als seus actes. Repteixo que és lleig dir noms. Tampoc arreglariem res.

Sort!

X.

 
At 6:45 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Una de les teves grans qualitats és el dialeg i la comunicació. Potser estar d'acord amb una cosa o no, però saps raonar amb arguments que et poden agradar o no, però tens una resposta. És un dels blogs més interessants de la xarxa i espero que segueixis així com a mínim. Això falta a molts polítics de tots els signes i condicions. A veure si X és destapa una mica.

 
At 10:05 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Aquest espai és el resultat de pensaments, reflexions, opinions que quan tinc una mica de temps vull deixar paleses per escrit i donar l'oportunitat a totes aquelles persones que ho desitgin que visitin aquest espai i si volen dur a terme algun comentari, ho facin.Aquests darreres dies he constatat una enorme participació tant amb el nombre de visites com els comentaris, així doncs gràcies a tots els que en un moment o altre feu cap al meu blog!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home