dilluns, de novembre 01, 2010

Un pas més en la investigació


S’apropen uns dies en els quals els panellets i les castanyes esdevindran els protagonistes principals d’unes jornades que molts encaren des d’una vessant lúdica i festiva aconseguint un llarg cap de setmana. Tanmateix, en els darrers dies hem pogut copsar com mica a mica Halloween s’escola entre la tradicional i clàssica celebració de la castanyada. En aquest sentit, les polèmiques es trobaran a l’ordre del dia, d’una banda els defensors a ultrança de la festivitat tradicional i de l’altra aquells que no veuen les incompatibilitats de compartir dues maneres diferents de celebrar una festivitat.

No obstant, no voldria que l’ambient dels darrers dies del mes d’octubre enterbolís una realitat candent. Aquesta mateixa setmana hem tingut coneixement d’una engruna més en relació amb la investigació del cas Palau de la Música.

Concretament, els pèrits de l’Agència Tributària es van desplaçar fins a la Ciutat Judicial per declarar davant del jutge encarregat del cas tota la informació que han adquirit així com també els informes i les conclusions a les quals han arribat després de realitzar un minuciós treball.

Segurament, per a molts el cas Palau queda molt llunyà però no podem permetre que un cop tant dur pel conjunt de la societat com és aquest caigui en l’oblit col·lectiu en qüestió de mesos. Si bé és cert que el punt àlgid de la investigació va despertar un gran interès resultaria inversemblant que a mesura que passa el temps la indiferència s’apoderés de la societat.

Els caps visibles Fèlix Millet i Jordi Montull es troben en l’ull de l’huracà però no són els únics. En aquest sentit, aquesta setmana hem conegut amb major deteniment quina és la implicació de Convergència Democràtica de Catalunya. Concretament, els pèrits han arribat a la conclusió que Millet i aquesta formació política es van repartir comissions.

Davant aquest nou escenari, Convergència Democràtica de Catalunya aposta pel silenci, fugint d’estudi quan es planteja qualsevol qüestió relacionada amb aquest nou pas que ha tingut lloc en la investigació judicial. Tanmateix, no podem reduir fins a la mínima expressió un fet tan greu com el descrit a les línies precedents ja que estem parlant d’un elevat volum econòmic, concretament 5.9 milions d’euros, va ser la quantia que es van ingressar a la Fundació Trias Fargas vinculada a CDC.

No assumir aquesta realitat no només és un error sinó també una gran irresponsabilitat. Ara bé, des de Convergència aposten per ignorar aquesta realitat perquè en plena precampanya autonòmica no els interessa que es parlin d’aquestes males praxis realitzades pel propi partit. Tanmateix, la justícia segueix investigant i en aquest sentit no descarto el fet que en un breu període de temps el jutge decideixi incoar un nou procés per abordar el finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya. Arribats aquest punt, el cap de llista de CiU no podrà fugir d’estudi sinó que s’haurà de pronunciar al respecte perquè els ciutadans mereixem una explicació.

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 29/10/10

Laia Gomis

3 Comments:

At 7:50 p. m., Anonymous Anònim said...

a treballar sociates a treballar!
CIU guanyarà i treurà tota la crosta espanyolista i corrupta.
Curiós que t'enrecordis del cas palau i no del teu estimat alcalde de santa coloma.

Ja que tens tant poca educació que no pots contestar que és la espanya federal per una socialista et deixo aquest video tant bonic del que realment serem aviat:

http://www.youtube.com/watch?v=muTMLuGWrp8&feature=aso

Laporta president

 
At 2:59 p. m., Anonymous Anònim said...

PD: El video és el tercer més vist al youtube a TOT EL MON!

 
At 7:58 p. m., Anonymous Anònim said...

como jode que hayais perdido las elecciones, ehhh

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home