dissabte, d’octubre 16, 2010

Sentència ferma


Els paraigües protectors i els escuts que durant els darrers mesos alguns havien emprat per resguardar a l’interventor de l’ajuntament del Vendrell han deixat d’ésser un pretext sobre el qual desviar l’atenció. El novembre de l’any passat es va fer pública la sentència condemnatòria que acusava a Ferran Hinojo com autor d’un delicte d’abusos sexuals a una menor.

Davant aquesta decisió judicial, l’equip de govern de CiU va restar immòbil. És més, no només es va salvaguardar la imatge de l’interventor sinó que el propi alcalde va reconèixer públicament la confiança plena que dipositava en Ferran Hinojo ja que el considerava un “gran professional”. Perplexitat i estupefacció, no hi ha res més a dir.


Precisament, estic convençuda que allò que veritablement desitgen és que passem pàgina i no abordem aquesta realitat. No obstant, tots tenim en ment quina ha estat l’actitud decebedora que el consistori vendrellenc ha demostrat davant aquest greu cas i no desviarem el nostre focus d’atenció vers altres realitats.

En ple segle XXI resulta intolerable que una persona que ostenta importants responsabilitats municipals com és un interventor municipal no sigui apartat del seu càrrec després d’ésser acusat com autor d’un delicte d’abusos sexuals a una menor. No es tracta d’una simple especulació ni tampoc d’un comentari que corre com la pólvora, sinó que ens trobem davant d’una sentència dictada pels nostres tribunals.


Nogensmenys, les excuses prenen tota mena de forma i davant la insistència mediàtica constatem com alguns regidors intentant demostrar les seves habilitats jurídiques en realitat exterioritzen i posen de manifest una ignorància jurídica aterradora. Sense anar més lluny, tots recordem el clam a la presumpció d’innocència que l’equip de govern demanava per Ferran Hinojo quan sobre la taula existia una sentència que el condemnava i de facto desvirtuava la presumpció d’innocència.


Tanmateix, ràpidament hi havia qui s’amparava en la possibilitat de recórrer la sentència per seguir mantenint la presumpció d’innocència. Un fet insostenible jurídicament però la qüestió era llençar pilotes fores i com sempre desviar l’atenció.


Totes les decisions es post-posaven esperant la sentència ferma, doncs ja la tenim aquí. Aquesta mateixa setmana s’ha conegut la decisió de la jutgessa i no accepta el recurs que va presentar Ferran Hinojo contra la sentència. En aquest sentit, els tribunals reafirmen la condemna a l’interventor de l’Ajuntament del Vendrell, Ferran Hinojo com autor d’un delicte d’abús sexual sobre una becària menor d’edat. Així doncs, té lloc la desestimació del recurs de l’acusació i en aquests moments disposem d’una sentència ferma.


Més d’un miler de signatures de vendrellencs i vendrellenques demanant la destitució de Ferran Hinojo i una sentència ferma emesa pels tribunals de justícia es troben sobre la taula de l’alcalde. La decisió és clara i tremendament senzilla, el cessament immediat de l’interventor municipal. Massa temps ha transcorregut, arribats aquest punt no hi ha excuses, el cessament de l’interventor de l’Ajuntament del Vendrell no pot esperar més i s’ha de convertir en una realitat. Només així es recuperarà la dignitat del Vendrell.

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 15/10/10

Laia Gomis

6 Comments:

At 12:32 p. m., Blogger Albert Guasch Ribas said...

El Sr. Hinojo ha estat condemnat penalment, però la sentència (que no he vist) sembla que no l'inhabilita per al seu càrrec. Ara es demana que l'alcalde el cessi administrativament, més enllà de la sentència. L'estat de dret no permet aquesta doble sanció, llevat que vulguem que s'apliquin aspectes ètics i morals que solament depenen del propi Hinojo.

 
At 11:04 p. m., Anonymous Anònim said...

Albert, crec que no entens el que es demana. El Sr. Hinojo ocupa el càrrec d'interventor a proposta de l' alcalde. Ell no ha fet oposicions per ocupar aquest càrrec. El fet que sigui cessat del càrrec d'interventor no implica que no pugui desenvolupar la seva feina en el seu lloc de treball habitual.
Es totalment inapropiat que una persona condemnada sigui mantinguda en un càrrec d' aquesta rellevància. No es tracta de que sigui sancionat, pot ocupar el seu càrrec habitual.

 
At 1:23 a. m., Blogger Albert Guasch Ribas said...

Anònim,

Entenc el que em dius però entén-me a mi. El fet que sigui interventor o deixi de ser-ho no té relació amb el delicte. O marxa de l'Ajuntament per qüestió de dignitat o, si no està inhabilitat per a la funció pública, pot fer el mateix que abans. A més, faci el que faci, continuarà treballant al mateix despatx i a vora les mateixes persones, llevat que l'alcalde el confini a les golfes, que potser hauria de ser el seu lloc pel delicte comès.

 
At 8:18 p. m., Anonymous Anònim said...

D'acord Albert, però aquí no es tracta del que pugui fer o no, i ha quelcom més important, un plenari de l'Ajuntament que és la màxima expresió i representació dels ciutadans no pot permetre que una persona condemnada, es pugui asseure a la sala de Plens al costat de la secretaria de l'ajuntament.
Salutacions.

 
At 7:42 p. m., Anonymous marta said...

Albert,veo que eres la única persona sensata que ha opinado sobre el Sr.Hinojo.Tienes toda la razón.
Este año ha habido una persecucion de acoso y derribo hacia este hombre.Ha habido personas que han ido a las salidas de colegios,por la calle a pedir firmas para echarle.En Facebook tambien se pedia que se escribiera al alcalde para que se le echara del trabajo,papeletas por la calle,salir en tv metiendose con él.
Esto también es acoso y nadie ha dicho nada.Lo he encontrado de juzgado de guardia y que conste,que me parece fatal lo que ha hecho,pero ha sido juzgado por un juez y maltratado por un pueblo.

 
At 3:50 p. m., Blogger yanmaneee said...

golden goose outlet
golden goose outlet
yeezy shoes
yeezys
adidas yeezy
goyard tote
balenciaga
yeezy shoes
goyard bags
air jordan

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home