divendres, de maig 28, 2010

El Vendrell en portada


En les darreres setmanes el focus d’atenció mediàtica s’ha dirigit entorn a la nostra població. El Vendrell ocupa portades de la premsa escrita així com també diversos mitjans digitals posen de relleu entre les notícies destacades informacions entorn el nostre municipi. D’entrada, tots tendiríem a pensar que aquest fet és enormement positiu no obstant quan descobrim quin és el contingut real de les notícies constatem que tot l’impacte mediàtic no només s’esvaeix sinó que és situa El Vendrell en el punt de mira.


El lliurament de més d’un miler de signatures que els vendrellencs i les vendrellenques han plasmat en un document per tal de sol·licitar a l’alcalde la dimissió de l’interventor municipal, acusat d’ésser autor d’un delicte d’abusos sexuals a una menor, ha tingut un gran ressó mediàtic. La veritat és que des del dia que va sortir la sentència ha existit un reguitzell d’opinions i informacions entorn aquest afer.


Tanmateix, allò veritablement esperpèntic és l’actitud que ha demostrat l’alcalde del Vendrell. Ningú pot entendre l’obsessió malaltissa de Benet Jané en posar de relleu la professionalitat de l’interventor així com també insistint en la seva presumpció d’innocència al·legant que la sentència ha estat recorreguda i encara no és ferma. Nogensmenys, resulta una aberració jurídica destacar la presumpció d’innocència d’una persona que ja ha estat condemnada en seu judicial.


La premsa comarcal i provincial ha recollit aquestes informacions però no només ha quedat en l’esfera més propera sinó que mitjans d’àmbit nacional com ara El País o El Mundo han abordat detingudament en successives notícies aquesta qüestió. Un fet que provoca l’extensió d’aquesta informació com una taca d’oli arreu del territori.


Dissortadament, aquesta no és l’única notícia que esquitxa el nostre municipi. Sense anar més lluny, el passat dimarts El Vendrell ocupava un lloc destacat de portada de La Vanguardia, concretament aquest rotatiu recollia el següent titular: "El Vendrell, el municipi de més de 30.000 habitants més endeutat"


Sense cap mena de dubtes, una noticia decebedora que demostra la manca de capacitat de gestió de l’actual equip de govern municipal. Per a molts, les finances municipals poden semblar una abstracció però no és així. La gestió dels ingressos municipals és una elevada responsabilitat i aquesta s’ha d’exercitar des de la responsabilitat, el rigor i la professionalitat. Actualment, aquestes conductes no són les exercitades més aviat la disbauxa regna en la regidoria d’Hisenda. Una prova palpable, en només tres anys, el deute municipal ha augmentat un 45%, una xifra realment elevada.


El nostre municipi sempre havia gaudit d’un prestigi consolidat a través d’anys d’esforços i dedicació que provocava la interiorització col·lectiva d’una sèrie d’atributs positius del Vendrell. La música, Pau Casals, els nostres museus, les nostres platges, la gastronomia... i un sense fi d’atributs que situaven El Vendrell dalt de la cúspide. Ara bé, en els darrers temps les percepcions estan variant considerablement. El populisme desmesurat i la demagògia que alguns professen irracionalment conjuntament amb estranyes obsessions fonamentades sobre la base d’una rotunda intransigència estan provocant un retrocés molt important. Actituds que sense cap mena de dubte no només marquen el present del Vendrell sinó que tenen una clara projecció fins el futur.


Article publicat al Diari del Baix Penedès, 28/05/2010

Laia Gomis

4 Comments:

At 8:35 p. m., Anonymous Glòria said...

Laia, per un cop en la vida estic totalment d'acord amb el que expliques.

 
At 9:29 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Esperant nous esdeveniments....

 
At 9:49 a. m., Anonymous Anònim said...

Imaginem-nos que la Laia no fós una fan-girl socialista i fós convergent. Què ens diria del Vendrell? coses com: El Vendrell un poble que aviat serà la nostra ciutat que ha crescut moltíssim, multicultural, cosmopolita, moderna, el nostres petit Londres de Catalunya, on diferents cultures s'han anat integrament al nostre poble, i des de el nostre govern no hem escatimat en recursos, ajudes per facilitar l'arribada dels nous vendrellens, i en tot viatge llarg hi ha petits entrebancs que no han d'enboirar gens el nostre treball que recollirem en el futur. És un orgull veure la xirinola de les nostres escoles i guarderies, les famílies que han arrelat a la nostra terra, que s'han arriscat i han viatgat milers de quilòmetres per venir al meu Vendrell, i que hi han fet família, i des de el nostre ajuntament els hem ajudat, dins les nostres possibilitats encara que ara aquests traïdors socialistes ens robaran els diners. Ja se m'entèn, no??? Com ho diria: Els polítics i els bolquers s'han de canviar sovint i pels mateixos motius
Que governin les putes perquè els seus fills no en saben
Que torni en Robespierre

 
At 5:16 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Començarem pel darrer comentari, anònim només informar-te que la meva ideologia no desvirtua la realitat. Qualsevol persona sigui socialista, de convergència o militant del partit popular pot constatar la informació que en aquest espai s'hi inclou. La veritat és que em dol profundament que el nom del nostre municipi estigui impregnant-se de connotacions negatives per culpa de la desídia i de la irresponsabilitat desmesurada que alguns professen.

Miquel, tan de bo no apareguin nous esdeveniments en aquesta direcció perquè amb aquests personalment trobo que ja n'hi ha prou.

Glòria, celebro que estigui d'acord amb la informació que recullo en aquest escrit. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris. Cordialment,

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home