dilluns, de gener 05, 2009

Una nit especial, la nit de Reis


Màgia, il·lusió o nerviosisme serien termes adients per definir aquesta nit, una nit especial: la nit de reis. Tot just fa una estona que he arribat a casa i la meva retina encara reté la cara d’emoció de la quitxalla, la cavalcada de Reis genera un compendi de sensacions estranyes però molt peculiars. En el fons, es tracta d’una revelació d’un estat anímic ja que tots hem estat petits i hem notat el pessigolleig per l’estómac, desitjant llevar-nos i trobar en algun raconet de casa els regals que amb tanta emoció havíem escrit a les nostres cartes.

El pas dels anys fa que determinades conductes es vagin modulant però hi ha dies en el nostre calendari, en els quals l’edat queda en un segon pla i tots plegats, grans i petits, entrem en una esfera especial. A tots ens fa il·lusió trobar un regal, desembolicar-lo ansiosament per esbrinar que s’amaga sota el paper de regal. En realitat, el menys important és l’objecte en qüestió ja que allò veritablement destacable és constatar que algú ha pensat en tu. Molts defineixen aquesta actitud com consumista, no els negaré la seva part de raó, però en aquestes dates tots, en major o menor mesura, quedem atrapats per les urpes del consumisme.

De totes maneres, seria absurd afirmar que els regals em generen indiferència ja que no és cert, he de reconèixer que sempre fan il·lusió i aquells que no t’esperes encara més. Tanmateix, a la meva carta dels reis sempre incloc un apartadet personal i molt especial, el qual té un caràcter insubstituïble i gaudeix d’una notable preferència envers la resta d’elements que integren la carta. No es tracta de revelar tota la informació, ara a tall d’exemple us podria citar la importància de gaudir d’amistats sinceres, apostant clarament per la qualitat i menystenint la quantitat, ja que els bons i els veritables amics es poden comptar amb els dits de les mans. Així com també, trobar-te amb un somriure o una mirada de complicitat quan més ho necessites. Aquests elements no són palpables físicament però en canvi s’aprecien amb molta intensitat.

Entre la gran quantitat de regals que aquesta nit deixaran Ses Majestats, a totes les llars s’hauria de trobar una petita capseta que aparentment tothom tendiria a pensar que està buida però en el fons es troba carregada d’emocions, sentiments i sensacions. Sense cap mena de dubte, aquest seria el millor regal de la nit.