diumenge, d’octubre 05, 2008

La campanya americana des d'una altra perspectiva!


Un bon amic m’envia un correu electrònic amb un document adjunt força divertit i avui el vull compartir amb tots vosaltres. La veritat és que fa temps que segueixo dins la mesura que puc la campanya americana. Malgrat la meva joventut, diverses són les bogeries que he realitzat en aquest món i la veritat és que pràcticament totes elles comparteixen un mateix denominador comú anomenat política.

L'exemple més recent el trobo no fa massa dies quan em vaig quedar desperta fins a les tres de la matinada per seguir en directe el primer dels tres debats televisius que es duien a terme a l’altre costat de l’Atlàntic. La meva sorpresa inicial va ser el desplegament que diversos canals de casa nostra havien realitzat per no perdre fil del debat que es disputarien Obama i Mc Cain. Així que a banda de seguir de prop les qüestions que s’anaven plantejant a mesura que avançava el debat, els comentaris i les opinions d’experts i entesos en la matèria van ser tremendament interessants.

Moltes són les diferències que separen els nostres procesos electorals amb els que tenen lloc als Estats Units tot i que cada vegada més existeixen certs punts d’unió i connexió. Tanmateix, en aquesta ocasió lluny de recomanar-vos interessants lectures aposto per penjar un vídeo d’una família un xic peculiar que amb tota seguretat en un moment o altre haurà arribat a les nostres llars.

La sèrie de dibuixos animats, Els Simpson, s’ha convertit en una veritable institució als Estats Units i a casa nostra, la influència d’aquesta família també comença a desplegar els seus efectes quan arreu podem trobar productes relacionats amb una família que trenca tòpics i esquemes.

Des d’un to més desenfadat i divertit, us adjunto un trosset d’un capítol que s’ha emès en els EE UU. Aquest conté un missatge molt clar que no dóna lloc a cap mena d’equívocs... Homer Simpson es decideix per anar a votar i aposta per Barack Obama tot i que la màquina li juga una mala passada...


2 Comments:

At 3:40 p. m., Blogger Unknown said...

Laia, no nos engañemos Obama es un mal menor, no deja de ser miembro de una derecha capitalista, que invierte el dinero recaudado en impuestos a los trabajadores para pagar las perdidas producidas por la avaricia capitalista.

Lo de los republicanos ya no tiene ni nombre, ayer cuando escuche a la Sr.Palin atacar a Obama por sus presuntas amistades ligadas al terrorismo interno de lo EEUU no daba crédito, la verdad me recuerdan a ciertos personajes que tenemos por estas tierras, militan en un partido creo que algo así como PP...

 
At 12:52 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Hola!!!

Alejandro, todos somos plenamente conscientes de la importancia y la trascendencia que tiene la política americana en el conjunto de nuestro planeta. Esta realidad no la podemos cambiar, es más creo que serán muchos los países que seguirán de cerca el resultado final del proceso electoral americano.

No se tratan de unas elecciones enmarcadas en las fronteras americanas sino que gozan de una expansión prácticamente a nivel mundial. Cuando en España se pregunta sobre la preferencia de uno u otro candidato entonces surge la duda, rápidamente destacamos las diferencias existentes en el sistema electoral americano y el nuestro. Lejos de aquello estipulado políticamente correcto, si tuviese la oportunidad de votar lo tendría claro… entre el continuismo de una política que nos recuerda tiempos imperiales, apostaría por el cambio fresco que propugna Obama.

De momento, seguiremos atentos la campaña que prácticamente se encuentra en la recta final ya que en menos de un mes tendrán lugar los esperados comicios.

Cordialmente,

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home