dissabte, de setembre 13, 2008

Mayte Huerta, alcaldessa de Roda de Barà

La nova alcaldessa de Roda, Mayte Huerta i Pedro Figuereido sortint de l'ajuntament plegats

Dissabte 13 de setembre era el dia escollit per celebrar el ple extraordinari que havia de proclamar la regidora socialista Mayte Huerta, en la nova alcaldessa d’aquesta localitat tarragonina. Una cita important pels conjunt de rodencs i rodenques però també per tota la família socialista, per primera vegada a la història, Roda de Barà, comptaria amb una dona socialista al capdavant de l’alcaldia.

Nombroses han estat les autoritats que no s’han volgut perdre aquest acte, començant pel delegat del govern de la Generalitat al Camp de Tarragona i primer secretari del PSC al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté. Els diputats al Congrés, Francesc Vallès i Joan Ruiz, els senador Ramon Aleu i la senadora i alcaldessa de Cunit, Judith Alberich. Els diputats al Parlament de Catalunya, Núria Segú i David Pérez, el Director dels Serveis Territorials d’Economia i Finances a Tarragona, Ernest Benito, l’alcalde de Tarragona, Pep Fèlix Ballesteros, l’alcalde de la Selva del Camp, Pep Masdéu, la regidora del Vendrell Helena Arribas, la regidora de Reus, Martina García i la regidora de Vila-seca, Begoña Alvárez són només alguns dels molts companys i companyes socialistes que s'ha escapat fins a Roda en un dia tant important com avui. Sóc conscient que pel camí m’he deixat d'esmentar algú, no m'ho tingueu en compte, hi havia tanta gent que ara mateix no recordo a tothom a qui he saludat, de totes maneres, vagin per endavant les meves disculpes si algú no apareix en aquesta ràpida enumeració.

Tan aviat com vaig tenir coneixement d’aquest acte, vaig anotar-lo a l’agenda per evitar algun que altre oblit d’última hora. Arribàvem a Roda de Barà, abans de dos quarts de dotze i al voltant de l’ajuntament es veia força moviment així com també l’anar i venir de moltes persones era una constant. La sorpresa la trobava quan arribava a la sala de plens, plena a vessar i encara faltava una bona estona perquè l’acte comencés, així que cercava el meu petit espai, dempeus al costat del marc de la porta.

L’espera no s’ha fet massa llarga, uns minuts després de les dotze del migdia, el secretari de la corporació explicava a tots els presents el devenir del ple extraordinari d’avui. No obstant, el primer que tots constatàvem és que faltaven alguns regidors, concretament dos regidors del grup de CiU i precisament un d’ells era Pere Compte, exalcalde de Roda i cap de llista de CiU a les eleccions municipals.

Vista general de la sala de plens

El portaveu del grup de CiU en el seu breu parlament ha demanat que excusessin l’absència dels dos regidors perquè precisament ambdós es trobaven de vacances, un detall que no ha passat desapercebut per tots els presents a la sala de plens. Tanmateix, no està de més, remarcar, l’abstenció que el grup de CiU anunciava un vot de confiança vers la nova alcaldessa. Així com també, el portaveu de la federació nacionalista, exposava que no es volia allargar en el seu parlament perquè avui, el protagonisme era per l’alcaldessa, Mayte Huerta.

El següent en prendre la paraula, ha estat el fins ara alcalde de Roda de Barà, Pedro Figuereido. Durant la seva intervenció, ha tingut paraules d’agraïment a tots els seus companys de l’equip de govern així com també ha ressaltat el privilegi que durant un any ha ostentat esdevenint alcalde de Roda i tenir l’oportunitat de treballar colze a colze amb tots els rodencs i les rodenques. De totes maneres, en el seu parlament no s’ha oblidat d’anunciar les tremendes ganes de treball i l’enorme empenta de seguir endavant treballant i prioritzant Roda de Barà.

Tanmateix, Pedro Figuereido, no ha desaprofitat l’oportunitat, de posar sobre la taula, el reguitzell de crítiques que des de l’oposició li han dedicat en el darrer any. Molts les coneixíem i crec que no estat de més que les hagi recordat ja que als quatre vents es difonia que Figuereido utilitzaria l’alcaldia de Roda com un trampolí per esdevenir diputat o bé que no compliria l’acord de govern i no cediria l’alcaldia en el temps pactat. Precisament, el ple d’avui, han demostrat que totes aquestes qüestions eren purament fruït de la inventiva d’alguns i res més. Quan ha finalitzat el seu discurs, els aplaudiments s’han deixat sentir entre tots els que seguíem atentament el ple.



Moment de l'escrutini


Acte seguit s’ha iniciat la votació que havia d’escollir el nou alcalde o alcaldessa de Roda de Barà, un a un, els regidors han dipositat a la urna una papereta. El resultat final de la votació ha estat 7 vots a Mayte Huerta i 4 vots en blanc, d’aquesta manera quedava proclamada alcaldessa Mayte Huerta.

L’alegria i l’emoció ha esclatat a la sala de plens, els sonors aplaudiments i el públic dempeus mostraven la felicitat que generava un acte amb una gran transcendència i importància per Roda de Barà i perquè no dir-ho també per tots els socialistes. L’alcaldessa Mayte Huerta ha dut a terme el seu parlament, en primer lloc ha promès el seu càrrec i acte seguit ha dirigit unes paraules a tots els rodencs i les rodenques. Cal reconèixer que el seu parlament fonamentalment deixava entreveure la il·lusió del nou repte que tot just feia uns minuts havia assumit, esdevenir alcaldessa del seu municipi.

A més tots els presents érem plenament conscients que avui a Roda s’estava escrivint una gesta tremendament important que restarà present en la ment de molts nosaltres durant molts anys. Precisament per aquest fet, per recolzar i acompanyar els nostres companys en un moment tan important com el que relatava a les línies precedents, molts no ens hem volgut perdre un acte com el d’avui.

L'equip de govern de Roda de Barà: d'esquerra a dreta: Paqui González, Ramon Bonan,Pedro Figuereido, Mayte Huerta, Ingrid Virgili, Guillem Millán i José Luis Moreno

6 Comments:

At 10:54 p. m., Blogger Pedro Suárez said...

Gràcies Laia per la teva crónica, molt bona.
Soc rodenc, socialista i funcionari de l'ajuntament de Roda des de fa 18 anys, i avui la meva satisfacció és molt gran.
Ja t'ho vaig dir a Can Corbella: tens un blog collonut.
Salutacions de Pedro Suárez

 
At 12:02 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Holaaaa!!!

Ara que veig el teu comentari, m'ha vingut al cap que avui potser en un moment o altre ens hem creuat i perdona si no t'he saludat.

Moltes gràcies pel comentari i la satisfacció i la felicitat que molts rodencs i rodenques senten avui et puc assegurar que és compartida pel conjunt de la família socialista.

Una abraçada!

Laia

 
At 12:12 a. m., Blogger Pedro Suárez said...

Si la veritat, jo anava a la seu del partit i tú pujaves amb Helena Arribas, i ens em creuat.
Perdona però anava mig dormit, ja que he passat la nit del gos amb l'alergia.
L'angelet del PSC del Vendrell sempre serà benvinguda a Roda.
Cuidat i sort.

 
At 7:31 p. m., Anonymous Anònim said...

Pot agradar o no,però s'ha de ser alcalde/essa per vots o per pacte, però mai aprofitant els vots de transfugues com a Torredembarra.
Sort a la nova alcaldessa.

 
At 11:47 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Lluís tens tota la raó del món, no s'ha de confondre els pactes entre formacions polítiques amb el transfuguisme... hi ha un bon tros d'un a l'altre, mentre que en el primer cas les forces polítiques arriben a un acord per desenvolupar un programa de govern. En el transfuguisme, més aviat, una persona inscrita com a regidor d'una formació política de la nit al dia, esdevé a les antípodes del seu ideari inicial, podent fer ballar majories tables.

Un exemple prou palpable que vaig abordar en aquest bloc va ser el cas de Torredembarra i qualsevol persona pot apreciar les enormes diferències entre un i l'altre i a més no tenen RES en comú.

Cordialment,

Laia

 
At 8:20 p. m., Blogger EUiA El Vendrell said...

Hola, estava mirant el teu blog que feia temps que no entrava i he vist aquesta entrada que he llegit amb tranquil•litat. Però al llegir els comentaris no hem puc estar de comentar el cas d’Altafulla on l’alcalde es ara socialista des de la moció de censura presentada per el PSC- PP i tres grups independents per el passat 7 d’Abril i propiciada pel trànsfuga Alejandro Francino Marcos elegit a les llistes de ABG-EPM. Crec que des de ciutats que estan tant a prop les diferencies son granes i particularment he de dir en el cas d’Aldarulla que fa pudor. Sento dir això, però a la vista esta la situació. Els pactes son democràtics i no te per que ser la llista mes votada la que governi tal i com heu dit, però com també heu dit amb trànsfugues es diferent i fa pudor. Desitjo a la nova alcaldessa de Roda el millor i que pugui canviar les maneres de fer a Roda durant tant de temps.

Salut!!

Alfredo Valdivielso

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home