dissabte, de setembre 27, 2008

Una nova revista, un nou fòrum a la Bisbal del Penedès



Sóc una apassionada de la comunicació, sempre he pensat en la importància que aquesta matèria té en les nostres vides, present en tot moment, des del primer moment del dia quan ens alcem del llit fins que ens anem a dormir. Constantment, ens trobem amb un contacte directe amb la comunicació, esdevenint en major o menor mesura en comunicadors d’idees, opinions i percepcions amb totes les persones que ens envolten.

Totes les qüestions relacionades amb la comunicació sempre m’han interessat i precisament per aquest fet ahir no vaig voler faltar a una cita a la Bisbal del Penedès. Crec que s’ha de reconèixer el treball desinteressat que han dut a terme un nombre molt important de persones i després d’alguns mesos treballant a fons en aquest projecte, finalment tenia lloc la presentació de la revista Bisbalpenedès.info i un fòrum a internet.

Sense cap mena de dubtes, es tracta d’una bona notícia ja que en una societat oberta i plural com és la nostra, que existeixin mitjans de comunicació i informació pel conjunt de la ciutadania ens converteix en persones més lliures.

A més, penso que aquesta publicació bisbalenca cobreix algunes de les mancances comunicatives existents en aquests moments a la Bisbal del Penedès, especialment després de la decisió incomprensible adoptada per l’alcalde Josep Maria Pugibet (ERC) que consistia en tancar el fòrum que es trobava a la pàgina web del consistori.

Tanmateix, aquesta nova revista neix amb la voluntat d’arribar a les llars amb un caràcter mensual i està redactada des d’una educació i un respecte realment admirable. Les paraules barroeres i els insults no tenen cap mena de sentit ja que no esdevenen arguments de major pes a l’hora d’emetre opinions. Crec que és un encert aquesta línia editorial ja que quan entrem en la dinàmica dels insults, la credibilitat i l’interès decreix fins a límits inimaginables. De totes maneres, aquesta revista compta amb el valor afegit d’estar oberta a totes aquelles persones que vulguin dir la seva, així com també poden participar en la mateixa revista totes les entitats, les associacions i els partits polítics que ho considerin oportú.

Així doncs, els més curiosos podeu visitar la seva pàgina web a la següent adreça http://www.bisbalpenedes.info i a continuació us deixo amb la portada d’aquest primer número.

13 Comments:

At 8:04 p. m., Blogger JG said...

Gran notícia per la Bisbal i per la comarca la que anuncies.

A Llorenç tenim la revista Portal Nou en què també té aquest caràcter imparcial i d'abast popular (potser no tant com a fòrum), on tothom pot dir-hi la seva i publicar les seves opinions (de fet, així ho faig).

Crec que és important avui en dia que la ciutadania opini, a nivell local. El fet que hi hagi mitjans de comunicació d'abast popular i a nivell local fa que en un poble es millori la vida política i sobretot l'opinió pública, lluny de quedar estancada. Això sí, sempre dins el marc del respecte als altres i a la llibertat d'expressió.

Salutacions

 
At 11:02 p. m., Blogger Ferran said...

Gràcies Laia,

Tal com dius, la revista i el fòrum estan pensats per donar veu a molta gent que a La Bisbal s'havia quedat sense.
Des del respecte i l'educació però amb fermesa, la revista i el fòrum volen intercomunicar el municipi i fer que els bisbalencs ens sentim una mica més partíceps de la comunitat de la qual formem part.

Josep, felicitats per la revista Portal Nou. Si vols ens posarem en contacte per intercanviar idees i experiències que afavoreixin les revistes dels dos municipis.

Una abraçada,

Ferran

 
At 12:48 a. m., Anonymous Anònim said...

Hola Laia,

soc vei de La Bisbal del Penedès, i malgrat que em va ser impossible asistir a la presentació de la revista, trobo que es una molt bona ideia, pero, malgrat que es una bona ideia, també et dic que els motius de que no tinguem forum a la pàgina de l'ajuntament, es degut a que una serie de persones es van dedicar a insultar i faltar al respecte, a més de difundir cosses que no son certes, i fins i tot, tinc entes de que s'ha arribat a denunciar a aquestes persones, part de les cuals están a la direcció d'aquesta revista i en formen part.
Sempre que no tornin a insultar i faltar el respecte a ningú, aquesta revista tindrá futur, pero si agafan la dinàmica del forum de l'ajuntament, serà una vergonya pel poble.
Salutacions,

 
At 8:39 a. m., Blogger Ferran said...

Hola anònim,

Per al·lusions t'aclareixo certes contradiccions que manifestes en el teu escrit, perquè jo sóc membre de la redacció de la revista.

Oficialment, el fòrum de l'Ajuntament està tancat per manteniment, la qual cosa succeeix des de fa dos mesos. Ho pots comprovar a la pàgina web del fòrum de l'Ajuntament http://www.bisbalpenedes.com/forum/compac.asp

També et puc assegurar que no hi ha cap membre de la direcció de la revista ni cap col·laborador que hagi estat denunciat per la participació en el fòrum municipal. Ho pots comprovar preguntant al propi Ajuntament o fent la comprovació que vulguis.

Per acabar, voldria convidar-te a expressar el teu parer a la revista, o a l'únic fòrum obert a dia d'avui, ja que tens les les portes obertes d'aquesta publicació. Esperem entre els que treballem voluntàriament a tirar endavant el projecte, poder guanyar la teva confiança i que aquesta eina sigui d'utilitat pel municipi.

Salutacions,

Ferran Garcia
President ADB i redactor de la revista

 
At 4:26 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Hola!!!

Crec que és tracta d'una bona notícia l'arribada d'aquesta revista perquè hem de tenir en comtpe que a vegades la premsa comarcal focalitza l'atenció en els grans municipis i altres pobles que integren la nostra comarca queden en un segon pla.

Així, la informació pot arribar a totes les llars de tots els nuclis de la població i els ciutadans estar al dia de la realitat que es viu i es percep en el seu municipi.

A vegades, els nostres problemes ens tormenten però potser els problemes dels nostres veïns són més importants que els nostres però com no els coneixem... no en podem dir res.

El Ferran m'ha facilitat feina, contestant al comentari anònim perquè la veritat és que al nivell de concreció apuntava l'anònim el desconeixia, de totes maneres, l'aportació del Ferran ens ha aclarit a tots plegats els dubtes i els malsentesos que havien aparegut.

Novament, moltes gràcies per dir la vostra i molts ànims a tots aquells que dueu a terme revistes municipals.

Cordialment,

Laia

 
At 12:39 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola Laia,
Soy la directora de la nueva revista bisbalenca, y deseo agradecer tu indiscutible apoyo en nuestra nueva iniciativa. Quedas invitada a participar en ella, ya lo sabes !
Al igual que lo hice durante la presentacion, deseo que esta revista una, por fin, todos los barrios del municipio, y que nadie se quede sin voz. No todas las personas pueden disponer de Internet, y creo que ésta es la mejor manera de hacer llegar a todos los hogares, la informacion relevante que sale del consistorio. Todas las decisiones que se toman nos afectan a todos, y todos las tenemos que conocer. Por ese motivo, sin censuras, procuraremos escuchar a todos los habitantes de La Bisbal, para que de una vez, todas las opiniones sean conocidas. No admitiré ninguna descalificacion barata, y por ese motivo, deseo que se reconozca la seriedad, honestidad, y buena voluntad de nuestro proyecto.
Un abrazo.

 
At 2:20 p. m., Blogger Banach said...

Bones, bé jo anava una mica despistat amb això de la revista i la vaig poder fullejar aquesta setmana. Realment la idea em sembla bona, però (sempre he de posar un però em sap greu) no crec que sigui tant imparcial com es preten vendre.

Obviament, jo sóc un ferm defensor de la llibertat d'expressió i estic totalment en contra de la política que duu a terme el consistori pel que fa al tema de la opinió pública. Però pel que vaig poder veure és una revista d'opinió més que informativa i més aviat de tendències contragovernalmentals. Amb tot això no vull dir que no sigui legítima ni res per l'estil, però de la mateixa manera que no em crec els pamflets replets de faltes que reparteix esquerra tampoc em podré creure aquesta publicació.

Corregiu-me si m'equivoco, però l'ADB és una associació sortida d'un partit polític que ara està a l'Ajuntament, ADMC. Per tant, és lògic que existeixi cert rencor. A més, crec que hi ha forts lligams la oposició.

En conclusió, em sembla molt bé que certes plataformes o partits polítics, que no tenen veu per la gestió que tots coneixem, vulguin lluitar per tenir-la. Però tampoc hem de confondre: no ens trobem davant d'una revista convencional. Potser no vam llegir el mateix, però la revista tenia un caire marcadament parcial, la qual cosa vol dir que no es tracta d'una revista de tothom. Encara que estic convençut que hi ha molta gent que pensarà igual, sens dubte.

No sé si m'he expressat gaire bé, però bàsicament vull dir que té un marcat to polític. Obviament, això ho decideix la redacció, però com a ciutadà, crec que cal una revista imparcial i no una revista de caire polític, perquè de pamflets a la Bisbal ja n'hi ha hagut prous.

 
At 6:06 p. m., Blogger Ferran said...

Hola Banach,

Amb el teu permís, intentaré respondre't a les teves reflexions.

La publicació és informativa i d'opinió, amdues coses, des del primer moment i també a la presentació es va comentar clarament. És a dir, no amaga el que és (opinió i informació).

Tens tota la raó que ADB sorgeix de la desaparició de la llista d'ADMC, però no dius que ADMC no existeix com a grup polític local a La Bisbal. La seu d'ADMC és a Calafell i a La Bisbal només queda una persona que representa el partit a Calafell. No existeix a La Bisbal cap grup que representi a ADMC, tothom menys la cap de llista va abandonar en el seu dia ADMC.

Així mateix, ADB és a hores d'ara molta més gent de la que era, ara fa un any, quan va desaparéixer ADMC. Et puc assegurar que hi ha gent d'esquerres, de dretes i, fins i tot, gent sense adscripció política clara.

Si et fixes bé en la revista, veuràs que hi col·labora gent de vàries tendències i que també hi ha comerços vinculats en algun moment a ERC. Quan diem que la revista està oberta a tothom, és així. Quan diem que tothom pot dir la seva, és així. Potser en aquest primer número la revista és marcadament crítica amb l'equip de govern, però t'asseguro que publiquem i publicarem qualsevol opinió o notícia pròxima a l'equip de govern.

Et recordo que el dia de la presentació vam tenir a la regidora de cultura de l'Ajuntament de La Bisbal i jo tinc aquesta mateixa setmana una trobada amb ella per parlar de com pot l'Ajuntament col·laborar dins la publicació. Com veus, no se'ns pot acusar de tancar les portes a ningú.

Tens raó que no és una revista convencional, ni ho volem ser. ADB és una agrupació reivindicativa, a l'estil d'associacions que defensen la pujada de pensions i d'altres temes d'interès social. No som un partit polític però tampoc som una associació convencional.
Tots esteu convidats a participar-hi sempre d'una manera correcta, amb opinió política, de temes culturals o el que cadascú consideri oportú.

Salutacions,
Ferran

 
At 9:16 a. m., Blogger Banach said...

Hola Ferran, (Laia amb el teu permís eh, que és el teu bloc i aquí els de la Bisbal et fotem els rollos padre)

Dues coses només.

1. Per diversos motius no vaig assistir a la presentació, com he comentat, la vaig llegir a casa. Per tant, em sembla molt legítim que feu el tipus de revista que us interessi i ho respecto totalment. Simplement com que només coneixia el que ha escrit la Laia verificava que no només és una revista informativa.

2. No em pots dir que ADMC no existeix a La Bisbal que hi ha una tinent d'alcalde i una consellera comarcal que representa aquest partit. D'acord que no hi ha la llista, a causa dels fets que tots sabem va convertir-se en ADB, però el partit té representació a l'ajuntament i segur que no és de franc.

I no tinc una postura crítica amb els impulsors de la revista ni amb ADB, jo també estaria molt picat si m'hagués trobat amb la vostra situació.

;)

 
At 10:18 p. m., Blogger Ferran said...

T'agraeixo la resposta Banach i també com tu li demano a Laia paciència perquè crec que val la pena aclarir totes aquestes qüestions:

És cert que Dolors és tinent d'alcalde i consellera comarcal. En cap cas he negat la seva influència dins del nostre govern municipal. En tot cas, és prou significatiu que dels 14 membres d'una llista, 13 hagin decidit no quedar-se a casa i seguir lluitant per les idees que van defensar davant dels bisbalencs, allà pel maig del 2007. També és significatiu que cap membre de l'antic ADMC hagi seguit ni tan sols donant suport a Dolors. Les coses no passen per casualitat. La nostra línia era, és i seguirà sent la mateixa. Mentre la direcció d'ADB sigui l'actual, no canviarem per interesos personals o estratègics que vinguin de Calafell... Ja m'entens si ets bisbalenc.
ADB és una associació que tindria que tenir els mateixos drets i deures que qualsevol altra. De moment, pel que fa al tracte de l'Ajuntament, només hem tingut deures i, en canvi, cap dret.
Nosaltres acceptem la crítica. Persones educades com tu podeu tenir una visió diferent i evidentment una postura crítica.
Això és el que falta actualment a La Bisbal: el respecte a la discrepància i a la controvèrsia.
És veritat que lluitem i lluitarem perquè ningú a La Bisbal oblidi que defensava Dolors abans, durant i després de les eleccions. Això no vol dir que estiguem picats. Més aviat diria que estem motivats...

Si entres al fòrum bisbalpenedes.info podem seguir aquest debat amb molt de gust. Més que res perquè el bloc de Laia no és un fòrum. A més, podràs comprovar que hi ha qüestions i opinions diverses que es tracten dintre del diàleg, la llibertat d'expressió i la tolerància. No ens agrada el "ordeno y mando", "estàs amb mi o estàs contra mi", etc.
Pensem que una altra Bisbal és possible i necessària.

Una abraçada,

Ferran

 
At 11:37 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Un parell de dies sense treure el cap per aquest bloc... i se m'acomulen els comentaris.

En primer lloc, voldria donar-li les gràcies a la Maguy, la directora de la nova revista de la Bisbal per les seves paraules.

Acte seguit, voldria comentar-vos que no tinc cap problema que aquest espai es converteixi en un miniforum si així ho decidiu. Allò que veritablement m'importa és la comunicació i l'intercanvi d'opinions i expressions, si en el meu espai ho voleu dur a terme, sabeu que teniu les portes totalment obertes i crec que de les reflexions del Banach i el Ferran tots n'hem après quelcom.

Així doncs, moltíssimes gràcies per visitar aquest espai i fer-lo més enriquidor i alhora interessant amb els vostres comentaris i opinions.

Una abraçada!

Laia

 
At 1:34 p. m., Blogger Ferran said...

Moltíssimes gràcies Laia,

És un plaer parlar amb Banach dels temes que ens preocupen als bisbalencs.
Jo també he après força tan de les seves reflexions com del teu blog.

Una abraçada,

Ferran

 
At 3:49 p. m., Blogger yanmaneee said...

yeezy
irving shoes
balenciaga
golden goose sale
jordan shoes
kyrie 4
jordan retro
lebron shoes
cheap jordans
balenciaga sneakers

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home