divendres, de setembre 05, 2008

El desaparegut pla d’immigració

La ressaca estiuenca pesa sobre l’equip de govern municipal. Les vacances han finalitzat i arriba el moment de començar a engegar uns motors que fa massa mesos que resten dormits tot i escudar-se amb el tradicional impàs propi d’aquesta època de l’any

Cal reconèixer que l’activitat frenètica i el ritme accelerat de l’acció de govern no han estat els trets que més han caracteritzat aquest any i escaig de gestió municipal. Sobre la taula podria posar nombrosos exemples que evidencien aquesta realitat palpable tot i que en aquesta ocasió, prefereixo centrar-me en un aspecte concret i específic.

Una de les primeres mesures que volia impulsar el govern de CIU era elaborar un pla d’immigració. Una proposta que em va semblar encertada i positiva pel nostre municipi. Aquesta idea no va quedar al tinter sinó que els primers passos necessaris per dur a terme la seva adjudicació es van dur a terme amb una certa celeritat. La meva sorpresa va arribar quan vaig descobrir qui s’havia de fer càrrec d’elaborar el pla d’immigració.

Crec que si aquest pla té per objectiu assentar unes bases sobre la situació de la immigració en el nostre municipi i procurar que totes les formacions polítiques hi participin i prenguin part. Aleshores, estem parlant d’un projecte ambiciós més enllà dels estires i arronses propis de tots els grups polítics. Estem parlant de quelcom important i seriós, enfocat des d’una clau municipalista, pensant en el conjunt del Vendrell.

D’aquesta manera, no puc entendre, com la primera oportunitat que es tenia per demostrar aquesta bona intenció, es desaprofita, nomenant a Àngel Miret com encarregat d’aquest projecte. Potser, a molts us sonarà el nom i altres potser no el coneixeu, però crec que no està de més que el conjunt dels vendrellencs coneguem a mans de qui ha anat a parar aquest projecte. En el fons, no es tracta d’un contracte privat sinó d’una adjudicació pública i per tant el cost total d’elaborar aquest pla serà pagat per tots els contribuents de la nostra vila.

L’alcalde, no dubtava en ressaltar el gran prestigi que el sr Àngel Miret té en relació amb els temes d’immigració perquè s’ha dedicat a fons amb aquesta qüestió. Ara, no està de més, ressaltar una part important del currículum que alguns interessadament han decidit obviar.

Precisament, el sr Angel Miret a banda de ser un important coneixedor i estudiós de la immigració, també és Secretari General d’Immigració de Convergència Democràtica de Catalunya i a més d’ésser l’ideòleg de la proposta aberrant que durant les passades eleccions autonòmiques CIU presentava amb el conegut carnet per punts pels immigrants

A més, la presentació del pla d’immigració està patint unes dilacions que no acabo d’entendre. En principi, s’havia de fer públic a principis de maig, tal i com l’alcalde va assegurar-nos a les ones de ràdio El Vendrell quan el vam entrevistar al programa Pas deVianants. Desconeixem els motius que estan provocant aquest retard tot i que reconec que la concepció del temps és una qüestió relativa han passat prop de cinc mesos i sembla que de la nit al dia hagi desaparescut el pla d’immigració. Esperem que ara que es reprèn el curs polític, el pla d’immigració esdevingui una autèntica prioritat i així tots els vendrellencs el poguem conèixer el més aviat possible.

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 05/09/08
Laia Gomis

13 Comments:

At 11:25 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola Laia!!
Sóc una noia de la teva edat i flipo una mica amb els teus articles... sembles una política professional (de les / dels que ens van esgotant la paciència). Et puc aconsellar uns llocs web per a que et distreguis una mica i no estiguis tan capficada:
"gumets" (és un bloc una mica més divertit que el teu, només una mica)
"muzikalia" (música independent, llibres, opinió...)
"e-criteri" (parla de coses del país i la seva gent).
No sé, espero que t'agradin. Distreu-te tia!

 
At 8:04 a. m., Blogger Unknown said...

Bones
davant de les últimes accions d'Albert Rivera (c's) us proposo que el dia 11 de Setembre les nostres blogs pengem l'Estelada. En el fons són les nostres cases virtuals. Aquí us podeu baixar l'Estelada www.marroca.blogspot.com
Salut

 
At 10:55 a. m., Blogger garmir said...

Hola Laia:
Has anat a tocar el tema en el que sempre ens enganxem i com no aquesta vegada, no podría ser d´altra manera.
La immigració és el pitjor que li ha passat a Catalunya en els últims 25 anys, està en el origen de la nostra crisi com a pais, al suposar apostar per un model económic basat en baixa productivitat, salaris baixos i precarietat, a més la immigració col.lapsa els nostres serveis sanitaris i educatius i està en el origen de que s´hagi accelerat, la falta de finançament.
El millor pla d´immigració és aquell que desenvolupa els seus països d´origen.
Et convido a confromtar opinions, sobre el tema doncs crec que al Vendrell hi ha una formació politica que afortunadament treu molts vots i és un exemple per Catalunya de la maduresa a la hora d´afrontar el greu problema d ela immigració.

 
At 12:09 p. m., Blogger JG said...

El Pla d'Immigració del Vendrell, si no tinc mal entès, està estancat perquè els de PxC impedeixen la seva aprovació i consens. Com bé dius hi han d'intervenir totes les forces polítiques i a poder ser arribar a un consens pel seu eficaç desplegament. No em negaràs que negociar i pactar un Pla que suposadament ha d'ajudar a integrar la immigració i a millorar la convivència ha de ser arxidifícil amb uns personatges que l'únic que volen és que al Vendrell desaparegui la immigració.

Sobre l'autor del Pla he de dir-te que l'Àngel Miret és en primer lloc un professor d'Universitat, de l'UPF, el qual he pogut ser alumne seu i puc dir que la seva professionalitat en temes d'immigració està més que reconeguda.

Salutacions des de Llorenç.

 
At 11:50 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Holaaa!!

A la noia de la meva edat comentar-te que malgrat no t'ho sembli em se divertir i moooolt. Ara aquest fet no impedeix que algunes de les meves estones lliures les dediqui a una de les meves passions com és la comunicació i la política. Gràcies per les teves recomanacions i comentar-te que visito el bloc de gumets des de fa un cert temps i anoto la resta de recomanacions.

Garmir, ho comentes amb gran encert que amb aquest tema no ens posarem d'acord. Ara bé, partint d'aquesta base crec que la immigració no és el problema de res i no és just carregar sobre aquest col·lectiu que ha estat treballant en feines que la població autòctona rebutjava l'oriogen de la crisi.

Ells han pagat els seus impostsos i els tributs com la resta de ciutadans i els que ho neguen, són aquells que volen crear confrontació i divisió en la nostra societat. Si paguen religiosament i cotitzen a la seguretat social, perquè no poden acudir a la sanitat pública o a l'educació pública???

Josep, el pla d'immigracó està estancat perquè CiU no té prou valentia per posar els punts sobre les is als membres de PxC. Ells tenen la paella pel mànec del consistori vendrellenc, no només en matèria d'immigració sinó en molts altres ambits. Mai hagués arribat a imaginar que poguessim arribar aquests extrems, si així és, simplement és perquè CiU vol.

No dubto ni poso en qüestió que el sr Angel Miret conegui de prop el món de la immigració perquè hi ha dedicat moltes hores d'esforços i estudis. Ara hi ha certes casualitats que sincerament no me les crec i permete'm que estigui preocupada pel retard d'aquest pla ja que l'alcalde va assegurar a les ones de ràdio el vendrell que estava tot enllestit i han passat força mesos i seguim sense saber absolutament res del pla d'immigració.

Cordialment,

LAia

 
At 2:07 p. m., Blogger garmir said...

Hola Laia:
Al 2011 a nivell de EL VENDRELL sortirem de dubtes, si la formació que per a mi raonadament´sitúa la immigració com a problema, surt guanyant, senyal de que jo tenia raó, si no és aixi, tenies raó tu, mentre´s tenim temps per seguir amb les espases en alt e intentant convencer democràticament a la gent d´una o altra de les postures, encara que jo no milito al partit que tu saps sitúa la immigració com a greu problema, peró el veig amb bons ulls.
Una abraçada.
Edmón.

 
At 2:59 p. m., Anonymous Anònim said...

He quedat perplexa del contingut de l'escrit de Garmir, soposo que ell no es fill d'inmigrants, i si ja no milita amb el P.P., jo ho tindria clar, ho ha de fer a PxC, ja que conincideix.
La noia que escriu en primer lloc, doncs ja ho veus, no sorpren gens, es el que hi a, i pensen quina pena, aquesta es la joventud del futur?, quina por....
En definitiva com sempre dones en el clau i jo penso igual que tu, tot i ser bastant mes gran.

 
At 6:56 p. m., Anonymous Anònim said...

Senyora,amb tots els respectes.
Passi per la pàgina "e-criteri".Per a mi el futur passa per saber d'on venim i cap a on volem anar. Contra la por: l'esperança d'un poble i un jovent en moviment!
Salut

 
At 12:05 p. m., Blogger Banach said...

Hola, crec que el debat és interessant però independentment dels partits polítics. Creieu que els immigrants vénen per gust? Per trobar sol i platja? No fotem, marxen dels seus països per no morir-se de gana, per intentar trobar una feina que els permeti enviar diners a la seva família, etc.

De raons en tenen moltes, però quines raons tenim nosaltres per fer-los marxar? Jo, si mai he d'emigar m'agradaria trobar-me amb un poble comprensiu, que entengui perquè vaig allà, sense que em regalin res, però sense que em deportin pel fet de ser foraster.

Perquè els que destrueixen el país i, sobretot, el Penedès, no són aquests immigrants.

 
At 9:01 p. m., Anonymous Anònim said...

D'acord totalment amb en Banach, es pot dir més fort,però no més clar.

 
At 8:13 p. m., Blogger JG said...

Benach, és interessant el que dius i estic amb tu, però aquest debat -el que planteja la Laia- no pot ser al marge dels partits polítics. Aquests poden millorar la situació social i política d'una forma determinant des de l'Ajuntament. A Vendrell, el principal problema que crea entrebancs a la convivència i en el desenvolupament de polítiques que portin a l'acomodació de la immigració és el partit Plataforma per Catalunya (PxC). PxC actua i fa propostes inconstitucionals i contra els drets humans.
Però: per què cap partit democràtic gosa presentar una demanda d'il·legalització d'aquest partit xenòfob, arrel de les seves actuacions?
Qui gosa fer front a aquest repte que suposa l'acolliment, la convivència, el canvi de valors i les polítiques d'acomodació envers la immigració al Vendrell i a la comarca?
Els del PSC es queixen de CiU, però encara ningú ha fet alguna cosa amb cara i ulls en la millora en aquest sentit.

I per cert, Laia, l'Angel Miret no és secretari general d'immigració de CDC, ho era al 2005. Abans de publicar, informem-nos.

 
At 8:54 p. m., Blogger Laia Gomis said...

El pla d’immigració és un aspecte sobre el qual podríem estar parlant hores i hores. Tanmateix, no em puc estar de comentar la reflexió que el Banach presentava. Estic completament d’acord, ningú deixa casa seva, s’arrisca la vida cercant un futur incert per diversió. Ara hi ha qui ens vol fer creure el contrari, de totes maneres crec que si tots nosaltres tinguéssim ben present aquesta dura i crua realitat, molts dels disbarats i les bestieses que es diuen entorn la immigració s’esvairien de cop.

No obstant, hi ha tota una sèrie de gent que els encanta fer demagògia i aquí és quan radica el problema i l’origen de tots els mals. El PSC no es queixa de CIU ni molt menys, tan sols denunciem i evidenciem una realitat palpable a tots els nivells, sinó és tan senzill com acudir a l’Ajuntament del Vendrell o escoltar algun que altre ple per constatar aquesta realitat.

L’equip de govern hauria de ser el primer en no admetre propostes i mocions que ratllen la il•legalitat i potser no estàs al corrent però el PSC va anunciar que presentaria a la fiscalia diverses propostes i moions que PxC va presentar en els darrers plens.

No ens enganyem, no convé judicialitzar la vida política, així que quan s'acudeix als tribunals s'ha de fer perquè ens trobem davant d'una situació extrema sobre la qual convé que la jurisdicció competent es pronuncii al respecte.

Els socialistes, no tenim por d'acudir a la justícia, és més en aquesta legislatura, dissortadament, hem hagut d'acudir a instancies judicials per denunciar la il·legalitat d'unes modificacions de crèdit realitzades per CIU i de moment, el Jutjat Contenciós Administratiu ha ordenat la suspensió de la mateixa.

Així que quan sigui el moment d'acudir a la justícia per denunciar propostes de Plataforma per Catalunya que reatllen la il·legalitat no dubtarem en fer-ho.

Respecte el càrrec d’Àngel Miret, durant l’any 2006 i bona part del 2007 em van comentar que era Secretari General d’Immigració de CDC, si no es així, membres de la cúpula de CDC així m’ho van confirmar. Pensava que no havia de contrastar aquesta informació, així que demano disculpes per la part que em correspon. De totes maneres, malgrat no ostentar aquest càrrec, l’Àngel Miret és una persona amb una influència i pes important en matèria d’immigració en el si Convergència.

Cordialment,

Laia

 
At 1:24 p. m., Blogger JG said...

OK Laia. Interessants els detalls que aportes sobre les actuacions del PSC, ho celebro. Personalment no puc estar al dia de la vida política vendrellenca, per tant els detalls que m'expliques no els coneixia.

Espero que entenguis la meva crítica als partits polítics en no fer front a aquest tema de cabdal importància. El PSC va començar fent algunes polítiques de mediació, però no van ser suficients. No sé si la manca d'actuacions al Vendrell també es deu a qüestions de tipus econòmic, en fer un pressupost adequat a la realitat social, de forma transversal, o en la manca de resposta de la Diputació i la Generalitat, etc.
Com a ciutadà d'aquesta comarca entendràs que és un tema que em preocupa i molt.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home