dissabte, d’agost 09, 2008

Montilla visita el Montmell



Ahir a la tarda, el president la Generalitat, José Montilla, va realitzar una visita institucional a un bonic municipi de la nostra comarca, el Montmell. Un poble amb una peculiaritat molt especial, des de l’alçada i el caràcter preeminent que li ofereix els seus 429 metres d’alçada sobre el nivell del mar i a més el fet d’albergar el pic més alt del Baix Penedès, gaudeix d’una molt bona perspectiva observant amb atenció i cautela el conjunt del Baix Penedès.

Normalment, tots plegats estem acostumats a relacionar les visites que els presidents efectuen a municipis mitjans i grans, poblacions conegudes per una gran majoria de la ciutadania. No obstant, desitjaria destacar el gest del president del la Generalitat en visitar un municipi que ni de bon tros arriba als 1.500 habitants. Aquest fet no és una casualitat sinó que encaixa perfectament dins la política de proximitat que sempre ha volgut impulsar i alhora aprofundir el president Montilla.

A més, també cal destacar el context en el qual es realitza aquesta visita perquè tots som prou conscients que aquest estiu les càmeres estan focalitzant totes les visites i les trobades que el president Montilla efectua perquè el 9 d’agost estava a punt d’arribar.

Efectivament, ahir era 8 d’agost, un dia abans que es complís el termini que fixa l’Estatut per assolir un acord en matèria de finançament i en comptes de tancar-se al despatx, el president va optar per no alterar la seva agenda i des de la proximitat va visitar el Montmell.


Imma Costa i José Montilla (*)


Les autoritats locals, encapçalades per l’alcaldessa del Montmell, Imma Costa i diversos regidors i regidores a més del subdelegat del govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté el van rebre a l’entrada del municipi, al costat de l’esplanada on tots acostumem a deixar el cotxe aparcat quan anem a treure el cap per aquest municipi. I a peu, tota la comitiva, passejant tranquil·lament van anar plegats fins a l’Ajuntament.

A més, durant aquest trajecte, el president Montilla va conèixer les opinions d’alguns ciutadans que no dubtaven en acostar-s’hi així com també de la diversa quitxalla del Montmell que no s’acabaven de creure que pels carrers on ells estaven jugant i gaudint de l’estiu passava el president de la Generalitat.

Anit no estava a casa i aquest fet m’impedia veure el telenotícies però he de reconèixer que em va sonar el mòbil diverses vegades i l’objecte de quasi tots els missatges que rebia tenien un denominador comú, amics i amigues d’arreu de Catalunya veien per la televisió un municipi del qual en alguna que altre ocasió els havia parlat i ho recordaven, automàticament no dubtaven en fer-me saber que per TV3 El Montmell ocupava un bon espai del telenotícies.


Per alguns, això serà una tonteria però no ho interpreto així. He de reconèixer que em sento plenament orgullosa que ahir el Montmell focalitzés una part de l’atenció dels milions de ciutadans que miren les notícies de TV3.

Els municipis petits són una realitat dins l’estructura pròpia i característica en el nostre país, tenen enormes dificultats perquè cal no oblidar que acostumen a comptar amb pocs recursos i tot i així, intenten buscar la manera perquè els seus habitants comptin amb uns bons serveis. Si durant un dia gaudeixen d’un petit protagonisme amb un ressò a nivell de tot el país em sembla molt encertat perquè ens demostra que més enllà de les capitals també la vida és present en els pobles, municipis viles i ciutats!



(*) La imatge que he adjuntat no es va captar en la visita oficial sinó que és una imatge d'arxiu