dilluns, de desembre 24, 2007

Meme pendent


Una mica més tard del que desitjaria compleixo amb un meme que m’arribava de la mà del Miquel Casellas i també de l’alcalde de Torroella de Montgrí, el Joan Margall . La intensa activitat a la universitat m’ha impedit realitzar aquest apunt abans però aprofito una estoneta lliure per complir amb el deute pendent.

L’essència d’aquest interessant exercici consisteix en destacar set blogs, amb el perill que això comporta ja que tota elecció suposa deixar pel camí interessants blogs que consulto amb una certa freqüència. Així que sense més preàmbuls us desvetllo la meva llista:

Començaré esmentant un blog de casa, l’espai a la xarxa de l’Ernest Benito a través del qual podem visualitzar l’esdevenir de l’activitat parlamentària i llegir pràcticament en primícia el contingut de l’article que setmana rere setmana aquest diputat vendrellenc publica al Diari del Baix Penedès.

De la nostra vila, faig un important salt en l’espai i em desplaço fins a Mataró, ciutat en la qual els blogs hi tenen un arrelament molt important. En primer lloc voldria esmentar, el blog de l’alcalde d’aquesta ciutat, Joan Antoni Barón . No és habitual que els alcaldes disposin de blog però encara més estrany és constatar que aquest espai no es tracta d’un lloc perdut i remot a la xarxa sinó que hi ha vida i les actualitzacions són una constant.

Sense marxar d’aquesta ciutat, esmentar el blog del diputat , Manel Mas, un espai de parada obligatòria per a totes aquelles persones que ens agrada reflexionar i abordar les qüestions des d’una òptica on el rigor i la professionalitat hi són presents a més de tocs estrictament personals, on les anotacions i les percepcions amb gran substància a vegades es desmarquen d’allò anomenat políticament correcte.

A la ciutat comtal trobem tot un clàssic, el blog del , Jordi Pedret , que justament fa pocs dies celebrava el seu segon aniversari a la xarxa. Un espai profundament interessant no només per la política en clau estrictament nacional que s'analitza sinó que allò que caracteritza aquest espai és precisament els aputs internacionals a través dels quals podem conèixer de primera mà informació que molt sovint queda reduïda a la mínima expressió en la premsa convencional.

Les meves referències de les terres gironines m’arriben a través de les anotacions parlamentaries del diputat , Àlex Sáez , i també de l’alcalde de Torroella de Montgrí, el , Joan Margall . L’Àlex, té l’habilitat de parlar tan aviat de la política que es desenvolupa al Congrés dels Diputats com fent una sèrie de referències vers la seva estimada ciutat, Girona així com també desvetllar-nos de tant en tant algunes interessants propostes literàries i musicals.

El Joan Margall ens permet visualitzar a través del seu blog tota una sèrie d’elements propis de la gestió municipal i conèixer la vessant més personal i alhora introspectiva, d’aquest jove alcalde. A més no es centra amb exclusivitat amb el món polític sinó que de tant en tant escriu alguns poemes que suposen una alenada d’aire fresc que oxigena amb gran encert el seu espai.

En darrer lloc, un blog de recent creació però que s’ha convertit en tot un fenomen i visita obligatòria pels estudiants , d’ADE+DRET . Com podeu constatar els blogs van molt més enllà de l’àmbit polític i social ja que esdevenen un instrument molt útil per facilitar l’accés ràpid i directe a totes les novetats i les informacions que es produeixen en el món universitari, i concretament, en el nostre grup d’ADE+DRET.