dimarts, de maig 15, 2007

Una gran irresponsabilitat

Les cerimònies que acompanyen els lliuraments d’uns premis sempre són propenses a l’obtenció de divertits comentaris arribant a vegades a formular jocs de paraules improvisades que l’endemà es troben recollides sota originals titulars a la premsa escrita i els més afortunats aconsegueixen fer el salt a la gran pantalla. Aquestes situacions sempre resulten gracioses i durant uns dies no es parla de res més perquè allà on vas et trobes amb el mateix comentari malgrat en un primer moment no n’hagis tingut notícia sense voler t’acabes convertint en un expert en la matèria.

No obstant, la setmana passada durant el lliurement d’uns premis que efectuava una prestigiosa bodega del nostre país van tenir lloc uns fets condemnables, insultants i realment detestables. José María Aznar, l’expresident del govern espanyol, era un dels premiats i quan va ser el moment de recollir el guardó va voler demostrar la felicitat i l’alegria que sentia després d’ésser premiat expressant unes paraules. Fins aquí, les coses anaven molt bé, perquè ens agradi més o menys el senyor Aznar si el jurat creia oportú que ell era mereixedor del premi jo no hi tinc res a dir.

Ara en el moment que va obrir la boca i les paraules van començar a brollar com si d’una font es tractés, els disbarats que anava pronunciant augmentaven a un ritme sense precedents. Tot l’auditori escoltava demostrant una gran complicitat les barbaritats que José María Aznar va ser capaç de pronunciar en un breu però intens interval de temps.

D’ençà que va abandonar el Palau de la Moncloa la malastrugança l’ha acompanyat en totes les seves compareixences públiques. Imagino que intenta buscar el protagonisme perdut arrel de la derrota electoral que va partir la seva formació política i quan fa uns dies que no se li escolta la veu perquè es troba a l’altre cantó de l’Atlàntic donant lliçons magistrals als pobres alumnes universitaris que tenen la santa paciència d’aguantar-lo. Quan arriba a Espanya, vol entrar per la porta gran, que tothom s’interessi per ell i com això no és així, ràpidament hi busca la solució de la mà dels disbarats.

Convé no oblidar que no estem parlant de qualsevol ciutadà sinó que malgrat gaudir plenament del dret constitucional de la llibertat d’expressió i opinió hem de tenir en compte que José María Aznar és una persona que ha estat al capdavant de l’executiu del nostre país durant vuit anys. Aquest fet és prou important perquè ha tingut l’oportunitat de conèixer de prop les enormes tragèdies que s’amaguen darrera de l’elevada xifra d’accidents de trànsit. Em consta que va treballar per reduir la sinistrialitat a les carreteres, potser no amb la intensitat que molts haguéssim desitjat però com a mínim era una qüestió que es trobava present dins l’agenda.

De la nit al dia, les morts que dia si i dia també tenen lloc com a conseqüència dels accidents de trànsit deixen de ser una preocupació real perquè sembla que allò que només preocupa al sr Aznar és el fet que no pugui ingerir la quantitat d’alcohol que ell estimi oportú perquè ningú li ha de dir fins on pot beure.

Personalment, abans de pronunciar determinats comentaris crec que el sr Aznar se’ls podria pensar en dues o inclòs tres ocasions perquè sota aquesta vanalització combinada amb l’intent descarat que consisteix en la desnaturalització d’una equació provada és realment perillosa. La conducció sota els efectes de l’alcohol eleva el risc de patir accidents de trànsit, tothom ho ha comprès, bé tothom no ja que encara hi ha qui no ho ha entès o potser és que el problema radica en la manca de predisposició per entendre-ho, sense cap mena de dubtes, qüestionar aquesta evidència es tracta d’una gran irresponsabilitat.

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 11/05/07
Laia Gomis

10 Comments:

At 1:45 p. m., Anonymous Anònim said...

L'avantatge dels polítics retirats és que poden dir el que pensen de veritat, encara que sigui una bajanada com aquest cas. Poden ser sincers. Quin contrast amb les absurdes promeses que fan els polítics durant la campanya electoral, inclosos els del PSC per cert. Promeses que tothom sap que no es compliran ni per casualitat. És clar que les promeses dels polítics només comprometen als que se les creuen, que cada cop són menys.

 
At 3:42 p. m., Anonymous Anònim said...

Algunos, calladitos están más guapos. Por lo visto, Aznar será feo toda la vida.

 
At 4:18 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Xavi lamento discrepar amb l'opinió que exposes en el teu comentari. Els polítics que es troben "fora" de l'escena política no poden dir tot el que els hi vingui de gust. Han de guardar les formes, mantenir la cortesia i els principis mínims d'educació que totes les persones hauríem d'aplicar en el nostre dia a dia. No obstant, el sr Aznar es pensa que està per sobre del be i del mal i pensa que pot dir allo que li dongui la gana i després quan li pregunten per les seves paraules en comptes d'assumir-les sempre mira cap un altre costat, un gran cobard.

Miguel, Aznar tiene una incontinencia verbal realmente enfermiza, así que sin este comentario todos hubiesemos estado mas tranquilos pero durante los 8 años que ocupó la presidencia del gobierno comprobamos cual eran sus formas y su estilo...

 
At 4:41 p. m., Blogger Jobove - Reus said...

molt bó el teu blog !!!

peró si tens una mica de temps:

http://telamamaria.blogspot.com
sembla guarro no ?, doncs SIII !! és guarrisim peró d'un altra manera

salut i república

 
At 6:37 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Crec que últimament ens estem tornant molt sensibleros en alguns aspectes. Una cosa que em comença a preocupar seriosament. La gent ha de saber valorar el que realment fa i te al seu entorn. No cal que cap Mesies mediàtic ens marqui el que hem de fer. Beure i conduir és molt dolent. Hi estic d'acord, però no cal que anem donant canxa un simple comentari, sense més història d'un expresident. Que visqui la vida i que la premsa es dediqui al que realment és interessant no a xorrades vàries.

 
At 7:39 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola!

He saltat de post en plan saltimanqui.

En primer lloc contesto al miguel i ho faig en català (si estudia a la UAB segurament li deu sonar):
Benvolgut, el senyor Aznar és i serà sempre lleig. El seu ADN bigotut (entre la A i la D) és el que és i la natura malauradament no negocia.

Laia, respecte les seves paraules jo sí que crec que, com molt bé diu en Xavi, són sinceres. El problema era abans, quan ocupava un càrrec públic, que no ho eren. Ja sabeu allò dels polítics mentiders i políticament correctes. En el fons el JoseMari és molt coherent amb la seva idelologia conservadora i de lliure mercat que aborreeix qualsevol imposició que vingui de l'estat. ¿Perquè l'estat m'ha de dir si puc o no fer A o B? ¿On és la meva llibertat individual? Vaja, tota la mandanga aquesta dels neocons...

Segurament que ara parla naturalment quan abans ho feia artificalment i guardant la compostura: saludem amb alegria un home alliberat! :-))))

X.

 
At 1:05 p. m., Anonymous Anònim said...

Em sembla una falta de respecte que parlis així d'un ex president com és Aznar que és el president que més ha fet pel país (econòmica, política i socialment parlant). Tota la parafernàlia que van preparar la DGT amb el carnet per punts i tot això va durar escassament un trimestre; tristament les morts a les carreteres son les mateixes o ha augmentat, aixi que alguna cosa s'haura fet malament i això s'ha de dir i s'ha de reconèixer; i si aixo ho ha de fer una persona que en principi ja no està lligada a la politica no anem bé.

Pel que respecta la campanya que fa el PSC al vendrell em sembla que nomes els faltaria demanar que passem a ser provincia de Barcelona. Ho dic perque no se si ho haura notat algu pero totes les politiques que es duen a terme son a favor de la gent que ve de la capital i el seu benestar i el dels immigrants; per als que som d'aqui, res de res.

 
At 6:54 p. m., Anonymous Anònim said...

A mr. Ansar le encanta el Vino por un simple dato: todo el día está pegado a la Botella!!!Espero que se dedique por muchos años a las catas de vino y nos deje en paz. De paso podría contratar a sus compañeros de partido para que le hagan la recogida de la uva. Visto lo visto creo que es lo que les puede ir mejor en los próximos años, ya que otra cosa no creo que recojan.
En cuanto a lo de "que ha sido el m,ejor presidente" he de discrepar de manera sísmica!!! Ni sifquiera creo que haya sido alguien merecedor de una página en la historia. Si alguien se puede salvar de esa época negra és el señor Rato. Sin su presencia nada de lo hecho por el PP sería digno de ser comentado.
p.d: Tema inmigración: Creo que queda bién claro que cuando alguien habla de "nosotros" y "ellos" cree tener el pleno dominio de un Estado. En cambio (y por suerte) hoy por hoy, muy poca gente se sigue creyendo lo de la "Raza" y la "Nacion" como algo capaz de apartar a personas con el mismo grado de dignidad, de una oportunidad para ofrecerle un futuro a sus hijos. Ese es el nudo gordiano!!!

 
At 7:07 p. m., Blogger garmir said...

Hola:
Laia, no estic gens d´acord amb tú quan califiques al president Aznar com un gran cobard, és una persona que aquest cop s´ha equivocat i per aixó condemno aquestes paraules, peró ha estat el millor president de la democràcia espanyola , no se´n va anar envoltat de casos de corrupció com González i a la crisí de Perejil va saber fer front a l´amenaça marroquina que amb la inmigració fa xantatge a Espanya, en canvi ZP ha cedit regularitzant a tothom i coqquetejant obertament amb el Marroc.
Aznar no és cobard, dóna la cara i ho va fer als problemes d´Espanya en canvi ZP dubta en politica exterior.Teniem més pes amb Aznar.
Una Abraçada.

 
At 10:01 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Miquel, comparteixo la idea que no hem de cercar mesies mediàtics però com a expresident del govern d'Espanya el sr Aznar hauria de mostrar una mica més de seriositat i respecte vers un assumpte tant important com és la conducció sota els efectes de l'alchol.

No estic d'acord amb el retracte que realitzes als mitjans de comunicació perquè la premsa s'ha de fet ressò d'aquests temes perquè malgrat es tracti d'un comentari totalment desafortunat els ciutadans tenim dret a estar informats d'aquestes i totes les qüestions que van sorgint al dia a dia

X marca el lugar, et demanaria respecte perquè en el teu comentari trobo desafortunat un apunt que realitzes entre parèntesis. Aquest espai aspira a ser un punt de trobada amb persones amb diferents sensibilitats que tinguin curiositat per conèixer les meves impressions i concepcions. Així que els comentaris em resulten indiferents si son en castellà o català el que tinc molt clar és que no toleraré ironies com la que tu exposes a les primeres línies del teu escrit.

El primer anònim només afegir que les polítiques que es duen a terme des del consistori es fan pensant en tots els vendrellencs i les vendrellenques. Si un sector important de la població del Vendrell són persones que uns anys endarrera vivien a Barcelona o a les proximitats de la capital català però ara han decidit establir la seva residència en el nostre municipi crec que tenen els mateixos drets i deures que aquelles persones que hem nascut al Vendrell. Si us plau, no caiem dins el joc absurd i ridícul que la demagogia ja l'empren prou altres partits polítics.

Anónim 2, comparteixo algunes de les idees que exposes al llarg del teu comentari però felicitar-te pel toc d'humor del principi, ja que sempre esdevé quelcom divertit i distès si apareix algun joc de paraules com realitzes.

En darrer lloc, només em resta contestar al garmir que malgrat ésser l'últim fins ara encara em resten arguments per exposar.

No estic GENS d'acord amb l'afirmació que l'Aznar ha estat el millor president d'Espanya, una persona que va gestionar penosament l'enfonsament del prestige, que ens va conduir a la guerra d'Iraq i per acabar de rematar aquestes "gran actuacions" va manipular la informació quan Espanya estava conmoguda pels atemptats terroristes que va patir Madrid pensant única i exclusivament amb el redit electoral que podria treure si la maniobra li sortia bé...realment esgarrifós i poc digne d'admirar.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home