diumenge, de març 01, 2009

Euskadi i Galícia decideixen!



Avui donem la benvinguda a un nou mes del nostre calendari, acomiadem els vint-i-vuit dies que té febrer i arriba el març. Aquest nou mes s’estrena amb la gran festa de la democràcia, una comptesa electoral clau en dos territoris: Galícia i Euskadi.

L’inici de la campanya electoral va coincidir amb la meva època d’exàmens però tot i això vaig intentar no perdre detall, he anat seguint de prop l’evolució de la campanya a través dels mitjans de comunicació tradicionals. No obstant, seria absurd negar el paper que han desenvolupat les noves tecnologies durant aquesta campanya electoral. Una font d’informació primària, directa i sense intermediaris, per a tots aquells apassionats del món de la política. Així doncs, les visites regulars i constants als blocs i a les pàgines web dels candidats han estat una constant. Ara bé, l’element de major proximitat me l’ha proporcionat facebook, de manera especial a través dels missatges que he rebut dels meus dos candidats, Patxi López i Emilio Pérez Touriño.

El futur d’Euskadi i de Galícia està a les mans de tots els bascos i les basques i dels gallecs i les gallegues, respectivament. El més important és que la participació sigui massiva, que tots els ciutadans s’apropin als col·legis electorals, exerceixin el dret democràtic d’escollir els seus representants polítics. Un gest que comporta cinc minuts però que té una gran transcendència i importància en el conjunt de la societat.

No puc participar directament en aquestes eleccions però durant tota aquesta jornada tindré la mirada posada vers a Euskadi i a Galicia, els mitjans de comunicació duran a terme programes especials i no me’ls perdré. A partir de les vuit del vespre, hora del tancament dels col·legis electorals començaran els sondejos, els primers escrutinis i així fins arribar al resultat final.

De moment, deixo que el poble basc i gallec parli a través de les urnes durant tota la jornada, des de les nou del matí fins a les vuit del vespre, en horari interromput, poden apropar-se al seu col·legi electoral i dir la seva. Quan bascos i gallecs s’hagin pronunciat, aquesta nit, ens retrobem de nou en aquest espai quan disposem de l’escrutini definitiu.

2 Comments:

At 12:30 a. m., Blogger Què t'anava a dir said...

El problema són els pactes.

 
At 12:55 a. m., Blogger Laia Gomis said...

No corris taaaant Miquel! Primer, s'han de celebrar les eleccions i després, en funció dels resultats, veurem si existeixen majories absolutes. En absència de les mateixes, que és l'opció més probable, doncs aleshores serà el moment de parlar dels pactes per tal de fer possible tirar endavant un govern sòlid i estable.

Així que avui serà moment de valorar resultats i a partir de dilluns estudiar de prop si els resultats així ho requereixen les possibilitats que existeixen a l'hora d'arribar acords entre les diverses formacions polítiques.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home