dissabte, de gener 24, 2009

El futur de les pensions

Helena Arribas, Isabel López Chamosa i Ernest Benito

El dinamisme i l’activitat en el PSC DEL VENDRELL és constatable amb certa facilitat, els reptes no ens espanten als socialistes vendrellencs i precisament per aquest motiu en un curt interval de temps hem decidit posar en marxa diversos projectes. El darrer consisteix en un cicle de conferències en el qual abordarem qüestions que amb tota seguretat seran de l’interès dels vendrellencs i les vendrellenques.

En aquests moments existien una pluralitat de matèries però calia fer una selecció i vam considerar encertat inaugurar el cicle amb una proposta atrevida i arriscada com són les pensions. Així que ahir divendres, a l’Esplai de la Gent Gran del Tívoli, va tenir lloc la primera conferència del cicle.

A més, vam comptar amb una ponent de luxe, la diputada al Congrés, Isabel López Chamosa. Aquells que la coneixem sabem que és de les poques persones que coneix de prop totes les qüestions que es troben relacionades d’una manera directa o indirecta amb el món de les pensions i tot l’entramat que s’amaga darrera d’aquest món tant complex. Un altre atribut a destacar de la Isabel és el dinamisme en el qual desenvolupa les seves conferències, havia tingut oportunitat d’assistir a altres conferències en la qual havia participat la Isabel i realment vaig quedar captivada per les seves explicacions.

Ahir, al Vendrell, no va ser una excepció i el nombrós públic que omplia la sala de l’Esplai de la Gent Gran del Tívoli va poder gaudir d’una conferència que combinava amb gran encert les explicacions amb els exemples pràctics i palpables que ens afecten a tots els ciutadans.

La conferència titulada “El futur de les pensions” ens va permetre fer un ràpid però encertat repàs històric sobre el nostre sistema de pensions, partint del Pacte de Toledo, un acord que es va caracteritzar per la separació de fonts, establint que amb les cotitzacions dels treballadors s’havien de pagar les pensions contributives. Així com també vam aprofundir en alguns aspectes que en aquests moments es troben sobre la taula amb la imminent reforma de l’esmentat Pacte de Toledo. Amb tota seguretat, l’element que ha ocupat més atenció informativa és aquell relacionat amb l’augment del període mínim per accedir a la pensió contributiva de jubilació, en aquests moments situat en els 15 anys i les especulacions situen que la reforma anirà en la direcció dels 20 anys.

Durant la conferència també vam poder constatar la interrelació existent en diversos àmbits legislatius, especialment destacant la incidència i la importància que una reforma legislativa pot implicar amb el reconeixement de les parelles de fet. En cas de defunció d’un dels membres de la parella de fet, l’altre rebrà la pensió de viudetat igual que succeeix quan hi ha matrimoni.

Divendres al vespre vam fer un interessant recorregut pel món de les pensions, personalment encara em queda molt llunyà però crec que no està de més entrar en contacte amb aquesta realitat. Com vaig poder constatar a través de l’elevat nombre d’intervencions que moltes persones van dirigir vers la ponent, les pensions és una matèria que desperta un gran interès.

Aquest ha estat el primer acte i no serà el darrer, la veritat és que aquesta primera conferència del cicle INFORMA’T va ser molt ben rebuda, anant més enllà de la previsió inicial i vam aconseguir omplir la sala de l’Esplai de la Gent Gran del Tívoli. En ment ja tenim la propera conferència... de moment, toca treballar-hi a fons!

1 Comments:

At 4:53 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Aquesta és una gran idea en el lloc ideal. Molt bé.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home