diumenge, de gener 18, 2009

Una recomanació

En aquests moments, els estudiants ens trobem immersos en una època clau, període d’exàmens. Arriba el moment de sospesar a la balança el treball realitzat durant els darrers mesos, els nervis i la tensió, tot i que a les nostres esquenes es troben molts períodes com aquests són inevitables. La susceptibilitat s’apodera de molts de nosaltres i aquells que tenim al nostre costat són els que sense tenir cap culpa a vegades es converteixen en el nostre blanc després d’un mal dia o d’un examen que no ha sortit tal com esperàvem. De totes maneres, gràcies a la paciència i la comprensió de les persones que t’envolten aquesta època és més suportable .

Concretament, durant aquests dies estic centrant tota la meva atenció en una assignatura, Dret del Treball i de la Seguretat Social. El proper dimarts 20 de gener tinc l’examen, malgrat la proximitat d’aquesta cita ineludible, he decidit fer un petit parèntesis i sense abandonar aquesta assignatura, l’abordo des d’una altra perspectiva.

La veritat és que ens trobem en un context en el qual els coneixements adquirits en l’assignatura del Dret del Treball prenen una especial força i importància. Només cal fullejar els diaris o escoltar els informatius per ésser conscient de les nombroses problemàtiques que giren entorn del món del treball. Aquestes qüestions no han passat desapercebudes en el devenir de les nostres classes, per posar algun exemple, els expedients de regulació presentats per diverses empreses han estat objecte de comentaris ràpids però presents en les explicacions realitzades a l’aula.

Sempre m’he mostrat una ferma partidària de la interrelació que ha d’existir entre coneixements adquirits a les aules amb la realitat, el dia a dia que té lloc en els carrers i les places de les nostres viles i ciutats. He de reconèixer que hi ha assignatures que aquest fet és enormement complex i altres que aquest interessant exercici és molt més fàcil. També cal reconèixer que hi ha professors que prefereixen abstenir-se de la realitat i focalitzar les seves explicacions des d’una vessant exclusivament teòrica, sense més. Ara com estudiant agraeixo enormement la introducció de la quotidianitat a l’aula sempre i quan estigui interelacionada amb l’objecte d’estudi, crec que a més d’ésser de gran utilitat és enormement interessant.

Doncs bé, tornant al món del Dret del Treball, des d’aquest espai us emplaço a conèixer de primera mà les opinions i reflexions d’una persona experta i coneixedora d’aquest món, us estic parlant del meu professor de Dret del Treball, Eduardo Rojo. No us caldrà desplaçar-vos fins a la Universitat Autònoma de Barcelona i assistir a classe per esbrinar què pensa aquest catedràtic del Dret del Treball. Les noves tecnologies faciliten molt aquesta tasca, simplement clicant aquest enllaç: El blog d'Eduardo Rojo podreu descobrir què pensa una persona que coneix de prop el Dret del Treball. M’ha semblat interessant recomanar aquest espai perquè enmig d’una situació difícil com l’actual els profetes irrompen a l’escena pública amb força, aquest bloc no va en aquesta direcció, en ell no hi trobareu solucions miraculoses sinó interessants reflexions pronunciades amb rigor i professionalitat.