dissabte, de juliol 19, 2008

Dissabte 19 de juliol, Congrés del PSC (II)


Avui començaré pel final, després d’un dia intens en treball en comissions i quan els delegats socialistes ens trobàvem en el plenari escoltant de prop els diversos dictàmens de les Comissions de Treball el president de la Generalitat i el primer secretari del PSC, José Montilla, demanava intervenir per donar les gràcies a la tasca de tots els delegats i les persones que feien possible el bon desenvolupament del congrés socialista.

A més, Montilla destacava que ens trobàvem celebrant un congrés clau i decisiu no només pels socialistes sinó també pel conjunt de Catalunya i per aquest fet anunciava que durant l’any 2009 tindria lloc “Una conferència oberta als progressistes de Catalunya” on espai liderat pel company Raimon Obiols on totes les persones progressistes que ho desitgin podran debatre i formular idees al servei de Catalunya i el més important, sempre pensant en els ciutadans del nostre país.

Aquest gest sincerament em sorprenia positivament perquè pocs ens pensaven marxar d’aquest Congrés amb aquest important compromís que Montilla definia com un veritable repte ja que lluny d’aquells que volen esdevenir pal de paller els socialistes el que veritablement ens interessa és el conjunt del paller amb totes i cadascunes de les espigues que representen els ciutadans catalans amb totes les seves demandes i també inquietuds.

Després d’aquesta notícia que pocs esperàvem, amb un to enèrgic, eufòric i decidit, Montilla acaba amb les especulacions i ens informa que Manuela de Madre serà la vicepresidenta del PSC i el nou president serà Isidre Molas.

Aquest anunci ens demostra que el dissabte és el dia de les sorpreses. Personalment, m’agrada molt i trobo especialment encertada que la presidència del PSC es trobi en mans d’un socialista que ha esdevingut la referència de molts de nosaltres en el PSC. No està de més, destacar que durant els trenta anys d’història del projecte socialista a Catalunya que enguany celebrem, Isidre Molas ha tingut un paper important i clau en el nostre partit. La seva contribució i el treball constant i continu en el projecte socialista es pot visualitzar amb gran facilitat

Marxem cap a casa sense conèixer quina serà la composició de l’Executiva del PSC pels anys 2008-2012 però sabem que si els delegats així ho decideixen el nou president serà Isidre Molas, la vicepresidència es trobarà en mans de Manuela de Madre i el primer secretari serà José Montilla.

Després d’aquest petit parèntesis es reprèn el treball del plenari on successivament s’anaven presentant els dictàmens de les Comissions de Treball. El primer dictamen el presenta conjuntament Francesc Vallès i Sara Jaurrieta corresponent a la comissió 1 anomenada el socialisme català i de la qual he estat membre.




Per aquest fet us puc informar i parlar amb major deteniment perquè durant tot el matí del dissabte vaig estar present en aquesta comissió, escoltant de prop les interessants intervencions de molts companys i companyes socialistes.

Segurament, l’aspecte que ha transcendit a l’opinió pública ha estat una petita part del intens debat que s’ha generat en el si d’aquest comissió. Tot ha quedat reduït entorn el grup parlamentari propi al Congrés de Diputats a Madrid i pocs mitjans de comunicació s’han preocupat en anar una mica més enllà perquè veritablement en aquesta comissió hem tractat aspectes profundament interessants.

Abans de continuar, deixeu-me dir, que contàvem amb uns ponents de luxe, els encarregats d’elaborar la ponència del socialisme català han estat el reusenc Francesc Vallès i Sara Jaurrieta. Durant tot el treball en comissió han demostrat una actitud oberta i dialogant, procurant en els casos que era possible arribar algun acord a les esmenes presentades tot i que d’entrada ens informaven que més del 80% de les 1.332 esmenes que rebia la ponència marc havien estat acceptades.

L’objectiu d’aquesta comissió era precisament definir que som els socialistes catalans, tot destacant aquells trets distintius sobre la base que el socialisme català té uns valors molt arrelats tot i que continuen plenament vigents perquè som els únics que estem atents a les demandes i a les exigències ciutadanes així com també a les necessitats reals dels nostres ciutadans.

El PSC és l’únic partit que sota la bandera de la cohesió social també enarborem la insígnia de la cohesió territorial. Els reclams de major federalisme no han d’esvair la projecció del federalisme Catalunya endins, creiem en el federalisme al conjunt de l’estat però també hem d’impulsar la cultura federal dins a casa nostra

Precisament, aquest fet demostra que els socialistes catalans som els únics que pensem amb la Catalunya real. Durant tot el treball d’aquesta comissió hem parlat de federalisme, de la lleialtat i la cooperació que ha d’existir en les relacions entre Espanya i Catalunya i també de la urgent reforma del senat perquè d’una vegada per totes aquest cambra esdevingui una veritable cambra de representació territorial.

Novament, podeu constatar com les qüestions que els socialistes hem tractat en la primera comissió no només afecten al conjunt de la família socialista sinó també a tots i cadascuns dels ciutadans. La veritat és que ha estat un plaer formar part de la comissió que abordava el socialisme català, he après moltíssim gràcies no només a les puntualitzacions i els matisos que s’articulaven a través de les esmenes presentades i debatudes sinó també amb les intervencions dels dos grans ponents com són el Francesc Vallès i Sara Jaurrieta.

El dia d'avui ha donat molt més de si, mentre esperavem que es reprengués la sessió plenària ens trobavem alguns companys i companyes del Baix Penedès en el hall del Palau de Congressos i en aquell moment arribava el president de la Generalitat que molt amablement s'ha fotografiat amb nosaltres i quan li hem comentat que erem del Baix Penedès, ràpidament ha puntualitzat i ens ha dit que el proper 8 d'agost ens retrobaríem al sopar socialista per excel·lència, Can Corbella. Un fet que ens demostra que el nostre primer secretari i president la Generalitat, té la seva agenda al cap.



Una estona més tard, arribaven més companys i companyes socialistes del Baix Penedès perquè és difícil que una delegació tant nombrosa sempre vagi junta. així, que hem aprofitat un moment per immortalitzar el dia d'avui. Així que amb aquest parell d'imatges us deixo i me'n vaig a dormir que demà el Congrés del PSC continua.

2 Comments:

At 5:11 p. m., Anonymous Anònim said...

Felicitats avançades ;)

 
At 11:49 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Moltes gràcies!!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home