dimecres, de gener 23, 2008

Una proposta suggerent

Pas de Vianants és un programa innovador, original que cada dimecres de 7 a les 8 del vespre podeu escoltar i seguir de prop des de les ones de Ràdio Vendrell. Aquells que no podeu sintonitzar el 107.1 de la FM no teniu excusa ja que gràcies a les noves tecnologies, si acudiu a la web http://www.rtvelvendrell.cat/ podreu escoltar l’emissió en directe.

Em va semblar una bona idea des del moment que em van proposar formar-ne part i amb il·lusió vaig participar amb aquest nou projecte, que ens oferia un espai de tertúlia, debat i reflexió des de les ones. Tanmateix, no he pogut estar present en tots els programes, no pas per decisió pròpia sinó arrel de complicacions sobrevingudes, fonamentalment relacionades amb allò que acapara gran part de les hores que té el dia, els meus estudis.

No obstant, des d’aquest espai voldria donar a conèixer una aposta tremendament interessant que des de Pas de Vianats hem pres. No som aliens a la realitat i com tots sabeu, aquests dies l’agenda la marca les properes eleccions generals que s’han de celebrar el 9 de març. Nosaltres, conscients de la realitat, ens fem ressò de la mateixa i comencem tota una sèrie de programes especials





Avui mateix comptarem amb la presència del cap de llista per Tarragona d’Iniciativa per Catalunya-Els Verds-Esquerra Unida i Alternativa, Lluís Suñé i esperem que pel nostre Pas de Vianants durant les successives setmanes passin també el candidat d’ERC, Lluís Aragones, el de CIU, Jordi Jané, el del PP, Francesc Ricomà i el del PSC, Francesc Vallès.

Ja veieu que l’ordre es cenyeix estrictament en funció dels resultats electorals dels darrers comicis celebrats el 14 de març del 2004, per tal d’evitar generar mals entesos o polèmiques sobrevingudes.

A través de tots aquests programes esperem podem crear un espai de pluralitat donant veu a tots els partits polítics que concorren a les properes eleccions municipals i d’aquesta manera els ciutadans puguin disposar de major arguments a l'hora d' escollir lliure i democràticament la papereta que volen dipositar a l’urna el proper 9 de març.



D'esquerra a dreta, Lluís Aragonès, candidat d'ERC, Jordi Jané, candidat de CIU, Francesc Ricomà, candidat del PP i Francesc Vallès, candidat del PSC

5 Comments:

At 11:44 p. m., Anonymous Anònim said...

a Jené por Arboç no le vemos, en Arboç podemos asegurar muchos que no vive. Me podria esplicar como puede apuntarse en el ayuntamiento si no vive aquí En las eleciones municipales no estaba en las listas para votar

 
At 9:12 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia, no se si fas massa be fent propaganda de Lluís Suñé, vist el que escriu de vosaltres. Mentre al Senat aneu tots barrejats, al seu poble es dedica a veure si amb CIU i d'altres fa una moció de censura contra l'alcalde del PSC

Llorenç

 
At 3:50 p. m., Blogger Laia Gomis said...

No he tingut temps d'escriure un escrit però abans de respondre els comentaris afegir que la JUNTA ELECTORAL DE ZONA DEL VENDRELL no ha permès al programa de ràdio Pas de Vianants començar la ronda de terúlies amb els principals caps de llista dels partits polítics que concorren a les properes eleccions municipals.

L'argument principal que descriuen és l'incompliment del deure de comunicació amb 5 dies d'antelació a la Junta de l'emissió del programa així com també un document signat pel partit polític en qüestió on s'exposi el consentiment exprés.

Una pràctica que estic convençuda que CAP mitjà de comunicació realitza però com a complidors de la garant legalitat nosaltres replantegem de nou el format del programa per trobar-nos dins la llei.

Dit això, esmentar que el candidat de l'Arboç fa mooolts anys que no resideix en el seu municipi, això no és cap descobriment i que la seva carrera política l'ha projectat sempre des de Barcelona. Ara recorda els seus origens tarragonins per poder encapçalar la llista de CIU a la província de Tarragona.

Llorenç, no faig propaganda del Lluís sinó que simplement aprofitava l'avinentesa per parlar del programa que des de Pas de Vianants volíem realitzar i que com apuntava anteriorment es troba en procés de recomposició per complir amb les condicions que la Junta Electoral exigeix per tal de desenvolupar-lo.

Respecte el Lluís Sunyé, no el conec personalment però alguna que altra notícia m'ha arribat sobre el fet que em comentes, ja que fa un cert temps que des de determinats sectors es busca la complicitat de CIU per tal d'acabar amb el govern encapçalat per l'alcade de Torredembarra, Manuel Jiménez.

Seguirem de prop aquestes maniobres, tot i que espero que no els surtin bé ja que al dia d'avui el govern de Torredembarra funciona i esperem que puguin desplegar totes les propostes que tenen planejades durant aquests imminents anys.

De totes maneres, gràcies pel teu comentari.

Una abraçada!

Laia

 
At 7:44 a. m., Blogger Lluís Suñé said...

Hola Laia, soc en Lluís Suñé. Es cert que des de l'Assemblea de l'Alternativa Baix Gaià va haver persones que plantejaven treure el PSC de l'actual govern de Torredembarra, però motivat per la lamentable actitut del PSC i d'ERC davant el Pla Parcial Muntanyans II. 550 habitatges damunt d'una zona humida, (en contra del que diu la llei 12/85 sobre les zones humides a catalunya), per que l'urbanització tancarà l'únic conector biològic que li queda al PEIN Muntanyans i finalment per que on s'edifica es el tram final del Torrent d'en Gibert, fet que el fa zona inundable.

Respecte als pactes, cal recordar que TOTS els partits polítics tenen pactes ideològicament antinatura, i que la nostra coalició no té cap pacte amb el PP a les nostres terres, pactes que sí tenen PSC, ERC i CIU.

Nosaltres voliem un pacte d'esquerres, però les polítiques socials i urbanístiques del PSC de Torredembarra són idèntiques a les que podria fer el PP.

Tranquils, que a Torredembarra no hi haurà moció de censura, i el PSC podrà continuar fent polítiques dretanes i destruïnt el poc patrimoni territorial que ens queda.

En fi, Laia, espero poder vindre a EL Vendrell per poder parlar de territori i d'altres temes que crec que són importants.

 
At 10:36 p. m., Blogger Laia Gomis said...

La utilització dels instruments democràtics, posem per cas una moció de censura, estan previstos a la nostra legislació i em mereixen un escrupulós respecte.

Tan de bo que aquesta no tingui lloc en el si de Torredembarra però si les forces polítiques que avui es troben a l'oposició aconseguissin formar una sòlida majoria i presentar una alternativa de govern canalitzant una moció de censura, agradant-nos més o menys, com a demòcrates que som seríem els primers en acceptar-ho.

Ara bé, dins l'esfera estrictament ideològica, lamento dir-te que les polítiques del PSC es troben molt allunyades de les posicions dretanes que manifestes en el teu escrit. No persegueixo canviar la teva opinió perquè tan tu com jo tenim molt clars els nostres pensaments però volia deixar constància d'aquest petit però alhora important matís.

Gràcies pel teu comentari i espero que puguis venir ben aviat al nostre programa de ràdio, Pas de Vianants a parlar-nos de totes les propostes que ICV-EUA presenta de cara a les properes eleccions generals del 9 de març.

Cordialment,

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home