dimecres, de setembre 26, 2007

101 dies de govern de CIU en minoria al Vendrell


El títol pot resultar xocant perquè normalment les anàlisis es duen a terme quan es compleixen els 100 dies però malgrat estar de vacances la feina em persegueix i entre una cosa i una altra ahir no vaig tenir ni un moment lliure per poder realitzar aquest apunt que no volia deixar passar per alt. Fins el divendres, dia en el qual la premsa comarcal es troba present als quioscs no podré conèixer de primera mà quines han estat les valoracions que els diversos partits polítics han realitzat sobre els primers 100 dies de govern al Vendrell. Des d’una perspectiva totalment personal i lluny de realitzar una crònica periodística informativa i objectiva he decidit exposar breument allò que han significat per mi, una ciutadana més del Vendrell, els 100 primers dies de govern.




  1. La celebració del primer ple extraordinari de la legislatura ens ofereix un increment dels sous dels membres del consistori vendrellenc realment sorprenent. Si bé, en l’anterior legislatura l’alcaldessa socialista, Helena Arribas rebia una remuneració anual bruta de 46.000, l’alcalde de Convergència i Unió, Benet Jané va considerar oportú augmentar fins els 74.609,62 €. Estem parlant d’una diferència de 28.609,62 €, no és una qüestió menor.


Els regidors també veuen incrementat el seu sou, passant dels 40.000€ que rebia un regidor durant la passada legislatura amb una dedicació del 100% i actualment reben 64.877, 93 €, de nou parlem d’una diferència de 24.877,93 €.




  1. L’ajuntament del Vendrell compta amb 4 càrrecs de confiança. No vull especular ni que ningú pensi que m’invento les xifres que aquí apareixen sinó que em limito a estar informada i llegir amb certa regularitat el Butlletí Oficial de la Província, d’acord amb aquesta publicació els càrrecs de confiança amb una dedicació del 100% rebran una remuneració bruta anual de 64.877, 93 €.



  1. Promesa incomplerta, comença el curs escolar i els pares han d’afrontar la despesa íntegra del import total de la factura dels llibres dels seus fills i filles que cursen primària. Recordem que durant la campanya electoral, CIU es va omplir la boca dient a tort i a dret que si ells arribaven a l’alcaldia donarien llibres gratis. Ara, recondueixen el seu discurs i volen confondre amb la reutilització dels llibres de text, una pràctica que fa anys que les AMPES promouen des de diversos centres escolars.



  1. El govern de la Generalitat concedeix l’ajuda de la Llei de Barris al Vendrell. El govern de CIU va fer una declaració de tràmit que ens donava una pista de la manca d’interès que tenien vers aquesta gran notícia. Crec que aquesta qüestió hauria d’estar al capdavant dels projectes de govern perquè gràcies aquest important ajut podrem millorar aspectes del nostre municipi que necessiten una actuació urgent.



  1. El darrer punt que volia abordar seria una qüestió que comença arrelar amb certa força dins l’opinió pública vendrellenca. Quan es va conèixer la decisió de CIU de governar en minoria, molts van ser els que van pensar que hi hauria un pacte encobert entre CIU-PP-PxC ja que no podien fer-ho públic perquè des de Barcelona la federació nacionalista ho havia prohibit. Ara el sr Benet Jané va dir que estava disposat a parlar amb totes les formacions polítiques i que no tancava cap possibilitat a l’hora de governar i proposava el famós govern d’unitat amb els 21 regidors i regidores que integren la corporació municipal. El resultat final de cara a la ciutadania és un govern de CIU en minoria Ara, després de seguir detingudament el primer ple ordinari de la legislatura i constatar com aquestes tres forces polítiques (CIU-PP-PxC) anaven totes a la una, sota un mateix discurs, de nou va aparèixer la idea de l’existència d’un pacte encobert entre CIU-PP-PxC.


I després d’aquests punts, jo em pregunto recorden els membres de l’actual govern quin era el lema de campanya que Convergència i Unió va emprar. Per si de cas no se’n recorden els refrescaré la memòria... Posem en marxa el canvi. No tinc cap dubte que han posat en marxa el canvi, en primer lloc incrementant fins a xifres realment exagerades els seus sous i les actuacions que beneficien al conjunt de la ciutadania han quedat posposades... Aquest és el veritable canvi?

15 Comments:

At 3:15 p. m., Anonymous Anònim said...

Bones!

M'agradaria fer un incís i és que el tema dels augments de sous dels regidors i regidores, del sou de l'alcalde i càrrecs de confiança, i l'indemnització per assistència a plens, comissions, etcètera... es va aprovar amb els vots a favor de tots i totes les regidores, és a dir, els de CiU, PSC, PxC, PP i ERC. Sembla que per això si que hi ha unitat no?

Crec que això parla molt dels "nostres" representants i més quan al darrer ple es va reconeixer que hi ha un deute important a l'Ajuntament (no entro en dir de qui és culpa el deute, però la qüestió és que existeix). Hi ha deute però s'apujen els sous... En fi, al final la preocupació última són ells mateixos, o això és el que es podria pensar.

Si mires els pressupostos la despessa que provoca tot plegat es de una mica més de 600.000 €.

Atentament,

Rubén Suan

 
At 10:06 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Rubén saps que és difícil que estiguem d'acord per les diferències ideològiques que ens separen però no tinc cap problema en dir ben alt i clar que en aquesta ocasió comparteixo plenament i estic d'acord amb l'exposició que realitzes en aquest comentari.

Jo tampoc vaig veure bé que els altres partits polítics votessin a favor d'aquests sous que considero exagerats i així ho he fet saber al PSC perquè no tinc cap motiu per amagar-me'n que discrepo en aquest punt.

Jo també he fet números des d'una vessant més macroeconòmica i la veritat és que són xifres desorbitants.

Cordialment

Laia

 
At 9:37 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

És important que tots els partits es vagin regenerant amb gent noves amb aire fresc i així es rejoveneixen idees i es camvien d'actituds i comportaments.

 
At 10:45 p. m., Anonymous Anònim said...

Jo de numeros no n'entec gaire pero veig que havent un deficit com el que diuen que hi ha , es molt dificil de justificar els auments aquestos de sous tan besties,quan a la majoria dels currants nomes ens han apujat el ipc cada any, i quan has de negociar un aument amb el jefe ni te cuento els follons que has d'arma.
Ara tambe dic una cosa , trobo una mica sospitos que hi alguns que diuen que s'abaixarien els sous, o fins i tot com alguns que diuen que anirien a treballar de gratis a l'ajuntament, potser soc una mica malpensat pero llavors penso que tenen que haber cales en negre.

salut i república

Xavi.
PD a el 13 d'octubre fem al castell de calafell a les 21h00l'homenatge al president de la generalitat LLuis Companys,en l'aniversari del seu afusellament, esteu convidats, es un acte obert a tothom , no es un acte de partit.

 
At 7:02 p. m., Anonymous Anònim said...

Ruben estic segura que tu ho faries, però només em crec el teu idealisme i el d'algunes poques persones que són franques i netes com tu, però no en el d'altres. I per tant desconfio d'aquells que parlen de fer de politics sense cobrar, perquè crec que s'ho cobren en favors com el padrino, tipo Hinojo. Encara que l'hinojo a més de fer de padrino posa la ma a la caixa!

 
At 7:03 p. m., Anonymous Anònim said...

Miquel, que ja fas campanya per la Marta Tutusaus?

 
At 7:05 p. m., Anonymous Anònim said...

Gràcies Xavi per la informació, hi seré. Saps que fan un acte a la Generalitat per presentar el llibre Biografia humana i politica del President companys? has tingut ocasió de veure el llibre?
Salut i republica

 
At 7:11 p. m., Anonymous Anònim said...

evidentment si hi hagués dèficit no es podrien pujar els sous d'aquesta manera perquè afortunadament el deute dels Ajuntament ara està controlat, això vol dir que hi havia prou pasta perquè se l'augmentin i contractin "andromines" com el pere matadet, l'inutil de l'ex gerent del consell comarcal, la caixera de la caixa tarragona i el trillas...

 
At 7:16 p. m., Anonymous Anònim said...

Ruben, no és cert que al darrer Ple es reconegués cap deute important. Jo el que vaig sentir és a quatre "fachadolid" bordant i a una pobre senyora dient que per favor no cridessin que les factures que estaven per pagar les cobria el romanent de crèdit. Llàstima que estem en una societat que només qui crida i burda sembla que té la rao i els demés es foten.

PS. M'encanta que hi hagi algu com tu treballant pel poble.

Maria

 
At 10:51 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Anònim, jo faig campanya per la gent nova. Ja toca aire fresc a tot arreu.

 
At 1:23 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Miquel, comparteixo la idea que apuntaves perquè la gent jove sempre té una manera de veure les coses diferent, no només com a conseqüència de l'edat sinó que també hi ha altres raons. Tanmateix, totes les perspectives sempre s'han d'interpretar en clau integradora sumant en la construcció d'un projecte i crec que la gent jove també hi ha de dir la seva.

Xavi, gràcies per l’apunt informatiu que realitzes en el teu comentari, no està de més aprofitar els comentaris per donar a conèixer activitats que tenen lloc a la nostra comarca.

 
At 10:40 p. m., Blogger Joan Margall said...

Que dura ets Laia. Em faria por tenir-te a l'oposició al meu poble... Una abraçada.

 
At 12:54 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Vols dir que sóc tan dura??? No ho crec pas, l'únic que dic les coses pel seu nom i això no acostuma a agradar massa. A més quan les coses estan mal fetes i l'organització brilla per la seva absència, aprofito el blog per donar a conèixer a totes les persones que treuen el cap per aquest espai quina és la veritable cara del govern en minoria de Convergència i Unió al Vendrell perquè malgrat hi hagi algun regidor o càrrec de confiança que senti especial vergonya, ells saben tant bé com jo que els que realment manen són els regidors de Plataforma per Catalunya, penòs però real.

Una abraçada!

Laia

 
At 9:17 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia tens tota la raó qui de veritat mana al Vendrell és plataforma per Catalunya...només cal veure tots els esmorzars i dinars que tenen amb l'Hinojo i el Domingo. La Tutusaus com que va de candidata és fa la inocenteta.
L'Hinojo representa pel Benet 6 vots: 4 de PxC i 2 de PP per això i per les garrulades que fa juntament amb l'Armengol dirigeix l'Ajuntament.

M'alegra que tinguis asignatures d'economia, el Vendrell necessita persones com tu per aturar els "bribons" que fan trampes amb els numeros com l'Hinojo.

 
At 12:26 a. m., Anonymous Anònim said...

Dixeu-vos estar de cuentos!
El que cal fer és posar-los en evidència de forma més intel·ligent. Jo no em queixaré del sou que cobren si em demostren que la feina que fan ho val. Prefereixo retreure'ls-hi la feina que no fan que no el que cobren, la valoració ha de ser en global.
El dia que per ells el Vendrell sigui un hobby anirem millor, el problema és que ser regidor és una feina com qualsevol altra per alguns dels que hi són.
Roger.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home