dimarts, de setembre 11, 2007

La Diada al Vendrell

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya també arriba al Vendrell, ahir dilluns va tenir lloc la lectura de la glossa institucional a càrrec de Pilarín Bayés i acte seguit l’actuació de diversos esbarts. Avui, 11 de setembre a quarts d’onze del matí els vendrellencs i les vendrellenques ens aplegàvem al cementiri del Vendrell per dur a terme l’ofrena floral que les institucions conjuntament amb les entitats, partits polítics i associacions realitzen a la tomba del mestre Pau Casals.

Un escuet parlament de l’alcalde del Vendrell, Benet Jané, ens recordava la universalitat de Pau Casals i l’estima que sempre va demostrar vers Catalunya. Unes paraules que ens resulten molt familiar als vendrellencs i les vendrellenques perquè des de ben petits tenim la sort de conèixer de prop la figura del gran mestre Pau Casals. Acte seguit, un alumne de l’Escola de Música Pau Casals interpretava el Cant dels Ocells i sense més preàmbuls s’iniciava la concorreguda ofrena floral amb presència de nombroses entitats, associacions i partits polítics, per cloure l’acte, sonava l’himne de Catalunya, “Els segadors”


A més, una vegada finalitzat l’acte institucional he tingut l’oportunitat d’intercanviar unes paraules amb algunes de les moltes persones que s’havien desplaçat fins al cementiri vendrellenc. Trobant un moment per parlar de les recents acabades vacances, el retorn imminent dels més petits a les aules demà mateix, tot i que els que anem a la universitat encara tenim uns quants dies de marge. Ara bé, davant la nombrosa presència d’autoritats i tractant-se d’un acte institucional, un tema molt recorrent que no podia faltar en alguna de les nostres converses ha estat precisament l’actualitat política.

Sempre resulta enormement interessant poder intercanviar unes paraules amb aquelles persones que pensen de manera diferent a tu però que els seus raonaments i les seves argumentacions són prou lògiques tot i que no convincents, almenys per a la persona que escriu aquestes línies perquè tinc ben clars i molt ben dilimitats quin són els meus principis. Així doncs, he pogut parlar amb diferents membres del consistori vendrellenc, alguns d’ells membres de l’actual govern en minoria de CIU perquè més enllà de les rivalitats o les discrepàncies polítiques no s’ha d’oblidar mai la vessant personal ja que darrera dels polítics sempre hi ha persones.

El món dels blogs també ha tingut un petit espai en la jornada d’avui perquè aquest mitjà esdevé un instrument de gran utilitat per expressar les percepcions i les opinions de l’autor sobre aquelles qüestions més diverses, tot i que normalment giren entorn de l’actualitat política, econòmica, social o senzillament relatant experiències o anècdotes personals.

El Vendrell no és pioner en el si de la blogosfera, una reflexió que abordaré amb més deteniment recentment, però mica en mica es van adherint persones aquest interessant projecte. Un cas ben recent és el de la Yolanda González, que s’ha animat a formar part de la comunitat dels blogs i des d’aquest enllaç http://yolanda-quelcomadir.blogspot.com/ us convido a visitar el seu blog titulat Quelcom a dir.
Sense més preàmbuls us desitjo que acabeu de passar una molt bona Diada!

2 Comments:

At 7:32 p. m., Blogger Miquel Casellas Porcar said...

No creus que s'han vist poques senyeres pel Vendrell? És curiós que de les poques que s'han vist un percentatge important eren estelades.

 
At 11:08 a. m., Blogger Laia Gomis said...

La veritat és que no vaig passejar pel Vendrell durant la festvitat de l'11 de setembre així que no puc corroborar la teva impressió.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home