dissabte, d’abril 07, 2007

En clau municipal (IV)

Aquests dies comencen a veure la llum les llistes electorals que els diversos partits polítics presenten davant els mitjans de comunicació perquè els ciutadans puguin prendre nota de la composició de les mateixes. Ha arribat el moment de descobrir les cares noves i també aquelles que abandonen la política municipal pels assumptes més diversos. No obstant, sigui dit de passada que és molt fàcil jutjar des de fora el conjunt de la llista però que ningú oblidi que el fet de confeccionar una llista electoral amb més de vint noms a l’interior de la mateixa és una acció molt complexa, molt més del que a simple vista ens pot semblar. Per tant, abans de jutjar alegrement, convindria que tinguéssim en compte aquest fet.

Seguint amb el compromís que vaig assumir amb totes les persones que en un moment o altre visiten aquest espai, aquesta setmana us comentaré les darreres novetats polítiques de la vida vendrellenca.



ICV-EUiA del Vendrell ha fet pública la seva llista electoral, aquesta mateixa setmana la descobríem a través de les pàgines de la premsa comarcal. Al capdavant de la mateixa trobem a l’Alfredo Valdivielso el qual està acompanyat per Enrique Carbonell, Manuel Cruz i Yolanda González.

Sincerament, felicito a ICV-EUiA per aquesta llista perquè més enllà de les diferències ideològiques que ens poden separar en determinades matèries o assumptes crec que és una bona notícia que un municipi com El Vendrell pugui comptar amb una candidatura d’ICV-EUiA integrada per persones que desprenen un gran entusiasme i ganes de treballar pel Vendrell.





El PSC del Vendrell feia uns dies presentava les tres noves incorporacions, Albert Solé, Francesca Jordà i Montserrat Salvatierra. La continuïtat d’aquesta notícia arribava aquesta setmana quan s’ha fet pública la llista complerta arrel de l’aprovació de la mateixa el Consell Nacional del PSC. El contingut de la mateixa es pot trobar a la pàgina web d'Helena Arribas, candidata socialista a l'alcaldia del Vendrell: http://helena.municipals2007.cat, concretament es troba ubicada dins l'espai Què proposo?


El PP del Vendrell ens informava que Ricard Jovani serà el número de dos de la llista que encapçala MªTeresa Mercader. Tanmateix, al costat d’aquesta notícia trobàvem que dos militants del PP del Vendrell recorren la candidatura popular vendrellenca al contenciós electoral al·legant que la mateixa és “il·legítima i il·legal”. Seguirem de prop com evoluciona aquest recurs.

INDEPENDENTS PER LA GESTIÓ MUNICIPAL


Les sorpreses no acaben aquí perquè els dos exregidors populars de l’ajuntament del Vendrell, recordem que van ser explusats del PP però continuen formant part del consistori vendrellenc. Francesc Caralt i Leopoldo Viñas han fet públic que concorreran a les eleccions sota les sigles d’IGN, Independents per la Gestió Municipal.

Aquest ambient preelectoral que la majoria de les formacions polítiques vendrellenques desprenen em consta que neguiteja profundament a CiU del Vendrell. Fa dies que la formació nacionalista no respira, imagino que prou feina deu tenir en poder apaivagar les crisis internes existents en el si de la formació perquè amb l’afany de protagonisme que tant els caracteritza m’estranya profundament que a set setmanes de les eleccions encara no coneguem cap nom de l’interior de la llista.

3 Comments:

At 2:47 p. m., Anonymous Anònim said...

Hola Laia!

En primer lloc dir-te que trobo com a mínim curiós el fet que els dos ex-membres del Partit Popular hagin decidit presentar-se sota el nom d'Independents per la gestió municipal. Crec que és força lloable, al marge del seu programa polític que desconec.

En segon lloc, veig que Convergència i Unió tenen desavinences a tot arreu. Sempre m'he preguntat quina és la raó de ser d'aquesta coalició. EL gruix de votants de CiU es deu a la confiança en Convergència Democràtica i els seus líders (ja sigui Jordi Pujol, Artur Mas...), mentre que Unió Democràtica no crec que sigui un element determinant per la gran part dels seus votants, sinó el contrari, un motiu per molts electors a no votar aquest partit pel desacord amb Unió.

Per últim, he vist que en diverses ocasions has esmentat la dificultat d'elaborar les llistes electorals. Jo, tot hi estar força temptat i que la idea m'atregui bastan, no estic en cap partit i desconec aquest procés. Crec que seria interessant si fessis cinc cèntims de quins mecanismes i criteris s'utilitzen per decidir qui ha de formar part de les llistes i en quin ordre.

 
At 7:46 p. m., Anonymous Anònim said...

Què deu tenir el poder, en aquest cas el local, que hi hagi tanta gent, tantes llistes, que hi aspirin? Podriem dir que tots volen el millor pel seu poble des del seu punt de vista o de la seva ideologia? Però això no seria ser massa ben pensat, potser fins i tot una mica innocent? No hi alguna cosa més que els atrau? Què és?

 
At 12:25 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Perdoneu per trigar tant en contestar els vostres comentaris, sempre ho procuro fer el més ràpid possible quan tinc una estona lliure però em temo que a mesura que ens apropem al 27 de maig aquests ratets van desapareixent.

Convergència i Unió planteja aquestes eleccions municipals com una segona volta a les eleccions que van tenir lloc el passat 1 de novembre. A banda de considerar un greu error de plantejament, CIU ens demostra la seva total despreocupació vers els problemes reals que afecten a tots i cadascun dels ciutadans que viuen en els municipis, bé siguin petits nuclis, pobles, viles o grans ciutats. A més, es respira força nerviosisme perquè l'única capital catalana que tenen, Tarragona, s'augura una derrota del seu candidat Joan Aregio. No obstant, les estimacions i els càlculs es corrobaran amb els vots que els ciutadans dipositin a les urnes.

Personalment, si estàs temptat en participar directament en la vida política, sincerament Jordi t'animo a que ho facis, amb independència de la formació política vers la qual et sentis més identificat. Les persones joves sempre s'associen amb el passotisme i les poques ganes de treballar vers un projecte i crec que la classe política en el seu conjunt necessita persones que desinteressadament creguin en un projecte. Potser trobaràs altres persones que t'ho desaconsellen però crec que és una gran experiència.

Respecte el meu comentari que plasmava la dificultat a l’hora de confeccionar una llista, era bàsicament perquè quan la candidata o el candidat assumeix el repte d’encapçalar una candidatura al seu costat s’ha d’envoltar de persones que creguin en el seu projecte. En el meu municipi has de cercar 21 persones que formin part de la llista més els suplents, aquesta tasca no és gens fàcil no pas perquè faltin persones perquè hi vulguin anar sinó que s’ha de procurar que tots els ciutadans s’hi sentin identificats amb el projecte i les persones que el volen dur a terme.

Respecte els criteris i els mecanismes que s’apliquen a l’hora de dur a terme una llista electoral, sincerament no et puc aportar massa informació perquè és la candidata l’encarregada de fer la llista i a l’executiva ja ens arriba una proposta que no vam dubtar en acceptar i el pas següent es sotmetre-la a votació en assemblea.

El que si que et puc dir és que al marge del partit polític, les llistes definitives mai resulten ser a gust de tothom, sempre hi ha qui trauria a una persona i altres consideren un greu error haver prescindit d’alguna altra. No obstant, sempre s’ha de mirar en termes globals i en el cas que em toca de prop, estic molt orgullosa i satisfeta de la llista que el PSC del Vendrell presenta davant el conjunt de la ciutadania.

Xavi, respecte el comentari que exposes, crec que no podem cometre el greu error de generalitzar perquè si bé estic convençuda que moltes llistes que sorgeixen del no res busquen l’objectiu que descrius et puc afirmar que hi ha aquelles que realment neixen de la voluntat de canviar i treballar en benefici del municipi en qüestió.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home