divendres, de juny 11, 2010

Una bandera perduda


Les potencialitats turístiques del Vendrell es converteixen en una realitat innegable, la situació estratègica en la qual es troba el nostre municipi conjuntament amb tota una sèrie d’elements naturals i culturals ubiquen el Vendrell en un lloc destacat de la Costa Daurada.Una realitat que ha estat possible gràcies a un treball constant, persistent i minuciós realitzat conjuntament entre les administracions públiques i totes aquelles parts implicades en l’activitat turística del nostre municipi.


Una combinació que ha permès convertir El Vendrell en un punt d’atracció que esdevé un reclam innegable per moltes persones. D’una banda, els nostres visitants aposten per passar uns dies a les nostres contrades gaudint del turisme de sol i platja i de l’altra tenen un complement lúdico-festiu integrat per una atractiva oferta cultural. D’aquesta manera, ens trobem davant un tàndem que no totes les poblacions poden oferir i a més estem davant d’una combinació molt equilibrada caracteritzada per una perfecta harmonia.


No obstant, dissortadament, aquesta mateixa setmana he tingut coneixement d’una notícia que esdevé un lastre molt important per promoció turística i la futura projecció del Vendrell. La platja de Sant Salvador ha perdut la bandera blava. Potser per a molts aquest fet us semblarà irrellevant però no és així. La bandera blava és una qualificació que atorga anualment la fundació europea d'Educació Ambiental a les platges i ports que compleixen una sèrie de condicions ambientals i instal·lacions. Concretament aquestes condicions s’emmarquen dins les següents categories: educació ambiental i informació, qualitat de l’aigua, gestió ambiental i en darrer lloc seguretat i serveis.


La platja de Sant Salvador del Vendrell és l’única de tota la província de Tarragona que ha perdut la bandera blava. Un fet que novament col·loca al nostre municipi en el punt de mira alhora que posa de manifest la deixadesa que de la regidoria de turisme entorn el manteniment i la preservació d’una qüestió cabdal pel turisme vendrellenc.


No es tracta d’un acte concret i puntual sinó que acumulem massa notícies negatives entorn el nostre municipi en les darreres setmanes. La llista es va allargant i sembla no tenir fi. Un fet que posa de manifest la incapacitat de gestió de l’actual equip de govern municipal de Convergència i Unió. Continuen mantenint com a interventor municipal a una persona condemnada per una sentència judicial com autora d’un delicte d’abusos sexuals a una menor. De les finances municipals, podríem fer una tesi doctoral perquè ens trobem entre els municipis de més de 30.000 habitants més endeutat de Catalunya i aquesta setmana ens convertim en el centre de les mirades davant la pèrdua de la bandera blava.


Espero que aquesta escalada de notícies negatives que envolten setmana per altra al nostre municipi s’aturi perquè estem entrant en una dinàmica perillosa, hi ha qui treu ferro a l’assumpte però com a vendrellenca no puc mirar cap un altre costat. Tots aquests fets cauen com una pesada llosa i reverteixen entorn la credibilitat, el prestigi i el bon nom que fins recentment envoltava El Vendrell.


Article publicat al Diari del Baix Penedès, 11/06/2010

Laia Gomis

3 Comments:

At 6:37 p. m., Anonymous marc said...

Laia, al Vendrell les herbes, matolls,bruticia i demés se l'estan menjant. Es igual per on entris al poble, es una autentica vergonya, una imatge deplorable.
Netejar una mica les entrades al poble tampoc es que valgui tans diners.
Que dimonis esta passant a l'Ajuntament?.

 
At 11:38 a. m., Anonymous Anònim said...

No se d'on has tret que El Vendrell gaudia de bona reputació, no cal voltar gaire per entendre que la reputació que tenim és la que ens mereixem. Amb això no vull culpar a ningú en concret, la culpa es de tots (CiU i PSC) i des de fa molts anys. Lo de la bandera és un fet puntual, la mala reputació del Vendrell no és per culpa d'una simple bandera.

 
At 2:37 a. m., Anonymous Anònim said...

1.500.000 persones al carrer be, 1.100.000 segons la urbana demanant el DRET A DECIDIR.

Ens recordarem de vosalres quan siguem un país lliure.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home