dimarts, de març 03, 2009

Pactes...


El proper dijous, 5 de març a les 17h hi ha ple a l’Ajuntament del Vendrell. Repassant l’ordre del dia, m’he entretingut en centrar l’atenció vers algunes qüestions que s’abordaran durant el desenvolupament del ple. No detallaré els vint-i-cinc punts que s'inclouen dins l'ordre del dia però si que esmentaré un fet que m'ha resultat sorprenent, la figura de quatre pactes: Pacte per la Sostenibilitat del Vendrell, el Pacte per la Convivència i Civisme, el Pacte per la Qualitat mediambiental del les platges del Vendrell i el Pacte per la mobilitat del Vendrell... Crec que en falta un, el Pacte existent entre Convergència i Unió + Plataforma per Catalunya, se l’hauran descuidat???

15 Comments:

At 12:05 a. m., Blogger Què t'anava a dir said...

A veure quan dura tant de pacte.

 
At 8:48 a. m., Anonymous Anònim said...

Benvolguda Laia,

Què pesats esteu amb el Pacte CIU PxC...

La veritat és que primer fa gràcia, perquè pot tenir la seva lògica, però després de tant de temps al final ja és pesat! Crec que hauríeu de canviar d'estratègia política perquè la cosa no us funciona.

 
At 12:41 p. m., Anonymous Anònim said...

aixo dels pactes recorda una de les normes de la llei de murphy, si no vols resoldre una qüestió, crea una comissió com mes amplia i paritaria millor, perque no es resolgui mai.
la veritat es que tenim un poble sense anima, ... Ventura Gassol ja deia aquesta pobra i dissortada terra...
a ames a mes, si be es cert que el pacte CIU - PXC es el que es, la veritat es que els companys i companyes del PSC la darrera legislatura varen pactar amb el PP... home, no es tan greu pero tampoc es per tirar coets.

Ara, el poder es el poder i per segons quina mena de politics, tot s'hi val si "toco poder" i puc arribar a ser un "pope". Per molts allò que importa es manar, governar es una altra cosa

El govern i la oposició esta en mans de gent que hi porta molts anys... Caldria un "aggiornamento" per part de totes les forces politiques

 
At 9:12 p. m., Anonymous Anònim said...

"Si quieres que algo se haga, encárgaselo a una persona; si quieres que algo no se haga, encárgaselo a un comité".
Napoleon Bonaparte

No sempre es la llei de MURPHY

LEY DE MURPHY.
Si algo puede salir mal, saldrá mal.

 
At 4:15 p. m., Anonymous Anònim said...

El tema dels pactes en política els considero un engany al ciutadà ho miris com ho miris. Hi ha pactes que per ideologia són més naturals però en el fons tot el mateix.

Precisament vosaltres els socialistes sou els que més pactes heu fet en el conjunt de l'estat per a abastar ajuntaments.
Altra cosa és que aquest pacte no agradi a gairebé ningú.

Aquí callo

Salutacions Laia

 
At 10:07 a. m., Anonymous Anònim said...

Moltes paraules i poc contingut.
Estem parlant que CiU governa amb un 'pacte' secret amb PxC... PXC!!!!! Un partit d'extrema dreta, vaja es com si l'Artur Mas pactes amb l'Ynestrillas. Jo crec que és una cosa bastant greu però ja veig que en aquest poble es frivolitza tot.

Qui juga amb foc al final s'acaba cremant... i qui avisa no és traïdor

 
At 3:31 p. m., Anonymous Anònim said...

Molt ben dit JEB, estic d'acord amb tu.

Veig que s'intenta distreure al personal parlant de CiU i PxC i el PSC mentrestant què fa? no gaire cosa per no dir res.

 
At 7:47 p. m., Anonymous Anònim said...

PxC ha adoptat un discurs que distingeix la població d'acollida (els BONS) de la immigrant (els DOLENTS). Aquesta és la política que volem els vendrellencs pel municipi? La majoria dels regidors de PxC són persones que van patir el mateix procés de deixar el seu poble originari per arribar a la nostra vila (immigració espanyola dels anys 60 i 70), i doncs perquè no són capaços de posar-se a la pell dels immigrants que han vingut?

Per tal d'anul·lar el discurs de PxC, que redueix la integració de la immigració al mercat de treball, s'han de començar a proposar polítiques d'immigració locals que siguin viables per tal de conscienciar la població de la diversitat cultural i religiosa, i fer polítiques que permetin adaptar El Vendrell al creixement de població que ha patit, i que no hem paït.

Les polítiques que està fent l'actual Govern de CiU van a la línia política de PxC: posar càmares de videovigilància (vigilància = control social) a tots els carrers (en contra del que recomena la Unió Europea en polítiques d'immigració), més policia local, diàleg amb la immigració zero...

Si la nostra vila continua creixent al ritme que ho ha fet acabarà sent el Vallès o el Baix Llobregat, i aquest model és el que hem d'evitar. Fem xarxa, no segreguem (com fa PxC).

L'actual Govern està perdent una oportunitat de fer un Vendrell inclusiu, que valori la convivència i la diversitat cultural, i un poble amb oportunitats per tots.

Conclusió: penso que necessitem una regeneració política i ideològica a l'Ajuntament.

 
At 8:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia potser sigui perquè la gent sexagenària comença a perdre la memòria ...i és clar el nostre alcalde, no és un xaval que diguessim! Se li haurà oblida't possar-lo a l'ordre del dia... Els més joves hem de tenir paciència...

Muntsa

 
At 4:20 a. m., Anonymous Anònim said...

Per aquí la Muntsa demana un canvi generacional, ja que no tots els que manen són del tot joves, només cal veure el nostre alcalde.

Tot i així cal una renovació a fons de molta estructura de personal (i de polítics) a l'ajuntament per tal de funcionar i tirar les coses endavant.

Muntsa, vull recordar-te tampoc tens 20 anys com per afirmar que els personatges sexagenaris perden la memòria, ja que t'hi acostes més als 60 que als 20.

 
At 1:38 p. m., Anonymous Anònim said...

Gover PSC, en quatre anys, 4 regidors de PXC. Tanv bé ho van fer?

 
At 7:57 p. m., Anonymous Anònim said...

anonim això de l'edat era una ironia...Òbviament als 66 hom pot estar en plenes facultats. Dir-te només que el temps passa ràpid però me'n manquen 20 d'anys per atrapar-lo!
Muntsa

 
At 8:45 a. m., Anonymous Anònim said...

Mes que un pacte encovert, jo hen diria una "mentida", com tota la política que en aquest moment es du a terme en el nostre municipi, basada amb la "mentida", i la "disbauxa".
Es tant sencill, com dir.ho clarament, i ja esta.

 
At 2:25 p. m., Anonymous Anònim said...

Realment és cert que en aquests moments des de l'Ajuntament del Vendrell s'està fomentant la política de la mentida i la manipulació. Un exemple clar el tenim amb les mentides de PxC sobre el Pla d'Immigració que no han estat refusades per CiU, aquest comentari només és a tall d'exemple, us en podria posar molts més.

 
At 11:09 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Els escrits breus no acostumen a ser massa habituals en aquest espai i la veritat és que poc imaginava que aquesta ràpida reflexió generés un debat tant interessant.

Així que procediré a comentar totes les opinions que s'han formulat en aquest espai. D'una banda, destacar que aquells que estan cansats i avorrits de sentir a parlar del pacte PxC+CiU, sento dir que en aquest espai, amb tota seguretat continuaran llegint-ho perquè molt haurien de canviar les coses per evidenciar un cert trencament o distància entre ambdues formacions polítiques en clau vendrellenca.

Realment, aquesta situació em sorprèn i malgrat que aquest pacte es troba consolidat i ja va camí de dos anys, em resisteixo a pensar que és una qüestió normal. No em deixa indiferent que una formació com PxC mogui els fils i en el fons orquestri i dirigeixi un govern de CiU.

Els pactes en democràcia són legítims, si els ciutadans no lliuren a una formació política la majoria absoluta, aquest fet ha d'ésser interpretat pels partits polítics i els seus representants com una voluntat d'entesa entre diverses formacions polítiques.

Cal anar alerta i no cometre l'error de barrejar pactes estatals, autonòmics amb els municipals. Tots tenen la seva raó de ser i cal analitzar-los en el seu context i amb totes les seves peculiartitats. Recordem que les generalitzacions sempre són molt perilloses.

A més, crec que el JEB té raó perquè en el cas del Vendrell es tracta d'un pacte d'una naturalesa molt peculiar, PxC és un partit d'extrema dreta i la comparació amb l'Ynestrillas, sincerament m'ha semblat molt encertada, perquè és just això el que succeix en el nostre municipi.

Roger comparteixo la teva reflexió i crec que les noves generacions sempre s'han d'incorporar progressivament en tots els camps de la vida, la política no té perquè ésser una excepció, en el món empresarial, econòmic i social també ha de tenir lloc, aquest fet no hauria d'extranyar a ningú.

En els darrers comentaris s'abordava el tema de la mentira, realment és impactant veure amb la tranquil·litat amb la qual es diuen mentires i veritables disbarats acompanyats d'incongruències descomunals i no passa res. Personalment penso que cal un major respecte vers els ciutadans, si entrem en aquest dinàmica, crec que tots ens sortirem malparats i el Vendrell i tots els habitants que vivim en aquest municipi no ens ho mereixem.

Abans d'acabar, simplement us voldria donar les gràcies a totes les persones que heu passat per aquí i en comptes de passar de llarg, heu invertit un ratet del vostre preuat temps plasmant les opinions que us provoca el tema proposat.

Cordialment,

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home