divendres, de febrer 13, 2009

L’efecte Tremosa


El passat dimarts al vespre va tenir lloc la conferència organitzada pel Col·legi de Periodistes en la qual va intervenir l’alcalde del Vendrell. Sempre he pensat que és molt interessant acudir aquests actes perquè et permeten conèixer de prop i de primera mà, a través de la intervenció de la màxima autoritat de la vila, quin és el rumb i la direcció que pren El Vendrell.

Uns minuts abans que comencés la conferència, la sala d’actes del Centre Cívic de l’Estació es trobava pràcticament buida i així va romandre durant tot el vespre. Per no ser-hi, no hi havia ni la meitat dels regidors de l’equip de govern, un fet que personalment em va cridar l’atenció.

Les xifres econòmiques van copsar bona part de la intervenció de l’alcalde, potser la manca de projectes van portar a l’alcalde a escudar-se sota el paraigües dels indicadors econòmics. Una realitat que tots nosaltres podem conèixer recorrent als nombrosos reculls estadístics que al dia d’avui estan a l’abast de tots els ciutadans que estiguin interessats en aquestes xifres.

Sense allunyar-nos de la vessant econòmica però analitzant-la des d’una altra perspectiva, destacar la sorpresa que vaig tenir quan l’alcalde vendrellenc va parlar del Logis Penedès. En els primers moments, vaig pensar que ens recordaria a tots els presents la posició maximalista de rebuig i condemna vers aquest projecte. No obstant, la seva línia argumental va prendre un altre camí i l’oposició frontal a la qual l’alcalde vendrellenc ens tenia acostumats es va esvair.

Benet Jané, va exposar que el Logis Penedès no havia de dedicar-se en exclusiva a les activitats logístiques sinó que també s’havia d’ubicar indústria puntera en les pròpies instal·lacions. La lògica aristotèlica ens porta a pensar que si l’alcalde opina obertament sobre les activitats que s’haurien d’implantar en l’espai del Logis Penedès, i anant més enllà, formula condicionants, aleshores implícitament ens està donant a entendre l’acceptació del Logis Penedès.

La veritat és que les reivindicacions que els partidaris del Logis hem realitzar en reiterades ocasions defensant aquest projecte no eren gratuïtes sinó que estaven fonamentades en sòlides argumentacions. En aquests moments de greus dificultats econòmiques, s’evidencia la necessitat de diversificació de l’economia baixpenedesenca i precisament el Logis Penedès va en aquesta direcció. Així com també la generació de més de tres mil lloc de treball, una quantitat gens menyspreable en els moments en els quals ens trobem actualment.

Desconec quin són els motius que han provocat a l’alcalde vendrellenc aquest canvi sobtat però les meves hipòtesis es centren entorn el darrer fitxatge que la federació nacionalista ha realitzat, el cap de llista a les eleccions europees Ramon Tremosa. Per aquells que no el coneixeu, aquest economista és un ferm partidari de la logística com a motor econòmic, una prova palpable és el seu llibre “Catalunya serà logística o no serà”. Qui sap, potser aquest llibre s’ha convertit en una obra de capçalera a les files nacionalistes i després de la lectura pausada del mateix, alguns han replantejat els seus posicionaments inicials.

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 13/02/09
Laia Gomis

29 Comments:

At 1:24 a. m., Anonymous Anònim said...

La coherència interna de CiU a la comarca fa esgarrifar. Mentre el Ple del Consell Comarcal ha demanat que el LOGIS s'aturi, ja que s'està avançant sense comptar amb l'acord dels agents comarcals, l'alcalde de la nostrada capital de comarca (per qui no ho tingui clar, és El Vendrell) demana que es faci el LOGIS. Bé, si no ho saps, el President de CDC del Baix Penedès, Joan Plana, és alcalde de l'Arboç, i la seva posició és de rebuig al LOGIS.

Dius que ja hi ha hagut gent que heu defensat el LOGIS. Quan heu donat arguments de pes? Quins? En el teu escrit no dones ni un argument de perquè s'hauria de fer. Perquè ara hi ha crisi? Perquè els que heu estat remenant a l'Ajuntament de Vendrell durant anys i panys (Convergents i Socialistes) ara se us ha aprimat la vaca del totxo? Poseu el LOGIS al Vendrell i ja veureu lo maco que us queda!

 
At 12:24 p. m., Anonymous Anònim said...

Logis si, Logis no; etern debat. Però si realment el que es pretén és dinamitzar una economia gairebé de monopoli per la construcció el que s'ha de fer és actuar en conseqüència i dur a terme infraestructures i equipaments per a la diversificació de l'economia.
Si a l'interior de la comarca no volen el Logis, que el facin al Vendrell. Cap problema. Si el resultat és empresa, innovació, i+d, i logística, també implica altres coses: millora de les infraestructures, una estació d'AVE de mercaderies que es podria extrapolar a una de viatgers, llocs de treball, noves fonts de riquesa...Quin problema hi ha?

 
At 2:54 p. m., Anonymous Anònim said...

El problema no és sí o no al Logis. Estar a favor del Logis és no estar a favor de res, el Logis és un objecte i com a tal no és cap concepte. El problema radica en l'efecte que un objecte d'aquestes característiques tindrà sobre una comarca desestructurada i mal gestionada. Estar a favor del Logis en aquestes condicions és estar a favor d'una bomba de rellotgeria.

Qui defensa el Logis pels llocs de treball, està cometent un greu error i es tracta d'una demagògia política.

 
At 3:12 p. m., Blogger Laia Gomis said...

He exposat en reiterades ocasions tota una sèrie d’arguments sòlids i de pes que em porten a defensar la instal•lació del Logis Penedès a la meva comarca. Ara bé, el que tampoc vull fer és acabar convertint els meus escrits en una realitat monotemàtica, cada vegada que esmenti el Logis Penedès. A més, aquest escrit està publicat al Diari del Baix Penedès i disposo de l’espai que em cedeixen per tant he d’anar al fons de l’assumpte i no em puc allargar excessivament.

A més, els arguments i la defensa d’aquest projecte no arriba ara quan estem davant una situació de crisis econòmica sinó que els socialistes baixpenedesencs fa temps que reivindiquem aquest projecte i l’hem defensat en èpoques d'expansió econòmica i també en èpoques de recessió. Senzillament, es tracta d’una oportunitat que no hem de deixar passar per alt i precisament aquest fet ens ha portat a defensar el Logis Penedès.

Dit això, crec que la demagògia s’amaga instal•lada en aquells que s’oposen al Logis perquè empren tota una sèrie d’argumentacions que cauen pel seu propi pes, senzillament tots aquells aspectes que evoquen una estima vers una terra que jo també estimo però us asseguro que aquest fet no esdevé incomptible amb el fet de defensar el Logis. Cal recordar, per si hi ha algun despistat que els terrenys en els quals tindrà lloc la ubicació d’aquestes instal•lacions no són fèrtils ni tampoc els millors terrenys per tal de cultivar en la nostra comarca.

Ara, hi ha qui preferia posar-se davant una pancarta i proclamar als quatre vents l’oposició. Negar-ho tot, el no per sistema sense alternatives només ens condueix a un carreró sense sortida. El més curiós és que una formació política que sempre he considerat seriosa com és CiU, fa tota una sèrie de canvis sobtats i extranys, que personalment no acabo d’entendre. Ara ja han donat un primer pas en l’acceptació del Logis i no patiu que d’aquí uns anys CiU sortirà davant l’opinió pública i dirà que el Logis Penedès és una realitat gràcies a ells.

No us sembla un argument prou important i de pes com la construcció de més de 3000 llocs de treball??? Sincerament, crec que aquest fet és una qüestió a tenir en compte i a considerar, a més, en els moments actuals, aquest arguments pren major importància.

Cordialment,

Laia

 
At 6:01 p. m., Blogger JG said...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

 
At 6:09 p. m., Blogger JG said...

Els polítics tarragonins del PSC ens IMPOSEN. L'Administració que remenen és massa forta per una comarca tan deixada com la nostra i en què els seus polítics no han donat als ciutadans cap alternativa més enllà del mateix de sempre: construcció (en aquest cas del LOGIS, un grapat de tonelades de formigó) amb un progrés que no sabem on ens portarà com a comarca i com a societat. Jo no vull una comarca plena de polígons, que perdi el seu paisatge i les seves vinyes, vull una comarca amb una altra idea de PROGRÉS, que sigui respectuós amb l'entorn i amb la GENT que hi viu.

A la comarca hi ha una segona oportunitat en la que mai hem acabat de creure i l'hem passat de llarg: el turisme, el valor del paisatge, els valors culturals que tenim... Hem preferit el benefici a curt termini enlloc d'adonar-nos que vivim en un entorn natural que cal potenciar i dinamitzar entre tots. El LOGIS va en contra d'aquesta lògica que plantejo, i que tanta gent està reclamant. Cal no malbaratar el paisatge, ja s'han fet prou destrosses al Baix Penedès. Potser els que vivim a l'interior de la comarca no volem tenir el creixement que heu tingut a la costa.

El poc valor dels terrenys que esmentes per mi no és un argument vàlid. Hi ha un valor implícit que és el del PAISATGE, el que genera turisme, el que és incompatible amb la logística. A més, hi ha vins de gran qualitat que es produeixen en terres poc fèrtils.

Els 3000 llocs de treball són d'un OPORTUNISME POLÍTIC i D'UNA DEMAGÒGIA que m'estranya que la posis en els teus arguments, com a persona seriosa i considero sensata. Realment creus que hem d'hipotecar 200 hectàrees per 3000 llocs de treball? I totes les persones de l'Àrea Metropolitana que vindran atretes per la feina? És sostenible aquest projecte per la nostra economia i societat? El teu argument dels 3000 llocs de treball crec que és reduccionista, oportunista i demagògic, i oblida aspectes tan importants com el creixement demogràfic que comportarà el LOGIS, la sostenibilitat mediambiental, el valor del paisatge, i en què perverteix la idea de PROGRÉS que volem en el fons la gent que vivim i ens estimem aquesta comarca.

Salut, i visca la terra!

 
At 7:57 p. m., Anonymous Anònim said...

A l´àrea logística de Vila- rodona que ha costat 80 milions d´euros no hi ha cap llogater,està totalment parada i aixó que es va fer per crear de 500 a 1200 llocs de treball.
Suposem que quan la crisi hagi passat ja començarà a funcionar... n´hi ha per dies de crisi...
En el tema del Logis Penedès , el tema dels llocs de treball per solucionar la crisi és pura demagogia política i propaganda electoral del PSC i sembla que ara també d´algun membre de CIU.Mitjançant aquest argument es vol que els alcaldes cedeixin i deixin planificar el CIM, perque quan passi la crisi el puguin fer i la gent hi vagi a treballar.SI QUAN PASSI LA CRISI LA GENT TORNARÀ A TREBALLAR COM ABANS I NO CALDRÀ ANAR AL CIM A CURRAR!!!!!!!!!
La gent com tu només està al servei del seu partit PSC i al costat del gran capital neoliberal..I VAN DE SOCIALISTES!!!!!!!!!!!

 
At 2:33 a. m., Anonymous Anònim said...

Benvolguda Laia...

Escrius..."aquest escrit està publicat al Diari del Baix Penedès i disposo de l’espai que em cedeixen per tant he d’anar al fons de l’assumpte i no em puc allargar excessivament".

Excuses barates no si us plau...

Una altra cosa: en aquest país tenim el costum d'opinar sense coneixement. I resulta que ni som arquitectes, ni enginyers agrònoms, ni geògrafs...però podem opinar quina és la millor ubicació de logis, podem afirmar que aquelles terres no són les millors per conrear o cultivar i som capaços de supeditar els tres mil llocs de treball a l'impacte ambiental, visual i acústic que comporta el logis.

Com a persona afiliada a la política, no se us ha acudit a tu ni als teus a preguntar a persones amb una dedicació professional amb competències per a aquests tipus d'infraestructures per opinar degudament?

Menys paraules buides, i més paraules amb sentit.

 
At 1:02 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia, com bona amiga de la benemèrita que ets, has practicat la censura amb algú. ( has sentit que han detigut dos caps de GC per tràfic de drogues?)

Ara parlant del fil obert. no et sembla que certes decisions que afectan a tanta gent, haurien de passar per referendum? no sou social-istes?polícs de professió i no per sentiment

Del Cupero dolent
Visca Catalunya Lliure

 
At 9:02 p. m., Anonymous Anònim said...

MUNTSA:Crec que fa molt temps que la Laia es manifesta sobre el tema Lògic penedés i sempre ha dit el mateix al respecte i donant arguments de fons per defensar la instal.lació del Lògic penedés a la nostra Comarca. 3•000 llocs de treball: no és una prou bona rao? encara que potser algú dels que escriu en aquest bloc no té necessitat de treballar.

Per acabar: Laia em podries presentar de tots aquests amics que sembla que tens a la benemèrita algun que estigui una mica bo. Mira només et demano si n'hi ha algun “jamón, jamón” si no , no cal.
Entenc els comentaris que fan alguns dels "noiets" que t'escriuen tenint en compte que potser no els cal treballar. Tanmateix disenteixo.

Val a dir que és curiós el canvi d'opinió de CiU a la comarca, oi? i és clar no és el mateix l'Arboç que el vendrell!

 
At 10:22 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Logis no, però ens falta una alternativa per donar vida a la comarca. Logis si, però que és el que ens posaran realment. Ningú parlar clar del tot.

 
At 10:57 p. m., Blogger JG said...

MUNTSA, abans d'opinar seriosament informa't del que estem parlant, perquè no es diu "Lògic" el megapolígon, sinó que es diu LOGIS.

Veig que per tu, tothom que rebutja el LOGIS és un dropo, i no vol treballar. Trobo que això és voler manipular i ofendre sense arguments de pes, i tergiversant la realitat del problema.

Ah! Per sort l'Arboç no és el mateix que El Vendrell, allà diria que tenen un altre concepte de política d'urbanisme.

 
At 7:58 p. m., Anonymous Anònim said...

Muntsa: Si els que estan al capdavant de l'urbanisme i les obres públiques del Vendrell fossin la meitat de competents del què ho són a Salou per dir alguna ciutat de la província el Vendrell funcionaria i hagués funcionat molt millor.

Una altra cosa: parlem amb propietat si us plau. Té tota la raó del món el Josep LLPDS. No val opinar de tot sense escrúpols només perquè aquest blog és pròxim al que creus.

Una mica de serietat si us plau...

 
At 8:08 p. m., Anonymous Anònim said...

Muntsa: Josep perdona l'error tipogràfic qu veig tha causat tant trasbals. Jo he parlat de les persones que no volen o no els cal treballar, no de dropos. Tu en canvi has afirmat que defensar aquests llocs de treball és, i cito textualment: "reduccionista, oportunista i demagògic" i a sensu contrari que qui defensa LOGIS (que òbviament no Logic)és insensat i poc seriosa...va noi! Entenc els teus arguments en pro de la sostenibilitat del Baix Penedès però considero prioritari la creació de llocs de treball i em sembla que cadascú pot tenir el seu plantejament, no?

 
At 11:54 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Un parell de dies que abandono el blog i s’acomulen els comentaris. Així que procuraré donar resposta a totes les qüestions plantejades. De totes maneres, en primer lloc voldria esmentar que he parlat en diverses ocasions sobre el projecte del LOGIS Penedès, i és tan senzill com acudir a les hemerotques o bé a l’arxiu d’aquest blog per comprovar que les meves paraules evidencien una realitat.

Hi ha algun comentari anònim que m’acusa de parlar sense conèixer els temes que abordo, lamento informar que abans d’escriure una ratlla procuro esbrinar tots els ets i uts i formar-me una opinió sòlida respecte la qüestió concreta i detallada. Ara bé, és totalment legítim que no t’agradi el meu plantejament ni tampoc la meva opinió però aquest fet no ha de comportar a acusar-me de manca d’informació i encara menys de no saber del que parlo.

Josep parles que no vols una comarca plena de polígons industrials, només cal passejar per les nostres contrades per constatar que el teu desig és complex perquè nombrosos municipis, per petits que siguin disposen dels seus polígons industrials, una realitat palpable que a la vista de tots nosaltres està.

No veig la incompatibilitat entre el turisme pioner que pot encapçalar la nostra comarca amb la ubicació del projecte del Logis, la veritat és que ambdues realitats poden conviure perfectament a la nostra comarca.

Els 3000 llocs de treball són un dels molts arguments que em porten a defensar aquest interessant projecte, quan hi havia bonança econòmica érem els primers que declaràvem la importància de diversificar l’economia i ara en temps de crisis, molt es sumen als nostres plantejaments, benvinguts siguin tots aquells que ara veuen aquesta potencialitat. Els llocs de treball no seran una atracció per persones de fora de la nostra comarca sinó que més aviat es poden convertir en una oportunitat pels centenars de baixpenedesencs que no tenen feina.

Feia molt de temps que la persona que signa en nom de la CUP no apareixia per aquest espai, em sorpren que el tema del logis l’hagi cridat l’atenció i hagi dit la seva al respecte. Com no podia ser d’una altra manera, barreja la guardia civil amb el present escrit, si algú ho enten, sincerament, que m’ho expliqui.

Muntsa gràcies pel teu comentari i especialment t’agreixo el to de les teves paraules arribant a ironitzar sobre una qüestió monotemàtica i feixuga com és l’obsessió malaltissa que alguns tenen amb la guardia civil que la volen treure per tot arreu, un amic psicòleg em va comentar que darrera d’aquesta actitud s’hi amaga l’enyor vers aquest cos policial, tot pot ser!

Per cert, hauràs de tornar a fer cal•ligrafia perquè aquí els errors tipogràfics tenen moooolt de pes i a la mínima de canvi es construeix una argumentació pel canvi d’una lletra, realment surrealista. L’opció més còmode es defensar el territori, el paisatge i les vinyes verdes que tant ens agraden a tots però no podem donar l’esquena a la realitat i realment corroboro l’oportunitat que aquest projecte instal•larà en la nostra comarca.

Moltes gràcies pels vostres comentaris i opinions!

Laia

 
At 1:29 a. m., Anonymous Anònim said...

No entenc tanta insistència amb el Logis. Per què no ens deixeu en pau, especuladors de pa sucat amb oli. Deixeu-nos en pau. I a qui no li agradi el Penedès que marxi. Aneu a enriquir-vos a una altra banda.
Aneu a fer casinos al desert. Per què voleu destrossar el poc que ens queda? A canvi de què? Del progrés? Del progrés de qui? Sou una colla d'oportunistes sense ànima que no respecteu res ni a ningú, tots aquests que ens voleu fotre aquesta gran tifarada a sobre.
Segur que us costa dormir amb la pila de mentides que dieu per aconseguir que es faci el Logis.

 
At 6:31 p. m., Blogger Banach said...

Veig que aquest debat porta cua. I jo també vull dir-hi la meva:

1. Els 3.000 llocs de treball aniran a la gent d'aquí? O, com deia el Pep, provocaran un fort augment demogràfic a la comarca?

2. Aquest 3.000 llocs seran totes feines qualificades com les que crearien unes instal·lacions de R+D? O no cal buscar llocs de treball i empreses que aportin riquesa de veritat a la comarca?

3. Si els terrenys on s'hauria d'ubicar pertanyen a l'Arboç i a Banyeres, què hi pinta el Vendrell i altres municipis? Crec que la gent de l'Arboç i Banyeres s'han pronunciat clarament sobre el què volen pel SEU poble.

Per tant, sí tant bo és el LOGIS que es faci al poble de qui ho vulgui. Els de Banyeres i l'Arboç s'han fet un fart de protestar perquè són les seves terres, no per anar contra el sistema, sinó per defensar-se del sistema.

 
At 7:38 p. m., Anonymous Anònim said...

Banach, el veritable problema és que els polítics que governen a l'Arboç i Banyeres, si que el volen,el que passa és que com que van apostar pel no, pensant només en els vots de la gent, ara aquesta situació ha canviat, i la greu crisi econòmica fa inviable apostar pel no,si ho fan tenen clar que perdran de forma clara les properes eleccions municipals.
Aqui ja fa molt de temps que no hi ha principis, i tothom actua només de cara als vots.
Així, cal guanyar temps i pensar com justificar-ho de cara al poble.
L'únic dubte que tinc, és que hauria fet el PSC, si ERC i CIU haguessin dit que si en un principi. Segur que ells llavors haurien dit que no?.
La comarca ja fa anys que està en venda al millor postor.
Cal una veritable renovació politica a nivell comarcal.

 
At 11:56 p. m., Anonymous Anònim said...

Si el 2004 s'hagués fet el Logis avui hi hauria MOLT MÉS ATUR a la zona:

1r.- Per què va relacionat amb un augment urbanístic al seu voltant (i si no ho creieu mireu el POUM de la Bisbal i d'altres) que s'hauria omplert amb tot de gent de Barcelona, massificant ara l'interior després d'ocupar la costa. Jo no vull ser Cunit o el Vendrell!

2n.- Per què avui dia les empreses estan tancant i els transportistes s'estan quedant sense feina dotzenes.

 
At 1:38 p. m., Blogger Banach said...

Estic d'acord amb el que dieu, però jo parlo de la posició de la població que és la que realment patirà els efectes del LOGIS, els polítics seguirant tenint el seu despatx i tal.

Està clar que molta gent s'ha venut els terrenys, però perquè l'ombra allargada de l'expropiació suposo que acollona una mica. Però han demostrat clarament que no el volen. A mi m'és indeferent quins partits diguin que si o que no, el que realment hauria de comptar és que diu la gent que hi viu!

La mateixa plataforma NO FEM EL CIM, aportava solucions, zones com l'Urgell o la Segarra estarien encantats de tenir-lo perquè la seva població decreix constantment i els joves se'n van per falta de feina.

Sé que si els que manen han decidit que s'ha de fer ho faran per collons, siguin CIU o PSC és igual, però és molt trist que tot es mogui per interessos polítics i no pels interessos de la gent.

 
At 6:59 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Després de constatar el reguitzell de comentaris que el present escrit ha generat podem concloure que aquesta qüestió no resulta indiferent a les nostres contrades. Els socialistes sempre hem mantingut una postura coherent ver els projecte del Logis, no anem a remolc de les opinions de la resta de les formacions polítiques senzillament perquè la nostra ideologia i el nostre convenciment és prou ferm per mantenir els postulats que sempre hem defensat. En cavni, hi ha altres partits, que ràpidament van fer de la bandera no fem el cim com una arma per tal de guanyar unes eleccions municipals i no està de més recordar que tant a l'Arboç com a Banyeres, els únics que defensavem el Logis Penedès resulta que misteriosament vam guanyar les eleccions, diferent qüestió és la governabilitat.

No obstant, el projecte del Logis Penedès no es tracta d'una qüestió localitzada i focalitzada en un municipi sinó que cal tenir en compte que el conjunt de la nostra comarca clarament en sortirà beneficiada del mateix. Moltes de les preguntes que es plantegen en aquest espai tenen difícil resposta perquè entrar en el perillós terreny de la rumorologia i les hipòtesis sempre resulta molt perillós. Quan s'instal·la un projecte que generarà llocs de treball no podem saber amb certesa si tots es dedicaran a persones de la nostra comarca o bé altres persones que sol·licitin treballar podran fer-ho. Aquesta qüestió està en mans de les empreses, ara si quelcom està clar és que aquestes instal·lacions oferiran llocs de treball diversos, és a dir, totes les ofertes no es centraran entorn a llicenciats o enginyers perquè la nostra comarca també disposa d'una bossa de persones aturades que s'allunyen d'aquestes característiques i que són tan dignes com les anteriors per ocupar un lloc de treball perquè no oblidem que els directius i els administratius en una empresa són importants ara sense les persones que integren la cadena de montatge els primers no serien res.

Em sorprenen els arguments que envien aquests projectes altres zones del territori, a casa meva no ho vull però si ho posem a la casa del veí, la història canvia. Aleshores que es destrueixi el paisatge i el patrimoni d'altres municipis, no importa??? Cal major serietat en aquesta qüestió, tots hi sortiriem guanyant.

Moltes gràcies per aportar arguments en aquesta qüestió tan interessant!

Cordialment,

Laia

 
At 3:44 p. m., Blogger Banach said...

Bones Laia, veig que tens la lliçó molt ben apresa, però´no comparteixo el que penses. Dius que tots ens suritem beneficiats, potser si, però no en sortirà ningú perjudicat? Els de l'Arboç i Banyeres claríssimament. Els de Vendrell no veureu com els camions contaminen el vostre cel ni us embaragaran res, tindreu feina si, però a costa de qui?

Si altres territoris el volen aquest CIM i estan disposats a sacraficar el seu territori perquè l'hem de sacrificar nosaltres?

Perquè ho hem de voler tot? Ara, un centre d'I+D no, IDIADA quin gran fracàs oi? que se'l quedin a Barcelona, aquí si us plau porteu-nos camions, cristalera, fum i quitrà. Total, com que s'ho menjaran tots els de l'interior i els de Vendrell i anirem posant medalles! Messi n'hi do.

 
At 11:39 a. m., Anonymous Anònim said...

Dius "Els socialistes sempre hem mantingut una postura coherent ver els projecte del Logis" Doncs els socialistes de Banyeres van votar en contra de la moció contra el Logis quan governàven i es van abstenir quan no governàven. Els socialistes de l'Arboç no van voler ni votar, van dir que ni a favor, ni en contra, ni s'abstenien (no vaig entendre res, ells tampoc suposo).
Dius "tant a l'Arboç com a Banyeres, els únics que defensavem el Logis Penedès resulta que misteriosament vam guanyar les eleccions, diferent qüestió és la governabilitat." Això mateix: governabiliat. Com passà amb el tripartit, no? Recordes?
Dius "el conjunt de la nostra comarca clarament en sortirà beneficiada del mateix" En què et bases per dir això? Suposo que tens ben apreses les directives del teu partit. Podries pensar per tu mateixa? Sincerament: t'ho creus el que estàs dient? Se m'escapa el riure.
Dius "a casa meva no ho vull però si ho posem a la casa del veí, la història canvia" I a tu que et sembla? Ho vols al Vendrell? Als morros de casa teva? doncs si tant necessari i beneficiós ha de ser perque no demanes que ho facin al Vendrell? Pensa que d'aquesta manera demanant que ho facin als morros del Vendrell t'erigiràs com la salvadora dels aturats de la comarca. Demana-ho doncs. Endavant!

 
At 5:27 p. m., Anonymous Anònim said...

Els socialistes del Baix Penedès són molt coherents i mai s'equivoquen.

 
At 8:46 p. m., Anonymous Anònim said...

Visca l'ironia fina del comentari anònim anterior.

 
At 1:07 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Voldria comentar alguna qüestió respecte els darrers comentaris. En primer lloc, exposar un fet que he reiterat en diverses ocasions però per si algú encara no he té clar, no m'importa repetir-ho tantes vegades com calgui.

La meva implicació activa en una formació política, concretament el PSC, no em converteix en una persona que no té criteri propi i pel fet de militar en un partit polític, de la nit al dia, us asseguro que no he perdut la capacitat de pensar per iniciativa pròpia. Tots els que em coneixen una mica, saben que sóc una persona que m'agrada pensar i reflexionar molt abans d'adoptar una posició vers una qüestió.

La demagogia i les mentides no van amb mi, així que tot i que no em creieu la recerca d'informació és un fet fonamental abans d'escriure una ratlla. Aquest fet no implica que la meva opinió us agradi.

Per cert, no sóc d'aquelles que pensa que les directrius del partit són inqüestionables, és més, sempre que penso que hi ha aspectes que es poden millorar, en els òrgans oportuns, sóc la primera en exposar-ho. Així que no em dieu que tinc la lliçó ben apresa perquè no és així, senzillament quan creus amb un projecte no necessites que ningú et digui com ho has de defensar perquè jo mateixa disposo d'un ampli ventall d'arguments com he exposat en comentaris anteriors.

Abans d'acabar, respecte la ironia que he constatat en alguns comentaris, esmentar que els socialistes del Baix Penedès no posseim la veritat absoluta, simplement defensem els nostres posicionaments ideologics, per alguns encertats i per altres no tant, però aquí rau l'essència de la democràcia. Per cert, els socialistes baixpenedesencs no som màquines perfectes ni molt menys robots i aquest fet implica directament que també ens equivoquem i cometem errors. Ara, un fet que ens diferencia respecte altres formacions polítiques, és que som els primers en reconèixer-ho, altres amaguen el cap sota l'ala o fan veure que l'error no existeix.

Cordialment,

Laia

 
At 9:13 p. m., Anonymous Anònim said...

"Ara, un fet que ens diferencia respecte altres formacions polítiques, és que som els primers en reconèixer-ho, altres amaguen el cap sota l'ala o fan veure que l'error no existeix"

... Vols dir??

 
At 3:46 a. m., Anonymous Anònim said...

Deixem-nos de tonteries...

A tots els polítics els hi costa reconèixer els errors, i el PSC no és l'únic. I diria que és dels que més oculta els errors...perquè clar, si ells s'equivoquen mai és de massa, sempre són matisos...

Au va...hipocresia política no si us plau que n'estem tot el dia plens...

 
At 7:04 p. m., Blogger JG said...

Laia, si tant us agrada el LOGIS que planifiquen els germans Nadal (PSC), us el demaneu al Vendrell, tal com us ha proposat el Carles Ribé d'ERC (el que serà ben aviat alcalde de l'Arboç).

Des del PSC del Baix Penedès sou socialistes i d'esquerres? Sabeu l'impacte social que això tindrà pels nostres pobles? No s'estan preveient ni ampliacions sanitàries, ni educatives, ni de serveis socials, per tal de fer front al creixement de població que tindrem, atreta pel macro-centre.

Vés a Santa Perpètua de Mogoda i veuràs l'impacte social que ha tingut la logística (CIM Vallès) i els hi preguntes si han millorat o empitjorat la seva qualitat de vida.

Salut i que no ens embauquin amb la crisi!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home