dijous, de setembre 11, 2008

Diada de l'11 de setembre al Vendrell


Un any més, arriba l’11 de setembre, i els vendrellencs i les vendrellenques com ja és tradicional hem acudit al cementiri del Vendrell per dur a terme l’ofrena floral al mestre Pau Casals. Anit, va tenir lloc a la Plaça Nova l’Acte Institucional que l’Ajuntament del Vendrell organitza en motiu de la Diada. Fonamentalment, va consistir en la lectura de la Glossa Institucional a càrrec del periodista i escriptor, Vicenç Villatoro i acte seguit va tenir lloc un espectacle musical.

Tanmateix, no puc entendre com enguany coincidia en el mateix dia i pràcticament a la mateixa hora, l’acte institucional que l’Ajuntament del Vendrell organitzava amb el que es celebrava al municipi de l’Arboç, població que enguany acollia l’Acte Institucional que El Consell Comarcal del Baix Penedès havia organitzat per commemorar un dia tan especial com és l’11 de setembre.

Personalment, crec que s’hauria de procurar que dos actes tan importants com els esmentats a les línies precedents no es solapessin, més que res perquè situen al ciutadà en una posició d’haver de decantar-se per un dels dos ja que el do de la omnipresència, al dia d’avui encara no el tenim.

Crec que ambdues institucions haurien de prendre nota d’aquest fet i procurar de cara l’any que ve, rectificar aquesta petita incidència. Estic convençuda que amb tota seguretat haurà passat desapercebuda per molts ciutadans però quan vaig veure ambdós programes, és el primer que em vaig constatar.

Fet aquest apunt, els actes que es celebren entorn de l’11 de setembre continuen, tots els pobles, viles i ciutats celebren aquesta festivitat plantejant una diversitat d’actes. Tanmateix, enguany, novament el dia 11 de setembre no m’he mogut del Vendrell i cap a quarts d’onze m’he desplaçat fins el cementiri vendrellenc per assistir a l’ofrena floral al mestre Pau Casals.


Cal destacar que l’inici de l’acte, convocat a dos quarts d’onze, ha començat amb una puntualitat britànica, un fet força inusual però no em puc estar de comentar-ho ja que sóc una amant de la puntualitat i m’he sorprès d’una realitat que dissortadament no és una pràctica habitual quan es duen a terme actes, celebracions.

L’alcalde del Vendrell, ha estat l’encarregat d’adreçar unes breus algunes paraules a tots els presents. He de reconèixer, que l’originalitat no ha estat el tret més característic discurs de l’alcalde ja que sincerament, les paraules que avui ha pronunciat guardaven una estreta similitud amb el discurs que just fa un any ens va oferir en motiu de la Diada. Potser tan sols es tracta d’una percepció personal però sincerament aquesta ha estat la sensació que m’ha despertat quan ha finalitzat el seu parlament.

Un alumne de l’Escola de Música Pau Casals ha interpretat el Cant dels Ocells i acte seguit totes les institucions, les entitats, les associacions i els partits polítics han dut a terme l’ofrena floral a la tomba del mestre Pau Casals. Els socialistes vendrellencs no ens hem volgut quedar al marge i hem dipositat un ram de roses vermelles al costat de la tomba del il·lustre vendrellenc, Pau Casals.

Moment de l'ofrena floral que els socialistes hem dut a terme a la tomba del mestre Pau Casals

BONA DIADA!!!

2 Comments:

At 12:36 p. m., Blogger garmir said...

Hola Laia:
Avui és un dia per deixar de banda la divergència politica i en canvi recalcar més el que ens uneix a tots que allò que ens separa.
Bona Diada Nacional de Catalunya.

 
At 8:08 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Totalment d'acord, a més, crec que precisament durant la jornada de l'11 setembre s'ha assolit aquest objectiu, tot i que un reduït però sorollòs grup d'individus ha volgut trencar amb la tranquil·litat i l'harmonia que ha acompanyat tots els actes que durant l'11 de setembre van tenir lloc.

Cordialment,

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home