dimecres, de maig 14, 2008

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local del Vendrell

Lluny de la professionalitat dels experts en periodisme, un grup de persones vam decidir engegar un programa a Ràdio El Vendrell. Molts de nosaltres, havíem compartit espai a les columnes d’opinió del Diari del Baix Penedès en un moment o altre, alguns les seguim compartint en aquests moments i aprofitant aquesta realitat combinada amb les diferents visions que sobre l’actualitat tenim tots plegats començàvem a les palpentes un programa titulat PAS DE VIANANTS.

Setmana rere setmana, cada dimecres de 7 a 8 del vespre duem a terme un programa en directe, obert a la participació de tots els oients i mirem de conèixer una mica més la realitat que ens envolta i contribuir a la generació d’una opinió plural i diversa però per sobre de tot, tremendament enriquidora.

Pel nostre programa han passat nombrosos convidats, en ment tenim pensat convidar-ne molts més, i el primer impacte mediàtic va venir gràcies a la participació en el nostre programa de tots els candidats de la circumscripció de Tarragona a les passades eleccions generals celebrades el 9 de març.

Recentment, hem volgut donar a conèixer una mica les nostres institucions, convidant a persones que s’hi troben estrictament relacionades amb les mateixes. Així doncs, hem desvetllat que s’amaga darrera d’un ajuntament, amb l’alcalde del Vendrell, de la Diputació de Tarragona, amb el seu vicepresident, el Quim Nin, i també vam conèixer l’entramat de la Secretaria General d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya de la mà del propi Secretari General, Martí Carnicer.

Tanmateix, el tema central que ens ha ocupat el programa d’avui ha estat relacionat amb la mobilitat, la seguretat ciutadana, el trànsit... aspectes d’una gran complexitat que actualment es troben en mans de dos cossos policials civils, els Mossos dEsquadra i la Policia Local del Vendrell. Per aquest fet, hem convidat a l’Inspector en cap de l’Àrea Bàsica de Policia del Baix Penedès, Joan Carles de la Monja, i l’Inspector en cap de la Policia Local del Vendrell, Jordi Altarriba.


Durant tot el programa hem tingut oportunitat de conèixer l’estreta i directa col·laboració que existeix entre ambdós cossos policials amb una gran tasca de coordinació. A més, també hem aprofundit amb aspectes que dia rere dia escoltem i no sabem massa bé que signifiquen com ara la policia de proximitat, terme que ha esdevigut el substitutiu de la denominació anterior de la policia de barri. També hem conegut els protocols i les mesures que es prenen quan es troben davant de casos de violència de gènere i de cara a la imminent arribada de l’estiu i l’increment poblacional que pateix la nostra comarca, hem constat que tant els Mossos com la Policia Local ja estan treballant en aquesta matèria.

A més, voldria fer un esment especial a la resposta que l’Inspector dels Mossos, Joan Carles de la Monja ha donat quan l’Alfredo li ha preguntat si és cert el paral·lelisme que alguns duen a terme assimilant immigració = delinqüència. Sense pensar-s’ho dues vegades ha respost que amparant-se amb les xifres, lluny de percepcions i connotacions aquesta relació és totalment falsa ja que les pròpies dades s’encarreguen de desfer aquest postulat.

Ja veieu que hem tractat qüestions tremendament interessants, ara som conscients que al tinter han quedat molts aspectes, així doncs més endavant convidarem de nou al Joan Carles de la Monja i al Jordi Altarriba perquè tornin a passar pel nostre PAS DE VIANANTS.

1 Comments:

At 4:32 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Jo crec que aquest tipus de programa acosten els protagonistes a la societat. Són imprescindibles en la societat actual. Molta informació, però es nota massa el copiar i pegar. Aquest programa va a la font que és el que interessa. Llàstima que ahir no vaig poder venir. M'ha sabut molt de greu. Però crec que és una de les experiències més graticants que he viscut pels convidats i per tots vosaltres perquè tenim molt bon rollo i ja som com una pinya.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home