diumenge, de gener 13, 2008

Opinions allunyades d'allò políticament correcte

El món de la política és molt més complicat d’allò que un es pot arribar a imaginar, recordo la il·lusió que vaig sentir quan em vaig decidir fer militant del PSC. Una jove inexperta que sentia com a propi un projecte però que no sabia com en podia formar part. Davant aquesta situació no vaig dubtar en llegir els estatuts del partit que m’havia d’acollir i allà vaig descobrir que necessitava l’aval de dues persones. Dos militants que s’han convertit en un puntal anant més enllà del món polític, en resum, dos molt bons i grans amics.

Durant aquests anys de militància he begut d’una font d’aigua molt fresca, la font on hi ha els veritables socialistes, persones que sempre han treballat al servei dels ciutadans lluny dels càrrecs i l’ostontositat. Una font que neix en un espai especial, en una comarca que ha acollit grans exponencials socialistes com Joan Reventós o el mateix Pep Jai.

No obstant, sembla ser que aquest abeurador on la reflexió i el debat és una constant molesta, destorba al satèl·lit de persones que busquen una ràpida projecció política. No s’ho pensen dues vegades i quan veuen que en llocs de responsabilitat hi ha persones treballadores, carregades d’ideals i que en algun moment els poden fer ombra opten per una solució ràpida... apartar-la del camí.

Precisament, aquesta és la situació que s’ha donat a l’hora de configurar la llistes del PSC de la província de Tarragona per a les Corts Generals. Els socialistes comptem amb un excel·lent cap de llista, el Francesc Vallès, una persona jove, compromesa i preparada abastament per tirar endavant la complexa activitat parlamentaria. No obstant, m’agradaria fer extensiva l’admiració que sento pel Francesc a les persones que el segueixen però seria hipòcrita si així ho fes.


A més comparteixo la reivindicació que els companys de les Terres de l’Ebre realitzen demanant que la seva candidata, l’ampostina Lluïsa Lizárraga, ocupi el número dos de la candidatura socialista en comptes del tres. És una sol·licitud totalment lògica, actualment els socialistes comptem amb 3 dels 6 diputats de la província de Tarragona, tan de bo es repeteixin els bons resultats però no hem d’oblidar que és difícil assolir el tercer diputat. En clau territorial encaixa perfectament el reclam dels socialistes de les Terres de l’Ebre ja que personalment penso que no és massa lògic que el número 1 i el número 2 de la candidatura del PSC de Tarragona siguin de Reus i Tarragona respectivament, coincidint amb les dues poblacions més grans de la nostra província, menystenint tota la resta.

En la candidatura socialista de la província de Tarragona, hi falta un nom, l’Ernest Benito. Una persona que durant aquests quatre anys ha treballat moltíssim, pensant en la ciutadania i també en el territori que representava. No només es tracta d’una opinió estrictament personal sinó que l’he escoltada en diversos contextos, començant pels seus companys d’escó, no només els socialistes sinó també d’altres grups parlamentaris que no dubten en reconèixer el gran treball que l’Ernest ha desenvolupat durant aquests quatre anys.

A més, va assolir un gran compromís amb els ciutadans, informant-nos setmana rere setmana mitjançant un article a la premsa sobre les darreres novetats presents en l’activitat parlamentària, sempre des d’una perspectiva personal lluny d’allò políticament correcte, qüestió que els ciutadans agraïm enormement.

Aquests només són alguns dels molts factors que expliquen perquè nombroses agrupacions socialistes van proposar a l’Ernest Benito com a candidat però estranyes maniobres i estratègies que fins al dia d’avui desconec han fet que l’Ernest no aparegui entre els noms que configuren al llista.

En el passat Consell de Federació on es van aprovar les llistes electorals del Congrés i el Senat, l’Ernest va demanar la paraula per donar les gràcies públicament a tots els companys del partit que li van donar l’oportunitat ara fa quatre anys de formar part de la candidatura socialista i haver viscut una legislatura inoblidable. A més, va afegir que el PSC venia de lluny i espera que vagi molt més lluny per aquest motiu dedicarà tots els seus esforços en fer possible la victòria del 9 de març i va demanar a tots els presents que treballéssim amb la mateixa intensitat per assegurar la victòria.

Conec a l’Ernest i les seves paraules no eren fruït d’una estudiada preparació per tal de quedar bé sinó que sorgien de manera improvisada, des del fons del seu cor. Una actitud que personalment admiro ja que ens demostra la gran humanitat i el fort compromís polític que té l’Ernest.

Abans d’acabar només em resta agrair públicament la tasca que l’Ernest ha desenvolupat durant aquests quatre anys, he tingut la immensa sort de seguir-la força de prop i us puc assegurar la gran quantitat d’hores, l’esforç i el sacrifici que ha dedicat. Som molts els que tenim ben present el seu treball, així doncs, MOLTÍSSIMES GRÀCIES, ERNEST!


L'Ernest en el seu escó i jo mateixa, ocupant per un momentet l'escó de la socialista ampostina Lluïsa Lizárraga

13 Comments:

At 11:50 a. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Moltes gràcies per la informació Laia. Aviat s'aniran desvelant els seus noms. Ens veiem demà al TOTHOSAP.

 
At 1:07 p. m., Blogger garmir said...

Hola Laia:
Sé que per a tú, és un gran disgust doncs per el que he llegit, és el teu mentor politic, si et serveix de consol a tots els llocs "se cuecen habas" que es diu, jo per exemple, al meu partit tinc ganes de fer més coses....i no es pot, no et deixen, sempre ho fan tot els mateixos i la prova de la desil.lusió, és que dónare suport electoral a un altre partit diferent del meu, esperant millors temps.
Les batalles personals, estan per desgràcia a l´odre del dia dels partits i de vegades els pitjors rivals politics els tens al propi partit i no als altres.
Has de seguir endavant, pensar en lluitar per recuperar l´alcaldia, apendre a fer Oposició per un dia tal vegada governar millor, i forma part de la formació d´un politic aquests disgustos, com veus podem discrepar i debatir politicament, peró a la vegada compartir els mateixos problemes que afecten a tota formació Politica.
A nivell personal desitjo que et refacis ràpid, i t´animis que bé molta feina, que hi ha un empat i està tot per decidir.
ànims, no tiris la tovallola, els millors temps estan per venir.

 
At 1:54 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Miquel, si vols saber els noms, te'ls puc proporcionar ara mateix. La llista del PSC de Tarragona és la següent:

1.Francesc Vallès, actual diputat a Madrid
2.Joan Ruiz, secretari d'organització de la Federació del PSC al Camp de Tarragona
3.Maria Lluïsa Lizárraga, regidora d'Amposta i actual diputada a Madrid
4.Anton Ferré, alcalde d'Alcover
5.Arantxa Ordovás, regidora d’acció social de Móra d’Ebre
6.Yolanda Quílez, companya de Cambrils

Garmir, gràcies per les teves paraules, a banda del disgust estrictament personal que procuro no barrejar-lo amb l'analisis estrictament polític, dir-te que imagino que alguns preferirien que em desencantés del projecte i la meva veu discrepant en alguns assumptes quedés diluida en un no res.

Tanmateix, aquesta no és la meva personalitat i a diferència d'aquells que només pensen en la seva projecció personal i procuren no encarar-se amb ningú per tal de no posar traves a la seva carrera política. Tinc molt clar els meus principis recolzats sobre una sòlida ideologia i crec fermament en el projecte polític que defenso.

Així doncs, no em mouré del lloc on estic, dient sempre la meva opinió i demostrant públicament i a nivell intern la meva disconformitat amb tota una sèrie d'assumptes que des de la meva manera de veure les coses crec que no es duuen a terme de la millor manera possible.

No obstant, quan arribi el moment de treballar, estaré com sempre al peu del canó perquè les persones passen però els projectes sempre queden. I malgrat els integrants de l'actual llista m'agradin més o menys, penso treballar perquè el projecte polític que tots plegats defensem el sento com a propi.

Una abraçada!

Laia

 
At 8:59 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

 
At 9:24 p. m., Anonymous Anònim said...

Mira terres de l'ebre esta sobre representada en el Parlament y por eso no deben pedir más de lo que aportan

Pus realmente las dos ciudades que mantienen los diputados son Tarragona y Reus.

Benito sera buena gente, no lo pongo en duda, pero no es un buen diputado al igual que tampoco lo s la candidata de Terres de l'Ebre.

Y artimañas ninguna, artimañas fue lo que hubo hace 4 años para colocar a Benito que no partía como 3 y que tras en Consell Nacional fue colocado en ese puesto por arte de magia.

 
At 10:06 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Primer de tot dir que he estat jo el que ha borrat el quart comentari d'aquest posit perquè m'he colat. Segon. A veure si tenim almenys un representant per partit, almenys dels principals. Ës una llàstima que no tinguem ningú al Congrés que és realment on es decideixen les coses. Al Senat està bé, però no té el nivell de la càmara baixa. Ara a veure que passa amb CiU. Anirà Maldonado al Senat?

 
At 11:12 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Intueixo que la persona que s'amaga sota l'anonimat és algú proper al PSC per no afirmar categoricament que es tracta d'una persona de l'interior del meu partit ja que es limita a repetir com un "lloro" el discurs que des dels sectors oficialistes es pronuncia.

Pel to de les seves paraules, interpreto que l'incomoda la meva posició però la llibertat d'expressió és una màxima i gaudeixo d'aquest dret amb total plenitud, signant amb noms i cognoms totes les meves opinions.

No entenc com podem mantenir la idea de la sobrepresentació quan estem parlant d'assemblees legislatives diferents. El fet que els companys de l'Ebre tinguin representants al Parlament de Catalunya no té perquè influir en el fet que es quedin sense cap representant al Congrés dels Diputats. Una mica més de seriositat ja que són nivells polítics completament diferents.

Curiós dir que les dues ciutats que mantenen els diputats són Tarragona i Reus... i tota la resta de municipis estem de braços creuats i passem de tot, és això el que dones a entendre. Crec que és una manca de respecte aberrant per tots els habitants de la resta de municipis.

Abans de parlar et recomanaria que mínimament t'informessis. Conec de molt a prop la tasca parlamentària que l'Ernest ha dut a terme durant aquests quatre anys i et puc afirmar que ha estat molt bona. I si no en tens prou amb les meves paraules, ves a preguntar als territoris que l'Ernest tenia delegats per treballar de més a prop com eren l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Baix Penedès.

Aleshores descobriràs que tots els alcaldes i regidors que han contactat amb ell per tal de solucionar i arreglar alguns que altres problemes tenen una opinió que poc té a veure amb la manifestació insolent que realitzaves en aquest espai.

Si vols unes quantes obres importants, dir-te que l'Ernest ha treballat de manera aferrissada per fer possible l'arrenjament del passeig marítim de Coma-ruga, gràcies a les seves gestions s'ha actuat sobre una important reserva marítima, el Grapisar. A més, Santa Oliva ha obtingut una important dotació econòmica perquè la finalització de les obres del Monestir siguin possible... entre moltes altres actuacions. La veritat és que tinc la sensació que estic explicant totes aquestes intervencions a una persona que coneix millor que jo l'activitat parlamentària que l'Ernest ha desenvolupat durant la present legislatura.

Una altra vegada la vella cançó del Consell Nacional. Segurament darrera d'aquest comentari es deu trobar la mateixa persona que fa uns mesos escribia el mateix discurset que per cert ja està molt amanit quan publicava en aquest mateix espai "Una reflexió incòmode".

Només lamentar que t'amparis en l'anonimat a l'hora de criticar a les persones. Una actitud pròpia dels covards que tiren la pedra i ràpidament amaguen la mà.

Respecte el comentari del Miquel, afegir que no és una bona notícia que al Congrés dels Diputats el Baix Penedès perdi un dels seus represenants. De moment, res en sabem sobre la configuració de la llista de CIU i per respecte a l'esmentada formació política decideixo no realitzar cap comentari.

Laia

 
At 8:20 a. m., Anonymous Anònim said...

Laia et puc dir que he viscut en les meves carns una mica el tema de les llistes.
T'haig de dir que JO NO VAIG VOTAR en el seu dia quan les van presentar a l'agrupació i no estic d'acord com s'ha fet tot plegat.
Des de Tarragona han fet una maniobra molt però que molt mal feta, però continuo dient que s'han sortit amb la seva...

Bé respecte al teu baixon sobre les formacions, te raó gamir. En todos los sitios se cuecen habas.. inclus a les empreses, comunitats de veïns i entitats... així és la vida.

Jo he fet un KIT KAT aquest nadal i m'estic replantejant moltes coses, i una és la meva aportació o no a la formació política, però dintre del fons de la qüestió aquí hem tenen per temps, malgrat sigui només per marcar i fer soroll (en el bon sentit de la paraula) perquè quan no m'ho passi bé. pego i m'en vaig cap a casa.

Laia, espero que això ho podem comentar dintre d'un temps com un anècdota només...

El teu amic.

ESPANTAOCELLS

 
At 9:23 a. m., Anonymous Anònim said...

Laia, tot això que expliques em fa pensar un cop més en què fa una noia com tu en un món de la política com aquest.

Però si t'agrada i encara tens ànims, endavant!

 
At 10:10 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Espantaocells gràcies pel teu comentari, la veritat és que per no perdre el costum els objectius i els propòsits que es fixen des de Tarragona sempre s'acaben complint, per desgràcia de tots aquells que tenim una manera completament diferent de fer les coses.

És cert que aquesta circumstància es dóna en el si de totes les formacions polítiques però només pren la rellevància quan la vius de molt a prop i dins el teu partit. Aquesta qüestió no m'afecta personalment així que l'opció més fàcil seria fer la vista grossa, mirar cap un altre costat i votar a l'unison una llista que des de fora, sembla impecable.

No obstant, la virtud de formar part d'un partit polític i malgrat la meva joventut ja fa alguns anys que em moc entron a les files del PSC em permeten dir ben alt i clar que no estic d'acord ni amb les formes ni encara menys amb el resultat final d'una llista, que personalment crec que podria ser molt millor.

Els dirigents dels partits polítics han de tenir molt clar que tots plegats, des dels militants de base, passant pels càrrecs orgànics fins arribar als institucionals som persones, amb sentiments i emocions, amb virtuds i amb defectes. I no mers números com darrerament sembla que aquesta tendència es va imposant.

Tots els moments durs i difícils enforteixen a la persona i sempre n'acabes extraient una valuosa reflexió i conclusió final. Tanmateix, molt em temo que aquest esbiaixat procés a l'hora d'elaborar les llistes de la provincia de Tarragona no serà per mi una anècdota sinó quelcom que marcarà indubtablement un punt d'inflexió.

Respecte el darrer comentari anònim, afegir que la meva implicació política només persegueix l'objectiu de treballar i posar el meu granet de sorra per fer possible una societat millor. Aquesta tasca no és gens senzilla, per si mateixa es troba envoltada d'una enorme complexitat però crec fermament en la possibilitat de millorar les coses a través de la participació activa en política.

Malgrat que en certs moments, com el que describia anteriorment, els teus propis companys de partit espentegin i apartin del camí a persones que presenten un compromís polític realment exemplar.

Una abraçada!

Laia

 
At 7:17 p. m., Blogger Daniel García Peris said...

Hola Laia,

T'hi he afegit al llistat d'enllaços de blocs i blocaires del Penedès que pots trobar a http://www.danielgarciaperis.cat/2008/01/12/la-penedesfera-llistat-de-blocs-i-blocaires-del-penedes.

T'agrairia que per a difondre i augmentar aquesta llista de la Penedesfera facis un link del teu bloc cap a aquest llistat.

Gràcies!

 
At 1:38 a. m., Anonymous Anònim said...

DESCONEGUT AL TERRITORI
Jordi Jané decep les bases de CDC de Tarragona
E-NOTÍCIES
Jordi Jané al Congrés, entre Duran i Sánchez Llibre
La designació per part de la direcció nacional de Convergència Democràtica de Jordi Jané com a cap de llista al Congrés per Tarragona en les properes eleccions generals no ha sentat massa bé entre alguns sectors de la militància del partit a les comarques tarragonines. Jordi Jané és nascut a l'Arboç, a la comarca del Baix Penedès, però la seva trajectòria política l'ha portat a terme a Barcelona i Madrid i la seva implicació amb el territori ha estat mínima. El seu nom havia sonat des des de fa mesos, i ja hi havia hagut queixes entre la militància, però semblava descartat en favor de Dolors Batalla. La renúncia de l'alcaldessa de Valls a ser cap de llista per motius personals va fer tornar "l'opció Jané". Alguns dirigents convergents crítics amb la decisió han avisat del perill de "desmobilització" davant d'un candidat que "no és del territori".

El cap de llista de CiU a la cambra baixa les dues darreres convocatòries electorals, Josep Maldonado, serà aquest cop número u al Senat. Maldonado va ser votat per l'assemblea del Baix Penedès, la mateixa comarca de la qual és natural Jané. Aquesta concentració de candidats en aquesta àrea tampoc no ha sentat bé en altres comarques amb una militància més elevada, com el Tarragonès i Baix Camp, que s'ha hagut de conformar amb candidats situats en llocs de difícil elecció. Maldonado tabé comptava amb bastants detractors que no volien que repetís ni al Congrés ni que anés al Senat.

 
At 11:43 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Gràcies Daniel per afegir-me als enllaços del blog del Penedès. Respecte el comentari anònim, afegir que llegeixo la informació una vegada ja he escrit el post anterior sobre la designació de Jordi Jané com a cap de llista de CIU a la província de Tarragona. Per tant, no afegeixo res més i us remeto a la lectura de l'article perquè disposeu de major informació sobre la meva personal valoració.

Cordialment,

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home