dijous, de gener 03, 2008

Ràpid repàs sobre les festivitats nadalenques

Les festivitats nadalenques estan a punt d’acabar i abans que finalitzin les mateixes voldria realitzar algunes impressions personals d’aquestes dates on la família té un protagonisme especial.

El denominador comú d’aquestes dates i un tema força recorrent són els suculents plats que de manera acurada s’han cuinat per unes jornades especials. Tota la família al complet es reuneix sense excuses, no hi caben les recurrents reunions de treball, els exàmens o els problemes sobrevinguts arrel de les atapeïdes agendes, totes queda en un segon pla.

Els rellotges es mostren ben presents quan és l’hora de començar a dinar o sopar ja que la puntualitat malgrat estar en dates nadalenques deixa molt a desitjar, a totes les família sempre hi ha el qui es fa esperar i arriba el darrer, una bona estona després de l’hora acordada. Tanmateix, una vegada entaulats el rellotge desapareix amb l’excepció de la nit de cap d’any que ens marca el ritme de ben a prop per arribar a temps a les conegudes campanades!

No obstant, després de les llargues converses i els temes que any rere any apareixen durant els àpats i que s’allarguen fins la sobretaula, arriba el moment que els més petits prenen el protagonisme amb els jocs de taula combinats amb les novetats presentades a través dels videojocs. Tothom coneix el meu recel vers les consoles però he de reconèixer que ja fa un alguns anys que vaig descobrir un divertit joc, Singstar. Inspirant-se amb els clàssics karaokes, s’afegeixen uns micròfons a la Play Station i s’introdueix un disc que conté tota una sèrie de cançons amb les lletres corresponents... la diversió està assegurada!

L’excusa sempre és els més petits però us puc assegurar que ens ho passem millor els grans que no pas els petits, tot i que encara hi ha qui s’hi resisteix. Any rere any, el singstar s’ha fet un foradet dins les clàssiques tradicions nadalenques perquè els elements tradicionals no entren en competència amb les darreres novetats ja que la convivència està assegurada.

Pels més escèptics us deixo amb una imatge que il·lustra un dels divertits moments que micro amb mà, l'Anna i una servidora, ens atrevim a cantar des dels temes més clàssics fins a les darreres novetats musicals... ara ja sabeu a que es deu la pluja d’aquests dies!