divendres, de gener 25, 2008

Escolta’ls!


El Vendrell i la música són dues paraules que podrien anar de la mà i ningú s’estranyaria si aquesta relació tingués lloc. És més, reconec que no es tracta de cap novetat parlar de la generalitzable consciència existent en el si de la població vendrellenca que amb gran naturalitat corrobora una evidència interioritzada en el subconscient de molts.

El ressò internacional de Pau Casals projecta una gran dimensió arreu del món de la nostra vila. No és una casualitat que any rere any es desplacin fins El Vendrell persones encuriosides per descobrir la vila que va veure néixer un gran mestre. Aquest punt de partida ens ubica en un espai especial, ideal i propens a desenvolupar una important activitat musical.

Els temps canvien i la música no és una excepció ja que malgrat evoquem els clàssics i sempre els tinguem ben presents, no podem viure d’esquena al futur. Un signe d’incorporació amb gran encert de la realitat del segle XXI consisteix en obrir la porta a les noves concepcions musicals, descobrir allò que s’està gestant en els nostres dies. Només des del coneixement podrem elaborar una sòlida opinió que es pot desfer en elogis o basar-se en crítiques fonamentades. Totes les visions hi tenen cabuda sempre que ens allunyem de la perillosa ignorància sobre la qual molts es recolzen a l’hora de generar una opinió.

A vegades, ens deixem emportar per les orquestrades campanyes publicitàries on els grups musicals que compten amb major capacitat econòmica són els reis del mercat. Allò que menys importa és la música ja que hi ha tota una sèrie de factors que juguen un major pes i malgrat tot això aquella cançó que escoltes amb certa empatia quan passen uns dies ja te l’has après de memòria i tot d’un plegat, sense ser conscient, reprodueixes la tornada.

Una realitat que a tots ens ha passat en un moment o altre, en canvi aquells grups amb una excel·lent qualitat musical, integrat per persones que senten una passió especial per la música i mereixerien estar a l’avantguarda i al capdavant del món musical lluiten dia si i dia també per mirar de sobreviure en un entorn asfixiant per la cruesa del imperi del diner.

Existeixen innumerables exemples però la proximitat em porta a parlar-vos dels vendrellencs Baetúria. Un grup format per joves vendrellencs que als volts del canvi de segle van iniciar un projecte musical carregats d’il·lusió, amb molta empenta i valentia. El camí no els ha estat gens planer però amb gran encert han sortejat els perillosos revolts superant els carregosos i alhora feixucs desnivells. De moment, compten amb dues valuoses peces musicals al mercat, d’una banda Retallable i aquesta mateixa setmana presentaven el nou disc, Sonotone.

Després d’escoltar en reiterades ocasions el nou disc ja m’he fet meves algunes de les cançons que l’integren perquè amb gran encert penso que les lletres descriuen realitats on tots ens hi podem veure reflexats. A més, les mateixes es troben acompanyades de melodies molt apropiades que encaixen a la perfecció. Sense cap mena de dubtes es tracta d’un binomi que només poden entendre aquells que s’han deixat emportar pels nous temes dels Baetúria, tots aquells que no heu tingut l’oportunitat d’escoltar Sonotone, us animo a fer-ho ja que només aleshores podreu entendre el sentit d’aquestes paraules

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 25/01/08
Laia Gomis

7 Comments:

At 3:11 p. m., Blogger Sóc el Roger, said...

Caram Laia ara sí que m'has sorprès amb aquest escrit!
No tinc paraules...
Espero la junta electoral no ens censuri mai pel que puguem dir cantant.
Roger

 
At 3:27 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Sempre tinc cops amagats perquè sinó la previsibilitat esdevé avorrida. La veritat és que no sóc ni molt menys una entesa del món musical però aquest fet no suposa que pugui exposar la meva modesta opinió personal, exercici que realitzo al llarg del present escrit.

Us desitjo moltíssima sort amb l'aventura d'aquest nou disc perquè us la mereixeu.

I respecte la Junta Electoral... aneu amb compte aquests dies de precampanya perquè de moment ja han començat pel programa Pas de Vianants tot i que esperem que s'aturin aquí.

Una abraçada!

Laia

 
At 7:18 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

Enhorabona per l'article i pel grup. A seguir tocant i a seguir escrivint. Què la junta no crec que ho impideixi. Almenys no els hi demanarem permís.

 
At 11:16 p. m., Blogger Alfredo Valdivielso said...

Molt bo l'escrit i molt bona la canço, enhora bona a tots dos, Laia i Roger. La veritat es que al ciberspai o el que sigui aixo, a mi no m'agrada el nom ciberespai trobas espais de reflexio, cançons, escrits, comentaris, etc.... de gent que t'agradaria coneixer i si a mes tens aquesta sort, et dius a tu mateix soc afortunat. No se com ha sonat, pero es sincer.

Lo de la Junta "Censora" es per riure...... o plorar, pero es el que tenim.

Acabo de preparar a maleta per Madrid i marxo al llit, bona nit i..

SALUT !

 
At 10:27 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Gràcies Miquel i Alfredo pel vostre comentari, vosaltres sabeu prou bé que quan et decideixes a escriure sobre una qüestió concreta i determinada esperes poder transmetre tot allò que retens en el teu interior. Una tasca no massa fàcil però al constatar algunes de les reaccions aquí plasmades em sembla que em puc donar per satisfeta.

Cordialment,

Laia

 
At 6:37 p. m., Blogger Àlex Sáez said...

Bona campanya estimada laia! Que tal els examens?

Àlex.

 
At 8:59 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Àlex, moltissimes gràcies pel comentari. Jo també us desitjo molt bona campanya per les terres gironines. Malgrat estigui en la plena efervecència dels exàmens i tingui el blog una mica oblidat, estic molt conectada a totes les novetats que els diversos candidats ens oferiu a través dels vostres blogs.

Just quan acabi els examens tinc menys d'una setmaneta per recuperar-me, tot i que hagi d'anar a classe, i comença la campanya... així que ja veus que estic enfeinada com sempre però amb tota l'energia del món per posar el meu granet de sorra i fer possible el triomf de Zapatero el proper 9 de març.

Una abraçada!

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home