dissabte, de gener 12, 2008

El tripartit vendrellenc

L’arribada de Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient posen punt i final a les tradicionals festes nadalenques. El clima i l’ambient propi d’aquestes dates sembla que lentament es va esvaint i la realitat s’imposa de nou amb la fredor de la crua i dura realitat.

Durant les festivitats nadalenques els polítics es prenen un respir per començar el nou any amb major empenta per tal d’afrontar tots els reptes, tot i que amb la proximitat de les eleccions generals el parèntesis ha estat pràcticament imperceptible. Tanmateix, aquesta setmana voldria parlar d’un assumpte ben proper a tots nosaltres, una realitat que s’imposa amb força a la nostra vila malgrat hi hagi persones que interessadament facin veure que aquest assumpte no va amb ells.

Si em permeteu un paral·lelisme amb el món judicial, pura deformació professional, quan hom acudeix a un judici sempre busca valuoses proves que demostrin una relació causal amb els fets consumats i a partir d’aquí desenvolupar una sòlida argumentació per tal de dur a terme una contundent acusació. Molt sovint els indicis i les intuïcions ens acosten a la realitat però afortunadament en un Estat de Dret les meres apreciacions no tenen cap solidesa i decauen en el moment que es presenten com a proves.

Ràpidament constatareu quin sentit té aquesta parrafada amb l’objecte del present article. Tot just han passat sis mesos d’ençà que es celebraren les darreres eleccions municipals. Els primers passos que la força guanyadora, Convergència i Unió, va realitzar ens deixaven entreveure la bona relació política existent entre els membres del govern en minoria i els quatre regidors de Plataforma per Catalunya. Els plens celebrats durant aquests mesos ens donen la raó a tots aquells que des d’un principi vam pronosticar l’existència d’un pacte encobert existent entre CIU i PxC, amb la col·laboració inestimable del Partit Popular.

Si recuperem la reflexió que en les línies precedents realitzava sobre l’entorn del món judicial, podríem parlar de l’existència d’una prova prou sòlida per defensar l’existència d’un pacte existent entre CIU, PxC i el PP. Un pacte totalment lícit i legítim però que des de Convergència i Unió s’entossudeixen a negar per activa i per passiva ja que imagino que no volen reconèixer que aproven importants decisions que afecten al conjunt del Vendrell comptant amb el beneplàcit de quatre regidors integrants del conegut i monotemàtic partit que centra totes les seves atencions en exclusiva sobre la immigració.

Aquesta situació no es pot perllongar en el temps perquè a mesura que passen els dies, aquest pacte cada vegada s’aprecia amb major facilitat per part de la ciutadania. El darrer detonant, la sessió plenària més important de l’any, aquella en la qual es projecta la direcció del govern municipal a través de la presentació del pressupost municipal que ha de ser el punt de partida i també de referència per l’exercici econòmic del 2008. No van haver-hi sorpreses, i el pressupost municipal va quedar aprovat gràcies a la votació conjunta que CiU, PxC i el PP.

La votació a l’uníson del pressupost municipal ens deixa sobre la taula una prova irrefutable que corrobora de manera fefaent l’existència d’un pacte entre la dreta vendrellenca. Afortunadament, la nostra democràcia permet realitzar pactes entre diverses formacions polítiques buscant sempre la majoria necessària per tirar endavant els projectes polítics. Ara bé, crec que s’hauria de dur a terme des d’una rigorosa transparència i abandonar d’una vegada per totes aquest obscurantisme replet d’hipocresia que es practica des de Convergència i Unió.

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 11/01/08
Laia Gomis

2 Comments:

At 12:55 p. m., Blogger garmir said...

Hola Laia:
Parlar de marginar a PXC , és un error, és un partit respaldat per la sobirania popular que lliurament va decidir que el greu problema de la immigració i les negatives consequencies per els autóctons catalans, els li interessava i era prioritari, sempre he dit que no ens fa falta immigració i que aquesta actúa com a "terrorisme laboral", mai entendre l´esquerra donant suport a l´entrada de gent de fora que fa que visquem pitjor en tots els aspectes i ens causen una despesa educativa, sanitaria i salarial (fan que es paguin sous baixos)que ens perjudica.
Per altra banda CIU fa bé en buscar pactes de govern per manar, no és el mateix que fa el tripartit? perdedor a les urnes, peró guanyador als despatxos, gràcies a la visió errónia de Carod-Puigcercós que entreguen Catalunya a gent que l´estima tan poc.
Els socialistes preteneu guanyar per asfixia, el combat politic amb CIU a la que mai heu superat en escons, peró els catalans seran prou inteligents i tard o d´hora veuran que l´únic motiu de ser del tripartit és el poder per el poder.
Parlés de transparència en els pactes, doncs.....perqué no admets, que la única raó de ser del tripartit és acabar amb CIU??

 
At 2:06 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Garmir no estic gens d'acord amb l'opinió que argumentes durant el teu comentari. En primer lloc, voldria acabar amb el tòpic missatge que s'adreça a la ciutadania dient que els immigrants empitjoren les condicions de vida dels treballadors del país. És una falsetat monumental, només cal veure quins són els llocs de treball que ocupen, aquells que els treballadors d'aquí no volen per res del món. Per cert, els immigrants també paguen els seus impostos i tenen el mateix dret que tu i que jo a l'hora de rebre una educació o bé acudir a qualsevol centre sanitari.

Malgrat no comparteixi la praxis de PxC, no dubto en reconèixer els 4 regidors que tenen al consistori vendrellenc.

No tinc res a dir d'un pacte entre CIU i PxC, totes dues formacions són legítimes per arribar als acords que estimin oportuns, ara que ningú no s'enganyi i els ciutadans tenim dret a estar informats sobre aquest fet.

Tothom sap que a Catalunya hi ha un tripartit, ningú se n'ha amagat mai però al Vendrell, ningú té la valentia de reconeixer-ho públicament però casualitats de la vida la gran majoria de les votacions sempre coincideixen entre els grups de PP, CIU i PxC.

Ara, com a ciutadana només demano transparència perquè no té cap sentit seguint amagant una realitat constatable a l'activitat política del Vendrell

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home