divendres, de setembre 14, 2007

La gratuïtat dels llibres text


La tornada a l’escola marca el punt i final definitiu al període estival perquè malgrat moltes persones ja fa força dies que treballen fins que els més petits no comencen el nou curs sembla que la normalitat i la quotidianitat del dia a dia no s’acabi d’instal·lar a moltes llars.

El dia abans de començar un nou curs es poden escoltar dues velles cançons, d’una banda tenim aquells nens que esperen amb una especial il·lusió tornar a l’escola perquè quan s’enceta el mes de setembre les vacances comencen a fer-se una mica llargues i pesades. D’altra banda, tenim aquells nens que no voldrien tornar a l’escola perquè el parèntesis estival s’ha convertit en sinònim de llevar-se tard, oblidar els horaris estrictes i exigents, gaudir de vacances, entre moltes altres activitats que els ha deixat un dolç regust que desitjarien mantenir durant la resta de l’any.

Ara bé, aquestes sensacions quedaran oblidades ràpidament perquè abans d’entrar a l’escola, els nens comencen a trobar-se amb els companys de classe i no triguen ni dos minuts en explicar-se les aventures estiuenques, un relat que només es veurà interromput pel so del timbre.

Els pares mentre esperen que els seus fills entrin a classe aprofiten per intercanviar unes paraules i curiosament hi ha un assumpte que apareix en totes les converses que tenen lloc a la zona escolar el primer dia de curs. Tanmateix, fa dies que a les diverses llibreries del nostre municipi ja es podien escoltar les queixes reiterades dels pares i mares per l’incompliment del grup de Convergència i Unió de portar a terme la promesa electoral que garantia la gratuïtat dels llibres de text.

Aquesta qüestió va ser un dels temes estrelles de les passades eleccions municipals, Convergència i Unió en el seu programa electoral va incloure literalment la següent proposta: “Oferir la gratuïtat dels llibres de primària”. He decidit reproduir el seu contingut perquè no vull canviar cap terme per un altre per tal de no alterar-ne el sentit originari que des de la federació nacionalista es va escollir per la redacció d’aquesta proposta.

Imagino que les persones encarregades de redactar el programa electoral de CIU van pensar en l’atractiu que aquesta proposta podia generar en el conjunt de l’electorat i van decidir incloure-la perquè realment la despesa que les famílies han d’afrontar en l’adquisició dels llibres de text és important. Tanmateix, em sorprèn que un partit polític amb experiència de govern com és Convergència i Unió decideixi incloure una promesa en el seu programa de govern sense estudiar-la detingudament i analitzant de prop la viabilitat de la mateixa.

Les eleccions municipals encara estan molt lluny, tot plegat fa quatre dies que han passat però quan arriba el moment d’acudir a les urnes ens trobem que la població està desencisada, desmotivada, són molts els que perden la il·lusió vers els projectes polítics i aposten per quedar-se a casa, incrementant l’abstenció.

El mateix dia de les eleccions tothom lamenta l’abstenció però ràpidament hi ha qui s’oblida d’aquesta qüestió. Tots els demòcrates tenen la responsabilitat de treballar conjuntament perquè els falsos estereotips sobre la política vagin desapareixent paulatinament. Ara bé, l’actitud demostrada fins el dia d’avui per part de Convergència i Unió camina en el sentit contrari perquè no complint els seus compromisos electorals alimenta el desencís de la ciutadania.

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 14/09/07
Laia Gomis

16 Comments:

At 3:39 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia,

Acuses molt ràpidament de demagògia però em sembla que potser les coses no són tant senzilles com les presentes.

Em pregunto si un ajuntament sense un duro a caixa té massa capacitat per fer res.. el meus amics funcionaris m'han assegurat que l'anterior govern va fer net abans de les eleccions (suposo que ja deu ser normal això, mani qui mani). A més crec (i corregeix-me si m'equivoco) per el nou govern encara no té cap pressupost propi (fins l'any que ve, que es quan suposo que s'aprovarà el primer). O sigui que imagino que amb un pressupost encara de l'antic govern (i a més exhaurit) no es pot exigir a un nou govern que implementi totes les seves accions (sobretot si requerix força diners). A menys és clar que els Convergents hagin dit que la mesura dels llibres no es durà a terme ni enguany ni els que queden de legislatura.

¿Han dit això? (de veritat que no ho sé). Si ho ha fet aleshores li haurem de picar el cul al senyor Benet per incomplir promeses electorals.

Ara bé, si no és així, Laia, hauràs publicat en un diari un article que es podria titllar fàcilment com a demagògic i manipulador.

 
At 6:10 p. m., Anonymous Anònim said...

Ni hablar. Recomeno a x marca el lugar dijo .... que es tant sencill com recorre a les emeroteques recents i comprovi la promesa electoral.
Això de que els calaixos estan vuits, ell com ex alcalde ja ho tindria que saber, per tant, el que critico, es que una persona que ha estat alcalde, recentment, i que ademès sap que te provabilitats certes de tornar-hi, no pot dir aquestes barbaritats.
Mira ademès jo tambè tinc amics funcionaris que m'han explicat que el primer que va fer aquest senyor, que tenia les arques municipals vuides, es refer tot el seu despatx, "cambiar moqueta, pintar, posar l'aire acondicionat", com ho pot pagar si tampoc estaba pressopostat.
Per l'altre banda, els llibres a les escoles ja s'estan cambiant desde fa anys per iniciativa dels pares.
Mira de totes maneras, hara diu que els pagará el proper any. tinc l'absoluta convicciò de que no ho fara.
Per tant, si, el senyor Benet Jane ha mentit, i ho ha fet amb plè coneixement de causa.
Això no es demagogia ni manipulacio, això ho pots comprovar, nomès cal que et molestis en fer-ho.

 
At 6:36 p. m., Anonymous Anònim said...

x marca el lugar, però si que té calés per posar-se un sou de més de 74.000 euros, 64.000 als regidors,`carrecs de confiança que cobren més de 60.000 euros, però no en té pels llibres.

La gent està emprenyada i amb raó.

 
At 8:06 p. m., Anonymous Anònim said...

I els assesors, tambè te CUATRE assesors, que cobren el mateix que els regidors.
El primer que tenia que haber fet, es complir les promeses, i aquesta n'hera una de social. PERO AQUEST SENYOR NO EN TE NI IDEA, NI TANT SOLS SAP EL QUE COSTEN ELS LLIBRES DE TEXT.
El desencis dels polítics, parlar, parlar, perquè, per res, per la seba botxaca.

 
At 8:14 p. m., Anonymous Anònim said...

I les ampes que hi diuen, es quixen per la ubicaciò d'un institut, i no en diuen res dels llibres, que pasa.
Home una de les coses que pasen, podria ser que estesin compradas per CIU?, perquè nomès cal mirar el programa electoral de CIU i entre els candidats, hi trobareu, la "presidenta" de LAMPA de les monges i la "superpresidenta" de LAMPA del Teresina Martorell.
Però i els pares que formen part de les AMPAS, es queden tan amples?.

 
At 8:15 p. m., Anonymous Anònim said...

Consultant l'hemeroteca, veurem com CiU en cap moment va posar data a la seva "promesa". Ni a la de gratuïtat dels llibres ni a cap altra. El què es presenta en campanya és un programa de govern a desenvolupar durant la legislatura, i que s'executa en funció de les prioritats i del pressupost disponible.
Per exemple, sí s'ha complert ja la "promesa" (no m'agrada massa el terme) de crear unes línies específiques de transport escolar i separar-les de l'urbà per prestar un millor servei. Tant de bo tots els programes es poguessin complir en tres mesos. Això seria fantàstic! Ara bé, no fer-ho tot en tres mesos no justifica dir "mentider" a ningú. Això sí que em sembla demagògic, malgrat que es parli d'un rival polític.
El projecte de la gratuïtat dels llibres de totes les escoles del municipi és molt més complex i requereix la implicació de tota la comunitat educativa. Això és una feina difícilment executable en poc més de dos mesos (un d'ells, l'agost).
Pel què a al comentari dels sous, potser sí que són excessius. El què no entenc és perquè tots els partits els van aprovar per unanimitat... I menys encara, perquè a l'Ajuntament veí de Calafell, amb alcalde del PSC, el tema encara és més escandalós.
Consulteu també l'hemeroteca. El sedàs, igual per tothom, no?

 
At 10:17 p. m., Anonymous Anònim said...

Això dels llibres portarà cua, les "mamas" estan que trinen, i mes despres de vacances.

Els sous, es vergonyos en tots els partits.

 
At 12:19 a. m., Blogger Laia Gomis said...

En primer lloc, voldria apuntar que en el meu escrit en cap moment s’empra la demagògia més que res perquè aquest no és el meu estil. A través de les meves paraules pretenc recollir una inquietud existent en el si de la societat vendrellenca, més concretament a l’entorn de les famílies que tenen fills amb edat escolar.

Tots els partits polítics estan legitimats per dur a terme totes les propostes que desitgin davant el conjunt de la ciutadania, ara abans de prometre la lluna dins d’un cove s’ha de ser conscient d’allò que s’està prometent si realment es vol dur a terme un projecte sòlid i seriós perquè proposar per proposar no té cap sentit més que arreplegar un nombre de votants que es senten atrets per la proposta.

Al•ludies a que alguna part de la informació que tenies era a través de funcionaris de l’ajuntament, si vols un consell, no et creguis al peu de la lletra tot allò que et diuen. De bona tinta et puc dir que hi ha més d’un i de dos funcionaris que obliden que durant la seva jornada laboral estan treballant al servei dels vendrellencs i les vendrellenques i malgrat siguin pocs però existents obliden la professionalitat deixant-se endur per les ordres de determinats partits polítics.

La cançó ara ja la coneixem, la culpa de tot és de la imprevisió, de la penosa gestió i del desgavell realitzat pels socialistes durant la passada legislatura. Aquesta és realment una posició demagògica i no les meves paraules.

Tornant al tema de la gratuïtat dels llibres de text, la regidora d’educació, va afirmar que estan estudiant la proposta i en algunes declaracions barrejava conceptes que es troben molt clars i definits, donava a entendre que l’ajuntament analitza la idea de la reutilització dels llibres de text, mesura que fa alguns anys que determinats centres apliquen, però que no consisteix en la seva proposta que recordem que deia el següent: “Oferir la gratuïtat dels llibres de primària".
És cert que no hi havia terminis exposats però us puc assegurar que membres de CIU i si m'apureu us diré que persones que figuraven entre els deu primer llocs de la llista electoral van dir a determinades persones que si votaven CIU al mes de setembre no haurien de pagar els llibres de les seves filles.

Aquestes paraules van ser pronunciades en plena campanya electoral i com les persones no van pel carrer amb una gravadora a la butxaca no puc demostrar la veracitat de les mateixes. És veritat que les paraules se les endú el vent però pel que he sentit personalment a les portes de les escoles hi ha molts pares i mares que van rebre aquesta promesa de paraula.

Ara, tan sols citava a l'article la prova material de la qual disposem tots els vendrellencs i les vendrellenques, el programa electoral.

AMPES

En aquest municipi, quan hi ha un partit al govern, curiosament sempre CIU, el silenci sembla que s'instal·li en el si de moltes associacions i entitats i com molt bé exposes un exemple ben il·lustratiu són les AMPES de determinats col·legis. Durant els darrers quatre anys, cada inici de curs s'escoltaven crítiques engunay sembla que tot funcioni la mar de bé, i això no és gràcies a l'actual equip de govern perquè com molt bé s'exposava en un comentari, durant dos mesos no hi ha massa marge de maniobra per treballar i encara menys en l'àmbit educatiu on les prescripcions s'inicien durant el mes març.

LÍNIES D'AUTOBUSOS

Aprofitant que un comentari anònim em parlava de la creació de línies d'autobusos, els diré que no es tracta d'una gran inovació. El servei anterior funcionava molt bé i ara podem observar com els autobusos van practicament buits. I allò que hauria d'interessar als vendrellencs, quin cost té aquest gran projecte???? Si no vaig errada, 360.000€ una quantitat que no està gens malament perquè el sr cinductor es passegi per la vila moltes vegades sense cap viatger.

SOUS DELS POLÍTICS

Respecte el tema dels sous, sóc una persona MOLT CRÍTICA davant els autèntics disvarats que tenen lloc en moltes administracions locals. L'exemple del Vendrell és el il·lustratiu però reconec que no l'únic així que em resulta indiferent que la barbaritat la cometi un alcalde de CIU o del PSC perquè a diferència d'alguns jo no tinc cap inconvenient en criticar-ho.

He estat una defensora que les persones que es dediquen a la política han de rebre una remuneració per la tasca que duen a terme perquè si aquesta tasca es fes gratuïtament només es podrien dedicar a la tasca política les persones que es troben en una bons situació econòmica.

Rebre una remuneració econòmica en la qual es tingui en compte la responsabilitat que assumeixen i el treball que realitzen em sembla perfecte però em produeix indignació que hi hagi determinats alcaldes, regidors o inclus càrrecs de confiança que arribin a cobrar més que el president del govern.

Ja veieu que no cito ni PSC, ni CIU, ni PP, ni ERC, m'és igual qui dugui a terme aquestes pràctiques realment esgarrifoses perquè davant una mala actuació la reprovo i la critico, i aquells que em coneixen saben que aquesta és la meva manera de fer i de ser, per alguns una virtud per uns altres un defecte.

Cordialment,

Laia

 
At 11:31 p. m., Blogger Yolanda said...

Tot i que és veritat que CiU porta molt poc temps de legislatura, no es poden fer grans promeses a "bombo y platillo" quan no saps, verdaderament, el cost que això tindrà. La gratuïtat dels llibres de text de primària implica una despesa enorme. No estem parlant d'una classe de trenta nens, estem parlant de centenars d'infants que estan cursant primària. Verdaderament, l'administració local es pot fer càrrec d'aquesta despesa? Segons vaig entendre al debat que es va fer amb motiu de les eleccions, el senyor CiU oferia la gratuïtat dels llibres i no el reforç o impuls al sistema de reutilització dels llibres de text. Em sembla que això és el que va entendre la majoria dels que estàvem allí.

Per una altra banda, no és del tot cert que ningú s'ha queixat. No sé dir del cert el nombre de pares però us puc assegurar que s'han presentat un bon grapat d'instàncies sol·licitant la gratuïtat d'aquests llibres davant l'ajuntament. Aquestes instàncies es van derivar cap a l'alcaldia i el departament d'educació. No sabria dir si s'han contestat o no però, per part de l'ajuntament s'hauria de donar una resposta clara. Són moltes famílies que estan esperant ajuts d'algun tipus i els llibres no són precissament econòmics. Trobo que fer aquest tipus de promeses és jugar amb la vida i les necessitats de la gent, que en els últims temps, anem tots bastant apurats.

Pel que fa al transport escolar, tinc una nena de 5 anys que durant l'any passat va estar agafant el bus per anar a l'escola. Us puc assegurar que no funcionava, el què diríem precissament bé. Molts nens petits (entre 3 i 5 anys) anaven de peu o asseguts sense cap cinturó. A la que el conductor frenava més fort del compte o agafava un revolt una mica fort, aquests nens saltaven del seient o queien a terra amb el perill que això té. No parlem del compliment de l'horari o del fet que, molts dies, el bus era més petit del compte i s'omplia molt ràpid, havent d'anar els nens de peu i estrets. En fi, la meva valoració d'aquest servei és bastant negativa durant l'etapa socialista. Ara queda veure què faran els convergents. Encara és aviat.

Pel què fa als sous dels regidors i dels càrrecs de confiança, què em de dir? Entenc que com a polític o càrrec de confiança tens unes responsabilitats i tasques que els funcionaris normals no tenen i que això s'ha de pagar. Però, tant? Trobo exageradament excessius els números que han sortit a la llum amb el tema dels sous. Imagineu la quantitat de projectes que es podrien dur a terme si a tots els hi descomptéssim una part del sou que cobren.

 
At 6:45 p. m., Anonymous Anònim said...

Mireu, parleu dels sous dels assessors, i és clar: el Sr pere martí de què pot assessorar, quins estudis o especialitats té? la nena Mercader, a banda de ser de familia bona i ser caixera de la caixa de tarragona, que en sap de Programes d'igualtat (de fet el primer que ha aconseguit es canviar-li el nom i posar-li serveis socials (com l'almoïna que la seva mama deu de donar a misa)El Sr. Trillo a cultura...sense comentaris. l'Albert Rovirosa a urbanisme, és clar els coneixements li deuen venir del germà, i el Brico a policia( aquest sí, és mosso i soci de l'empresa de la dona del Buira i el nen jardí, és a dir es dedica més al totxo que a la poli!
Se suposa que són assessosrs o assessores les persones que coneixen un tema en profunditat, coneixen l'Adminsitració, etc, etc, etc.. Quina pena fa el vendrell!

 
At 11:02 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Yolanda comparteixo la idea que exposes sobre els llibres de text, és obvi que des de la federació de convergència i unió es sabia que aquesta promesa no era viable però en època electoral ells es pensen que tot s’hi val. A més, cal tenir en compte que la promesa parlava sobre la gratuïtat dels llibres de text no pas de la promoció de la reutilització com algú ens vol fer creure.

Conec que alguns pares i mares s’han animat a nivell particular a presentar tota una sèrie d’instàncies a l’ajuntament del Vendrell però si tenim en compte la xifra d’alumnes que cursen primària representen una xifra pràcticament testimonial en relació al volum total de pares i mares.

Respecte els càrrecs de confiança crec que els sous són realment exagerats i és ben cert que la reducció dels mateixos implicaria l’existència de més recursos econòmics per gestionar la vila del Vendrell. Ara les preferències del nou govern en minoria de CIU són aquestes...

El següent comentari anònim detallava els quatre càrrecs de confiança que existeixen avui en dia a l’ajuntament del Vendrell. Personalment, crec que la funció que poden dur a terme els càrrecs de confiança és important quan estem parlant de persones que coneixen de prop la tasca que tenen encomanada i que han de desenvolupar en el sí del consistori.

Ara bé, en aquesta legislatura hem pogut constatar que els quatre càrrecs de confiança no segueixen pas aquesta direcció sinó que més aviat són persones col•locades perquè des de la federació de convergència i unió tenien un deute amb ells. Dos d’ells havien estat regidors fins la passada legislatura i ara són càrrecs de confiança, el gran canvi que havia de posar en marxa el sr Benet no el veig per enlloc, almenys des d’un punt de vista de generacional. Si seguim endavant, trobem a una persona que havia estat el gerent del consell comarcal fins el mes de juliol quan CIU va passar a l’oposició i quina casualitat CIU recupera l’alcaldia del Vendrell i es converteix en càrrec de confiança. I el darrer càrrec l’ocupa una persona que com els resultats electorals no van acompanyar i no va obtenir l’acte de regidora, doncs utilitzant l’instrument de càrrec de confiança ara es troba dins l’ajuntament.

 
At 10:47 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia em preocupa que diguis que les persones de confiança del grup convergent, de CiU "coneixen de prop la tasca que tenen encomanada i que han de desenvolupar en el sí del consistori" No és cert. Perdona la brusquetat però no hi estic en absolut d'acord. Em pots dir que en sap de Cultura el Trillo? i quina cultura té? I ens quins ambients culturals s'ha mogut? i qui carai del món de la cultura el coneix? Que en sap el sr. Pere matadet de medi ambient i de gestió de serveis? que jo sàpiga ni tant sols ha fet un curset de 20 hores, ni que conegui ningú del món del medi ambient. Ara, li pots preguntar a qualsevol membre del Gepec, de Depana...o parlar amb els serveis de Medi ambient de la generalitat, o amb qualsevol col.lectiu de persones que treballin en aquest àmbit...ningú ha sentit parlar mai d'ell. De la senyoreta Mercader: l'únic contacte que ha tingut amb
els "serveis socials" és quan ha vist dormir a algun sense sostre a la porta del caixer automàtic de la Caixa de Tarragona on treballava. Al senyor Albert Rovirosa el seus coneixements li deuen venir de l'especulació urbanistica que ha fet durant molts anys els seu germà i el seu sogre (el que es va declarar insolvent i va deixar amb el cul a l'aire a molts treballadors). I el senyor Brico que ve a salvar-nos de la "gran massa de delinquència" que segons diu pateix el Vendrell, i per tant té tanta feina, el primer que fa és compaginar aquesta feina muntant una empresa com deia amb la senyora del Buira (de professió???)i el nen jardi (que per cert s'hauria d'esmerar més en les medicions perquè sempre la caga en les cotes, ara sembla ser que no es pot fer una escola bressol perquè la va pifiar prenent mides!). Laia em sembla que la teva defensa dels asessors de CiU no té cap fonament, així que primer parla amb la gent que els coneix abans de defensar-los per sistèma. Jo crec que la gent ha de cobrar un sou digne per la feina que fa, però per favor, per la feina que sap fer i és vàlid per fer!!!!!!!!!!!! no per tenir un carnet polític. I els assessors de CiU i els chupopters de CiU com el nen jardí no estan preparats per la feina que desenvolupen. I no si val a col.locar els regidors que no han sortit elegits perquè si t'ho mires bé, veurà que els assessors de CiU tots són o bé regidors que no han sortit elegits i tenien que recolocar, o yayus als quals s'ha acabat la menjadora o noiets que han fotut fora perquè ocupaven una cadira únicament per ser d'un partit... Reflexiona-ho si us plau. Per assessorar cal saber una mica del tema, oi? O penses que CAL COL.LOCAR ELS QUE NO HAN SORTIT ELEGITS O ELS QUE NO ES PODEN MANTENIR EN EL SEU LLOC PERQUÈ EL SEU CURRICULUM ES LIMITA A DUR UN CARNET A LA BOCA?

 
At 10:54 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia, perdona, m'havia quedat tant enganxat en el comentari que els assessor de CIU coneixen la tasca que ja no he seguit llegint. No es pot ser precipitat. Ja veig que el teu comentari anava més enllà. Ho sento. Per un moment he pensat que defensaves allò indefensable i és que aquesta colla de "persones" cobrin més de 12 milions de les antigues pessetes l'any, quan desconeixen del tot l'àmbit de feina en el que treballen i això em sembla vergonyos. Els considero uns aprofitats i crec que tota la nostra vil.la hauria de estar en peu de guerra! Tenen els sants nassos de dir que no hi ha diners i el alcalde es fa el despax nou, el Diu es passa els dies dinant al Joico i pagant l'Ajuntament i paguen aquests sous a indocumentats? Si us plau, potser ens anirem a viure tots a Canet lo Roig per oblidar el mal son del s anys que ens esperen.

 
At 11:31 p. m., Anonymous Anònim said...

Tio, realment ets precipitat! Pobre laia si no estava dient res diferent del que tu deies!Però mira a banda que estic completament d'acord amb tu amb aquesta colla de vividors de convergència et diré més això dels llibres a banda de ser una estafa és que al nostre municipi ja s'estava fent el que es denomina "reciclatge" de llibres. carai, que no han inventat res!!!! només que com es gasten els diners públics amb empreses d'imatge doncs "donene el pego" a la població".

 
At 12:45 a. m., Blogger Candela said...

Quina pena de poble que tenim, no? és cert quatre indocumentats que no en tenen ni idea de la feina que tenen entre manas dirigeixen el poble sense ni tant sols haver estar elegits en les urnes. Perquè mire-ho la afrodita del mazinger Z de la Teresa Mercader al menys ha estat elegida a les urnes però la nena mercader, le matadet i companyia, doncs NO, no han estat elegits. Per tant és molt fort, oi? que ara manin tant. Ja ho va dir l'Eladi la connexió entre el Px i CiU és evident!!!! Estic plenament d'acord en què els assessors no han de portar un carnaet polític a la boca sino que han de saber de que parlen i on naveguen, oi?Quina pena de poble que tenim, no? és cert quatre indocumentats que no en tenen ni idea de la feina que tenen entre manas dirigeixen el poble sense ni tant sols haver estar elegits en les urnes. Perquè mire-ho la afrodita del mazinger Z de la Teresa Mercader al menys ha estat elegida a les urnes però la nena mercader, le matadet i companyia, doncs NO, no han estat elegits. Per tant és molt fort, oi? que ara manin tant. Ja ho va dir l'Eladi la connexió entre el Px i CiU és evident!!!! Estic plenament d'acord en què els assessors no han de portar un carnaet polític a la boca sino que han de saber de que parlen i on naveguen, oi?

 
At 2:32 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Ara mateix llegia els comentaris i la veritat és que quan he acabat de llegir el primer anònim m'he quedat molt sorpresa perquè en cap moment defensava els assessors de CIU, no pas perquè siguin persones amb una ideologia diferent a la meva sinó que tinc molts altres motius de pes que he anat exposant en diversos comentaris per mostrar la meva oposició a l'existència d'aquests quatre càrrecs de confiança.

Podria suavitzar la meva percepció si aquestes persones tinguessin una gran preparació acadèmica o en absència d'aquesta coneguessin de prop el terreny en el qual han de treballar, ara cap d'aquestes dues circumstàncies té lloc així que malgrat la meva bona predisposició en pensar sempre en la bondat i el treball a favor d'unes idees hi ha persones que ben aviat queden retratades i se'ls veu el llautó perquè no oblidem que no ho fan per amor a l'art sinó que tenen una remuneració que no està gens malament, que no està de més citar que es troba moooolt lluny d’un sou mileurista.

Accepto les disculpes que immediatament el comentari anònim realitza perquè com molt bé diu s'havia precipitat i és que convé no posar-se nerviós i llegir detingudament tot el comentari, que sinó passa el que passa.

Gràcies al segon anònim per la puntaulització que realitzes a l’inici perquè al final a una la fan dubtar de tot el que escriu però em sembla que va quedar prou clar quin és el meu posicionament al respecte dels càrrecs de confiança.

Si recuperem el tema dels llibres de text, des de CIU es veu com una alternativa ràpida aferrar-se a la idea del reciclatge dels llibres de text i convé fer memòria que aquesta iniciativa fa anys que es duu a terme des de diverses AMPES. Tanmateix que repassin el seu programa electoral i si l’han perdut no cal que pateixin que tinc diverses còpies... la costum de guardar TOTS els programes electorals et permet tenir-los present durants els 4 anys que dura una legislatura, hi ha qui els escriu despressa i corrents i després desitjaríem que tots patíssim una amnesia col•lectiva...

Després d’aquest comentari i el que precedia a tots els anteriors crec que el comentari de la Candela, el qual de nou ens parla sobre els càrrecs de confiança ha quedat contestat i el meu posicionament al respecte crec que és prou clar. Tanmateix, per qualsevol puntualització o qüestió que desitjeu conèixer de més a prop no dubteu en deixar-me un comentari i tan aviat com pugui us contestaré.

Cordialment,

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home