divendres, de juny 22, 2007

Sorpresa?

Aquesta setmana he tingut la temptació d’explicar-vos el desenvolupament de la sessió de constitució de l’ajuntament del Vendrell que va tenir lloc el passat dissabte 16 de juny. No obstant, m’ho he repensat perquè si us volgués explicar tots els detalls segurament no en tindria prou amb les pàgines d’aquesta edició del diari. Només dir-vos que vaig estar present a la Plaça Vella, jo també aposto i crec fermament en el lema que encapçalava la concentració El Vendrell per la convivència.

Tots els presents vam poder constatar novament l’afany de protagonisme del cap de llista de Plataforma per Catalunya, August Armengol, que acompanyat pels seus tres regidors entraven de manera triomfal al consistori vendrellenc mirant amb menyspreu a tots els vendrellencs i vendrellenques que ens trobàvem aplegats a la Plaça Vella. Per si encara no n’havíem tingut prou, el pastís es coronava amb una cirereta enverinada, un discurs d’explicació de vot que superava d’escreix la línia radical, xenòfoba i racista a la qual dissortadament ja ens té acostumats.

Desconec quins són els sentiments i les sensacions que es deuen tenir quan et proclamen alcalde del teu municipi però crec que es deu tractar d’un dia especial i enormement emotiu. El passat dissabte, la cara de Benet Jané, l’alcalde del Vendrell, no exterioritzava cap d’aquests sentiments, la tensió i la incertesa s’apoderaven de totes les faccions del seu rostre. Els somriures i les rialles es trobaven absents, a les files convergents l’alegria que es respirava era molt continguda només perceptible a la cara d’algun nou regidor. Qui sap potser aquest és el primer efecte del govern en minoria...

Que ningú es pensi que una vegada constituïts els ajuntaments el cicle electoral es dóna per tancat perquè ni de bon tros és així. Ara és el torn d’aquelles institucions que acostumen a ser desconegudes per l’opinió pública, els consells comarcals i les diputacions provincials.

L’acord de govern a la Diputació Provincial de Tarragona està tancat i segellat, pocs dies després de les eleccions municipals, la premsa es feia ressò del pacte que havien assolit CiU i PP per governar durant els propers quatre anys a la Diputació Provincial de Tarragona. Darrera d’aquest acord, quedava oblidat el famós viatge al notari que el Sr. Mas es va afanyar a realitzar signant un document on es comprometia davant l’opinió pública que CiU no pactaria amb el PP. Després de la derrota electoral que CiU havia patit a Tarragona, aquest compromís s’ha convertit en paper mullat perquè sota la consigna d’aïllar al Partit dels Socialistes de Catalunya a la Diputació de Tarragona, tot s’hi val.

Si tornem a les nostres contrades, hi ha pendent la configuració definitiva del Consell Comarcal del Baix Penedès. A priori, podem destacar que serà una tasca dura, àrdua i feixuga, més complexa del que simple vista pot semblar. Les dues forces majoritàries, CiU i PSC hauran d’arribar a tota una sèrie d’acords amb diverses formacions polítiques per gaudir de l’àmplia majoria situada entorn els tretze consellers comarcals.

Les dues opcions més probables giren entorn d’un pacte CIU, PP, PxC i ADMC, potser s’hi podria sumar ERC però no li veig massa sentit, ara convé deixar la porta oberta perquè mai se sap. Una altra opció que sembla que darrerament pren una certa força i solidesa seria la unió de PSC, ERC, ICV i ADMC. Restarem atents a les noves informacions que es vagin originant al respecte perquè l’estat de les negociacions ha assolit un nivell de secretisme poc habitual dins l’àmbit polític. Encara és aviat per pronunciar-me perquè no hi ha res tancat però potser la gran sorpresa d’aquests comicis electorals arribarà amb l’elecció de segon grau que suposa la configuració d’un ens supramunicipal com és el consell comarcal del Baix Penedès. La qüestió queda suspesa a l’aire...

Article publicat al Diari del Baix Penedès, 22/06/07
Laia Gomis

4 Comments:

At 7:02 p. m., Anonymous Anònim said...

Quan sortia aquest article ja estava tot lligat al Consell Comarcal. El partit del Parera&Romero és diu ADMC. Apa a cuidar-se i endavant. Jo sóc un incondicional.

Signat
El drac de l'estany de Coma-ruga

 
At 7:49 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Hola!

Ahir mateix es va fer una roda de premsa explicant que es va arribar a un pacte entre les quatre forces que esmentava a l'article PSC, ICV, ERC i ADMC. Hi vaig estar present i procuraré aquesta nit escriure quatre ratlles sobre aquesta notícia.

Quan escrius al diari, ho has de fer uns dies abans que la ciutadania tingui a les mans l'escrit. Concretament aquest text el vaig escriure el dimarts i en aquell moment no hi havia res lligat, per això deixava la qüestió suspesa a l'aire tot i que com exposo a l'article semblava que prenia una certa força el pacte que finalment ha tingut lloc.

Ho sento per parlar d'ADM i deixar-me la C, perquè com molt bé exposes les sigles d'aquest partit polític són ADMC. Així que ara procediré a la rectificació d'aquest error que espero que no hagi molestat a ningú però és que amb tanta pluralitat de partits, una al final s'acaba embolicant amb les sigles dels uns i dels altres.

Cordialment,

Laia

 
At 12:50 a. m., Anonymous Anònim said...

Et piquen (fan riure/fan pena/fan gràcia/fan el que sigui)les accions de No Fem el Cim???
¡Ladran, luego cabalgamos!
L´han tornat a encertar.

 
At 2:46 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Les actuacions realitzades per la Plataforma no fem el cim no em molesten, cadascú és responsable de les actuacions que duu a terme. Ara crec que podrien demostrar com a mínim una mica de decència, educació i respecte.

Es curios com persones que es troben al capdavant d'aquestes manifestacions no tenen cap pudor en reconeixer en petit comité que defensen la terra però els terrenys on s'ha de construir el cim són roca pura on no hi podria nèixer cap planta...

Incongruències... a la vida tot s'acaba sabent!!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home