dissabte, de juny 16, 2007

Segona parada, El Vendrell


Després d’anar a Masllorenç, el meu destí era el meu municipi, el Vendrell. Una bona estona abans de la constitució del nou ajuntament estava prevista la concentració sota el lema EL VENDRELL PER LA CONVIVÈNCIA. El meu lloc era baix a la Plaça Vella, al costat dels nombrosos vendrellencs i vendrellenques que vestits de negre en senyal de dol per l’existència d’un partit ultradretà, xenòfob i racista que només busca trencar la pacífica convivència entre tots els vilatans del nostre poble ha obtingut 4 representants al consistori vendrellenc.

Des d’aquest espai vull felicitar als organitzadors d’aquesta concentració pel bon funcionament i el correcte desenvolupament de la mateixa. Hi havia cossos policials arreu de la plaça però no s’han hagut de moure del lloc on es trobaven perquè totes les persones que ens estàvem aplegades apostem pel respecte allunyant-nos de l’enfrontament.

El sr Armengol tenia ganes de ser el protagonista de la jornada, a mitjans de setmana ens va informar que aniria vestit de vermell per contrarestar el negre que lluirien totes les persones aplegades a la plaça. Quan es dirigia vers l’ajuntament, s’ha escoltat en un moment que algú li deia “facha”, ràpidament tots els presents hem demanat silenci i així ha estat. De nou, Armengol ha fet mitja volta i ha passat per segona vegada per davant de la pancarta.

Els quatre regidors han estat una estona intercanviant unes paraules amb un parell de persones que els esperaven davant la porta del consistori amb pancartes que deien “Benvinguda Plataforma per Catalunya. ”En tot moment el silenci escrupulos dels manifestants ha estat present a la Plaça Vella.

Després s’ha procedit a la lectura del següent manifest:
"Diumenge 27 de maig vam ser cridats a les urnes per tal d’escollir els nostres representants polítics, a aquells qui han de dirigir la vida del poble.Malauradament, un sector de la població del Vendrell, potser influenciada per enganys, potser per altres motius, va escollir un partit polític que considerem que fa una demagògia intolerable.

Acceptem el fet que aquest sector de població hagi fet ús del seu dret constitucional a escollir els seus representants però, no ens poden demanar que acceptem les idees xenòfobes i discriminatòries d’aquest partit, no ens poden demanar que guardem silenci i deixem impassius que aquest discurs arreli en la ciutadania del Vendrell.Catalunya i, per suposat, també El Vendrell, sempre ha estat un poble d’acollida, un lloc on els immigrants de tot arreu d’Espanya i altres llocs del món han trobat una feina, una casa, una família,... Qui no té arrels a altres pobles o ciutats?Marroquins, equatorians, xecs, americans, alemanys, espanyols, catalans,..., tots som membres d’aquest món, d’aquesta societat.

Molts han vingut a aquesta terra perquè no tenien per menjar al seu poble, perquè no trobaven feina. D’altres no veien un futur digne per a la família, o han hagut de fugir de guerres inhumanes. Alguns van venir de vacances i en veure el nostre sol, el nostre mar i muntanyes i les nostres vinyes es van enamorar d’aquesta meravellosa terra i van decidir quedar-s’hi a viure.

Què més dóna d’aquí o d’allà si podem conviure junts?, què més dóna si podem créixer, aprendre i ser millors persones?, si podem ajudar a aquell qui ho necessita?No volem ser racistes, no volem ser xenòfobs, no volem discriminacions de cap tipus i, sobretot, volem un Vendrell acollidor, un Vendrell per a totes i tots, que pugui atendre les necessitats de cada un dels seus ciutadans i on tothom pugui sentir que aquesta vila és casa seva.
Com a membres de la ciutadania del Vendrell i d’altres municipis de Catalunya, fem una crida a la responsabilitat i a la coherència.

Que governi qui governi, sigui del color que sigui, no deixi que un partit que discrimina a la gent pel seu origen, pel color de la seva pell o per la seva religió, que practica el populisme més absurd i que fa una campanya basada en mentides, arribi a tenir rellevància en el govern de la nostra vila."

Una vegada havia acabat la concentració, restaven deu minuts perquè el campanar marques les dotze del migdia, hora en la qual s’iniciava l’acte de constitució del nou ajuntament. Dubtava entre sentir la retransmissió del ple des de baix o bé viure aquest dia des de dins el consistori vendrellenc. Al final entre uns i altres m’he decidit a pujar dalt, la sala de plens estava plena a vessar i per tant m’he hagut de conformar en sentir la sessió des del passadís central que dóna lloc a l’entrada a la sala de plens.

Estava acompanyada d’alguns companys i companyes del PSC, a les meves immediateses també hi havia persones properes a CIU i ERC. No he dubtat a intercanviar unes paraules amb ells, sobretot quan el discurs xenòfob i racista sobrepassava l’estil que tant ens té acostumat el sr Armengol. Molts ens havíem imaginat cap on anirien els trets però ens hem quedat moooolt curts perquè s’han arribat a límits inimaginables.

Precisament, en aquest moment, una senyora que tenia al costat no ha dubtat en dir-me “Cuanta incultura hay en este pueblo”, era evident que els meus comentaris sobre Plataforma per Catalunya no li agradaven gens ni mica i acte seguit s’ha dirigit a mi i m’ha dit “Que no tiene derecho hablar Armengol?” no he dubtat en contestar-li de manera concreta i concisa, defugint de la polèmica que no condueix enlloc. “Tiene todo el derecho del mundo señora”

He viscut amb una gran emoció les paraules que l’alcaldessa en funcions, Helena Arribas ha pronunciat durant el dia d’avui. Han estat paraules sorgides des d’una serenitat i una reflexió envejables. Mentre l’Helena pronunciava el seu discurs pensava en la difícil situació en la qual es trobava ella i tota la resta de companys que estaven a la sala de plens. He volgut estar present al consistori, els hi volia fer costat perquè tant al govern com a l’oposició estic amb ells!!!

Quan ha acabat la sessió, no he dubtat en felicitar a l’Helena pel seu discurs , intercanviar unes paraules amb els set regidors socialistes i felicitar algun nou regidor membre del govern en minoria de Benet Jané.

Per mi, no ha estat un dia fàcil i això que visc des d’una distància aquest esdeveniment tan protocol·lari com és la constitució d’un ajuntament. Mentre restava escoltant i expectant tots els discursos que s’anaven pronunciant sentia una gran emoció perquè sé que aquests han estat quatre anys amb un ritme de treball incessant que l’equip de govern socialista s’ha deixat la pell en el projecte que moltes persones compartíem i havíem recolzat i avui arribava el moment de dir un emocionat adéu a tots ells.

Ara ens esperen quatre anys de treball incessant, els ciutadans del Vendrell han volgut que treballem des de l’oposició i estic convençuda que així serà, amb rigor i eficàcia com sempre hem demostrat perquè aquest és el nostre tarannà!


Composició del nou consistori. Abans de ferir sensibilitats i generar polèmiques, la imatge ha estat captada ràpidament i no és d'una gran qualitat, així que prego que em disculpeu si algun regidor o regidora no s'aprecia prou bé.

10 Comments:

At 1:33 p. m., Blogger garmir said...

Hola:
Aquest cop una profunda discrepáncia, PXC, és un partit com els altres, i jo calificaria de Molt inteligents als ciutadans vendrellencs que li han donat suport.
Jo que he pogut viure com la immigració suposa que de vegades el teu ajuntament (BCN)no t´ajudi perqué ajuda abans a immigrants , els comprenc, jo que he viscut com treballar amb immigrants suposa pitjors salaris i condiciones tercermundistes, els comprenc.Per això entenc el vot de gent de EL VENDRELL a PXC, són molt inteligents.
Ho sento, Laia, en aquest cas desde tot el respecte del món, però en aquest tema , discrepem, té intentat donar raons perqué una mica comprenguis que pot sentir en la seva pell, un votant de PXc(jo no ho soc), i com a demòcrata entenc que hi estiguis en contra, pero trobo malament que és vulgui marginar a aquest partit.
UNa Abraçada.

 
At 1:49 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Els votants de Plataforma per Catalunya al Vendrell es van deixar endur per les propostes salvapatries que el seu cap de llista exposava. Els temes estrelles van ser fonamentalment dos, en primer lloc expulsar a tots els immigrants de la vila, sota la frase per un control millor de la immigració. I la segona, donar 3000€ per cada família que tingui un segon fill autòcton.

La primera proposta, una vegada passades les eleccions en una entrevista va començar a plantejar interrogants perquè exposava que dins l'àmbit municipal no es tenen aquestes competències. Una reflexió una mica tard i que gran part del seu electorat ni tan sols l'ha conegut perquè dissortadament la premsa escrita no gaudeix de grans seguidors, almenys a la meva vila.

La segona proposta, donar 3000€ al segon fill autòcton em sembla directament un DISBARAT. La primera pregunta que plantejo és que s'enten per autòcton?

En darrer lloc, amb les xifres a la mà, l'ajuntamnet del Vendrell no ha donat més ajudes als immigrants perquè els criteris són purament objectius i en cap moment es te en compte si estem davant d'una persona que prové d'un altre país o no.

El Vendrell necessita que tots treballem conjuntament per evitar que un partit difonent MENTIDES I DISCURSOS DEMAGÒGICS pugui obtenir representació al consistori vendrellenc. Això és cosa de tots i totes, partits polítics, entitats de la vila i tots els ciutadans que a títol individual els preocupi aquest assumpte.

 
At 5:04 p. m., Anonymous Anònim said...

Tens rao Garmir. Estic amb tu.

 
At 5:53 p. m., Anonymous Anònim said...

Aquesta legislatura pot ser mogudeta i més d'un aposto que perdrà els papers més d'una vegada.
Ho aniré seguint amb atenció.

Roger Caballero

 
At 8:56 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Roger comparteixo la teva opinió, la legislatura serà moguda i tal com estan les coses al Vendrell un govern en minoria no és la millor solució per garantir l'estabilitat política de la vila. No obstant, el partit més votat està legimitat a emprendre el camí que cregui oportú i si ha decidit aquesta fórmula, endavant.

Veurem com van les coses a mesura que passin els dies...el temps donarà la raó a uns o els la treurà a uns altres!

 
At 12:49 p. m., Blogger garmir said...

Hola Laia:
Com molt bé dius, el temps donarà la raó a uns o als altres.
Preguntes que entenc per autócton, autócton és un ciutadà catalá nascut a Catalunya , fill de pare i mare catalans, aquesta podria ser una definició.
és vital que els ciutadans catalans no perdin ajudes socials per l´arribada de immigrants, tu dius que EL VENDRELL no passa, doncs et crec, perqué vius allà, peró s´ha de anar en compte i vigilar per qué no passi, a BCN Ciutat, si passa, l´ajuntament ajuda abans als immigrants que als barcelonins.
Una abraçada.

 
At 8:50 p. m., Anonymous Anònim said...

Per comptes d'especular sobre les ajudes que reben uns i altres, no seria més fàcil comprovar les llistes de gent que rep les ajudes? No són públiques?

La transparència que em sembla que és exigible a l'administració donaria definitivament la raó a uns o altres, no?

 
At 11:29 p. m., Anonymous Anònim said...

A veure, la política dels socialistes sobre la immigració exactament quina és? Perquè està molt bé això de "Molts han vingut a aquesta terra perquè no tenien per menjar al seu poble, perquè no trobaven feina. D’altres no veien un futur digne per a la família, o han hagut de fugir de guerres inhumanes. Alguns van venir de vacances i en veure el nostre sol, el nostre mar i muntanyes i les nostres vinyes es van enamorar d’aquesta meravellosa terra i van decidir quedar-s’hi a viure", però el govern que repatria ( o ho intenta) els immigrants quan arriben a Canàries, per exemple, no és el del senyor Zapatero, que no és precisament de PxC?

 
At 12:33 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Convé no barrejar conceptes perquè aleshores entrem en una dinàmica molt perillosa.

La política que des del PSC es defensa és la d'igualtat en els drets i també en els deures. En cap moment s'està parlant de donar totes les ventatges a les persones immigrades pel mer fet de ser-ho però tampoc rebutjar-les en un cantó del carrer per la seva procedència. Convé treballar intensament per evitar que arribi un partit polític i sota la bandera d'un millor control de la immigració es presenti davant la ciutadania com l'heroi que solucionarà tots els problemes als vendrellencs i les vendrellenques.

Ni PxC ni cap altre partit polític té una bareta màgica que pugui solucionar tots els problemes que els vilatants del nostre municipi tenen i aleshores s'escueden amb un tema sensible que convé treballar amb gran delicadesa com és la immigració.

Jo crec aferrissadament que al Vendrell no tenim cap problema amb la immigració, simplement hi ha qui li interessa dibuixar un fantasma que al dia d'avui no existeix.

Que tenim població immigrada, i tant com tants altres municipis de Catalunya el que hem de fer és treballar tots plegats per garantir una bona integració i això s'ha de fer des de la cohesió socials, rebutjant els enfrontaments que alguns exalten amb els seus discursos xenòfobs i racistes que lluny de buscar una entesa cerquen la divisió i l'odi entre els veïns d'un mateix carrer pel mer fer t'haver nascut uns quilometres mes enllà i tenir un color de pell diferent. ´

Una actitud condemnable i que dins a les mesures de les meves possibilitats NO PERMETRE que aquesta llavor proliferi més a la la nostra vila.

Cordialment,

Laia

 
At 11:24 p. m., Anonymous Anònim said...

Un autòcton,és un nascut al lloc on habita.No te res a veure si els pares o els avis son també originaris del mateix lloc.

Què passa,que els charnegos nascuts a catalunya no som catalans?

No se a qina classe de autòctons es refereix el senyor Armengol,però de totes formes,és una injustícia i sobretot una incoherència i un pas enrere.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home