dissabte, de juny 23, 2007

PACTE PER LA COMARCA

D'esquerra a dreta Joan Basseda(ERC), MªDolors Andreu (ADMC) Jordi Sánchez(PSC), Imma Costa (PSC) i Lluís Inglada(ICV-EUiA)

Malgrat la meva joventut aquests dies estic vivint tota una sèrie d’esdeveniments històrics. En clau estrictament política, per primera vegada a la història el PSC presentava llistes electorals a TOTS els municipis que integren el Baix Penedès, un motiu d’orgull per a totes les persones que creiem i defensem el projecte socialista.

Ara bé, una vegada celebrades les eleccions municipals, començava la tasca incessant de les negociacions per tancar els consistoris en els quals s’havien d’assolir pactes per poder governar amb estabilitat durant la present legislatura. El PSC és una força clara i manifestament municipalista i precisament per aquest fet calia no oblidar un ens de gran importància pel conjunt de pobles que integren el Baix Penedès, el Consell Comarcal del Baix Penedès. Cap de les dues forces majoritàries gaudia de majoria absoluta, així en aquest terreny també s’havien d’iniciar les negociacions per tal de poder arribar un pacte que permetés per primera vegada a la història després d’estar governat durant 20 anys per CIU començar a reprendre els reptes i les oportunitats que té la nostra comarca en aquests moments.

He seguit amb un gran interès l’estat de les negociacions tot i que acostumo a encarar aquests processos des d’una perspectiva poc optimista, no m’agrada fer-me falses il·lusions perquè després la sensació que et queda al cos és un xic desconcertant.

Aquesta setmana vaig decidir que l’article que sortís publicat al Diari del Baix Penedès havia de contenir una al·lusió sobre el Consell Comarcal del Baix Penedès, i bona prova d’aquest fet és l’escrit Sorpresa. Quan el vaig escriure el pacte encara no estava tancat, sabia que les negociacions anaven per un bon camí però res era segur, així que em vaig decidir obrir la possibilitat del pacte PSC+ICV+ERC+ADMC que semblava que anava prenent força.

Finalment, la GRAN NOTÍCIA, arribava el dijous 21 de juny quan tenia coneixement de primera mà que el pacte es convertia en una realitat. No vaig dubtar en felicitar a totes les persones que han treballat a fons en aquest assumpte. Sens dubte es tractava d’una fita històrica, després de 20 anys el Consell Comarcal del Baix Penedès per primera vegada després de la seva creació estarà encapçalat per noves persones que estan molt il·lusionades amb tots el nous reptes que se’ls presenten, totes elles tenen ganes de treballar en clau comarcal i desenvolupar un projecte pensant única i exclusivament en el Baix Penedès.

A la tarda tenia lloc la presentació oficial al Centre Cívic de l’Estació, amb una nodrida representació de les formacions polítiques que havien assolit el pacte, és a dir, PSC+ICV+ERC+ADMC. Entre tots els presents a la sala hi havia el diputat al Congrés, Ernest Benito, el diputat provincial i regidor del Montmell, Pep Guasch, regidors socialistes d’arreu de la comarca i respecte les altres formacions polítiques no em vull aventurar a posar noms perquè segurament me’n deixaria però destacar una nombrosa presència de moltes persones que volien viure en primera persona aquest DIA HISTÒRIC pel Baix Penedès

Us podria seguir explicant opinions i percepcions personals entorn el Consell Comarcal del Baix Penedès però crec que la millor manera de tancar aquest escrit és reproduir el manifest que va llegir l’alcaldessa del Montmell, Imma Costa, perquè és tracta d’una bona síntesi del significat i la transcendència que té aquest pacte:

PACTE PER LA COMARCA

Després de vint anys de la creació dels consells comarcals com a instruments d’administració i gestió local, amb la finalitat de donar suport als ajuntaments de Catalunya, la nostra comarca del Baix Penedès entén que ha arribat el moment d’una nova etapa.

En les cinc legislatures transcorregudes des de la seva constitució, no es pot dir que el nostre consell comarcal hagi estat capdavanter en l’assoliment dels objectius pels quals va ser creat.

Hem d’afegir que la nostra comarca té un creixement demogràfic constant, amb un dèficit dels serveis a les persones. I que llevat d’algun ajuntament dels més grans, la major part de municipis no compta amb suficient capacitat o recursos per donar-hi respostes. Per tant, si la institució comarcal no lidera amb l’empenta necessària, es crea un desequilibri territorial i un endarreriment en el benestar de les persones.

Creiem que ja és hora que la comarca tingui opinió pròpia i aquí el Consell Comarcal hi té un paper fonamental. Els catorze municipis de la comarca han de tenir una participació real en les decisions que afecten al territori.

Els partits sotasignats, PSC-PM, ERC, ICV-EUA i ADMC, amb representació al Consell Comarcal del Baix Penedès, hem arribat a un ACORD PER LA COMARCA, de progrés i municipalista. Aquest acord té l’objectiu d’acostar l’ens comarcal a les persones i als municipis, i de donar una autèntica empenta municipalista als pobles i ciutats del Baix Penedès

El Vendrell, 21 de juny de 2007

2 Comments:

At 8:03 p. m., Blogger el Mèlich said...

Hola Laia,
Sóc en Josep Mèlich. Segueixo habitualment les teves col.laboacions en el Diari Baix Penedès i ara he descobert el teu blog.No et consideris ensabonada si et dic que trobo molt interessant el que dius, sabent de la teva joventut, demostres una maduresa notable i una capacitat d'anàlisi molt important, no tant sols en política sinó també en sociologia.
Suposo que tu hauràs llegit tamb´alguna coseta meva. Encara que a mi la política no m'entusiasmi, quen a Calafell, el Vendrell o a la comarca del Baix Penedès es desencadenen fets tant esperpèntics com els que ja fa dècades estem vivint, se'm dispara quelcom dintre meu i he de buidar el pap escrivint.
No sé si tens coneixement de la meva modesta web que inclou un blog com el teu.
Si hi vols fer una visita, és casa teva (com es sol dir).

gràcies per la teva atenció i endavant
Salut!
J. Mèlich
www.elmelich.com

 
At 2:07 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Hola!

Josep gràcies pel teu comentari, els meus escrits tenen per objectiu comentar una mica l’actualitat bé sigui política, econòmica i social sempre des d’una òptica personal perquè no hem d’oblidar que és un espai d’opinió però obrint sempre les portes a la reflexió. Jo també he llegit algunes de les teves col•laboracions al Diari del Baix Penedès, ara entraré a donar un cop d’ull a la teva pàgina web!

Cordialment,

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home