diumenge, de març 04, 2007

TRET DE SORTIDA

VISITA INSTITUCIONAL DEL PRESIDENT DE LA GENERALITAT JOSÉ MONTILLA AL VENDRELL


Dissabte 3 de març, José Montilla, president de la Generalitat arribava a la vila del Vendrell en visita oficial. No obstant, la normalitat que en principi s’hauria de derivar d’aquest esdeveniment es veia ininterrompuda per una manifestació realitzada pels opositors al Logis Penedès que rebien amb crits i xiulets al president Montilla. D'aquesta manera deixaven palesa la manca de respecte vers les institucions que tenen tots els participants de la mateixa manifestació. No està de més citar que entre els portadors de les gran pancartes podríem trobar diverses persones vinculades estretament amb Convergència i Unió així com també d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Desconec els motius que van originar dur a terme l’esmentada manifestació però puc pensar que entre molts dels objectius podem trobar aquell més evident, és a dir, sortir als mitjans de comunicació i així obtenir una quota de protagonisme que havien perdut arrel de les solitàries manifestacions que havien realitzat recentment els membres de la plataforma. Ara bé, no van fer posar nerviós al president ni tampoc l’equip de govern del consistori vendrellenc, perquè dins la mesura del possible van continuar amb la visita institucional.


PRESENTACIÓ HELENA ARRIBAS AMB JOSÉ MONTILLA


Al marge d’aquest fet, a les vuit del vespre, el restaurant Quatre de Vuit quedava petit davant la nombrosa assistència de persones que volien recolzar la candidata socialista a l’alcaldia del Vendrell, Helena Arribas. Nombrosos vendrellencs i vendrellenques acudien a l’acte de presentació de la candidata però també es desplaçaven fins el nostre municipi l'únic alcalde socialista acompanyat de totes les alcaldesses del Baix Penedès, el delegat del govern la Generalitat de Catalunya al camp de Tarragona, Xavier Sabaté, el subdelegat del govern, Joan Maria Abelló, els diputats al Congrés, Ernest Benito i Francesc Vallès, els senadors Ramon Aleu i MªJosé Elices, entre moltes altres autoritats que estic segura que estaven present però m’oblido.

La presentació va anar a càrrec del Martí Carnicer, actual secretari general d’economia i finances i l’Helena Arribas va prendre el relleu exposant-nos la feina feta fins el dia d’avui, recordant-nos també que aquests quatre anys no han estat gens fàcils. Tanmateix, el 86% del programa electoral a aquestes alçades es troba complert i els assumptes que queden pendents de realització es deuen a grans obres o infrastructures que van més enllà d’una legislatura.

José Montilla va voler estar present a l’acte del Vendrell per recolzar a l’Helena Arribas i es va mostrar convençut del triomf de la nostra candidata. Al llarg de la seva intervenció va afirmar que els socialistes som una força municipalista que ens prenem seriosament el repte d’afrontar unes eleccions municipals abordant-les com a úniques, sense tractar-les com una segona volta de les autnòmiques, com fan alguns.


SOPAR AMB ELS CAPS DE LLISTA SOCIALISTES AL BAIX PENEDÈS


Després d’aquesta exitosa festa de presentació de la candidata socialista a l’alcaldia del Vendrell, la nit continuava a Calafell. Un sopar de presentació dels caps de llista socialistes del Baix Penedès era la nova cita, no em vaig perdre l’oportunitat de poder recolzar a les futures alcaldesses i també alcaldes baixpenedesencs. A més, els companys i companyes de tota la comarca m’havien demanat si volia conduir la presentació, una petició que vaig rebre molt il·lusionada per la confiança que tots ells em van dipositar però a la vegada una gran por m’envaïa quan vaig conèixer que havia de parlar davant de més de cinc-centes persones. Al principi, els nervis i la veu tremolosa van estar presents però al cap d’una estoneta m’hi sentia molt a gust.

Voldria acabar aquest escrit amb unes paraules que vaig pronunciar anit: Estic convençuda que El projecte socialista al Baix Penedès compta amb els millors candidats i candidates!!!

17 Comments:

At 11:19 p. m., Anonymous Anònim said...

Bones Laia,
Només afegir que a més de gent de CIUi de ERC, també hi havia persones lligades a Iniciativa. És curiós que d'aquests tres grups polítics, dos siguin socis de govern del PSC... crec que aquest intent de polititzar la manifestació queda desfet.
També penso que aquesta 'manca de respecte' que segons tu els manifestants tenien envers les institucions segurament ve donada pel menyspreu que aquestes institucions els han mostrat. És extrany que quan la plataforma va anar a rebre el President a Vilanova, durant la campanya electoral, ell de seguida hi va anar a parlar. Ara que ja és president, es veu que això no fa falta... jo també en diria manca de respecte... o potser una mica de barra?

 
At 11:37 p. m., Blogger Laia Gomis said...

He afirmat l'existència de persones lligades a CiU i ERC perquè explicítament en tenia constancia però no m'he volgut arriscar a afegir-ne d'altres grups polítics perquè com no ho sabia del cert he preferit no incloure-les. No obstant, gràcies per la informació.

Si José Montilla ve a la vila del Vendrell en un acte institucional en qualitat de president de la Generalitat de Catalunya penso que no era el lloc tampoc el moment ni el dia adecuat per dur a terme la rebuda que els membres de la plataforma li van realitzar.

Si t'he de ser sincera per casualitat em vaig trobar amb la manifestació perquè no en tenia cap notícia de la realització de la mateixa i vaig sentir allò que s'acostuma a demominar com vergonya aliena perquè les ganes de muntar el numeret i convertir-se en protagonistes es respiraven per l'ambient dels manifestants.

Aquesta és tan sols la meva opinió personal, alguns la compartiran altres directament discreparan... El que si tinc molt clar és que no vull convèncer a ningú tan sols exposo les meves reflexions i opinions, sense més.

 
At 12:04 a. m., Anonymous Anònim said...

Hola Laia,
Suposo que qualsevol lloc és bo per fer-se escoltar si els que tenen la responsabilitat de fer-ho no ho fan...
Tampoc vull convèncer a ningú, això ho comparteixo amb tu, respecto les teves opinions però he cregut que havia de comentar tot això, per tal que la gent que ho llegeixi pugui valorar diferents punts de vista.
Res més, bona nit.

 
At 12:46 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Penso que la manera de fer-se escoltar no va ser la més encertada perquè precisament escridassant i xiulant al president de la Generalitat no s'aconsegueix res.

Les opinions crítiques i divergents a les que exposo en aquest blog sempre són benvingudes perquè com molt bé escrius ajuden a que les persones puguin construir-se una opinió sòlida i fonamentada basada a través de la percepeció i canalització de diversos punts de vista.

 
At 1:06 a. m., Anonymous Anònim said...

Jo animaria els qui participen a identificar-se. Som a una democràcia i fa estrany un debat amb gent que es posa careta. De fa anys, quan rebo un anònim, no el contesto. I avui tampoc no entraré en el joc.

Enhorabona per la crònica d'ahir, Laia i també per la teva intervenció que va ser impecable. La referència que fas a CiU és lamentable. Qui va promoure un CIM necessari i més gran, ara el rebutja... què curiós ¡¡

 
At 1:17 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Xavi, moltes gràcies pel teu comentari. Respecte els anònims, tens tota la raó del món que no els costaria gens identificar-se però si ells volen amagar la seva identitat jo no ho faré perquè em sento ben orgullosa dels meus pensament i les meves idees.

Era la meva primera intervenció pública davant tanta gent, aprofito l’avinentesa per agrair a totes les persones que van pensar en mi per dur a terme la presentació i tampoc em vull oblidar de totes aquelles que acabada la mateixa em van felicitar. Gràcies a tots!!!

Una abraçada!

Laia

 
At 5:10 p. m., Blogger garmir said...

Hola:
Espero que a tú no et diguessin res, sempre ets una persona molt respectuosa amb tothom , pensin el que pensin.
Peró per altra banda si van voler protestar davant Montilla, aquest senyor, igual tindría que haver parlat amb ells, crec que ún dels anteriors presidents, Pujol, parlava sovint amb la gent que li protestava. Aixó si la gent que es manifesti ho ha de amb respecte. Jo no sóc de El Vendrell i no sé perque protestaven, peró vaig veure per la T.V. quan ho van donar un Senyor Montilla , poc dialogant.

 
At 10:03 p. m., Anonymous Anònim said...

Ara falta que l'Avelino digui amb claretat que vol fer el CIM i el PSC no guanya ni a Banyeres

 
At 12:17 a. m., Blogger Laia Gomis said...

A mi no em van dir res perquè com es tractava d'una visita institucional jo no hi era present però la casualitat va voler que quan em dirigia a comprar uns productes de sobre em vaig trobar amb el ridícul espectacle.

Entenc la posició de José Montilla, qualsevol s'acosta a unes persones que et reben xiulant i escridassan la teva presència en un municipi. Les coses s'havien d'haver fet d'una altra manera però aleshores els membres de la plataforma no haguessin esdevingut noticia i ni tu ni jo ara no parlaríem d'això.

Molts dels que criden No al CIM ho fan amb els diners a la butxaca que han rebut després de vendre les seves parcel·les, les quals per cert, no són unes terres productives a l'hora de cultivar. Ara això, no surt als mitjans, és lògic.

Respecte l'anònim que parla de l'Avelino, actual alcalde del PSC a Banyeres. Veig que ets una persona del Baix Penedès, preferiria saber amb qui estic parlant però potser deus tenir algun motiu que et porta a amagar la teva identitat. No obstant, et seré molt clara, que ningú infravalori l'Avelino perquè és una gran persona i un polític amb una carrera brillant.

 
At 3:08 p. m., Anonymous Anònim said...

Per què no t'informes una mica Laia?
Adhesions a la Plataforma No Fem el CIM

Tríptic informatiu

Arxiu de premsa

Dades del CIM Penedès segons CIMALSA
 

Grup de comunicació
Plataforma No Fem el CIM
http://www.nofemelcim.org

 
At 4:57 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Moltes gràcies per la informació que em proporcioneu. Ja havia tingut l'oportunitat de conèixer de prop quins són els vostres arguments perquè abans d'escriure intento informar-me sobre els arguments d'uns i altres per poder formar-me una opinió sòlida al respecte.

Tanmateix, crec que el problema no es deu a una manca d'informació sinó més aviat a tot el contrari. En una societat profundament democràtica com és la nostra la veu d’aquell que crida i increpa no té més valor que aquells que optem per passar desapercebuts i fer les coses amb un tarannà completament diferent. No obstant, cadascú és responsable dels seus actes.

Cordialment,

Laia

 
At 10:54 a. m., Anonymous Anònim said...

Hola, com que jo tampoc soc partidari de l’anonimat, primer em presento, el meu nom és Josep Maria Holgado, habitualment un dels portaveus de la Plataforma No Fem El CIM.

La rebuda feta al President, és el resultat de la indignació que ens han provocat les reunions amb el Sr. Ragàs, director general de CIMALSA, amb el Sr. Manel Nadal, Secretari de Mobilitat de Departament d’Obres Públiques (del teu partit), en les que han demostrat un menyspreu total pel territori i que l’únic argument és que el CIM s’ha de fer per que ho va aprovar el Govern al PITC, (per cert, només amb els vots del PSC, aprofitant l’abstenció de ICV i que havien fet fora ERC), converses en les que manifesten que tal i com està de malament la comarca, “no bé d’aquí”, textualment diuen que “és una putada pel lloc on s’ubica”, que fer-ho en un altre lloc seria més car, etc.

Es cert que el Sr. Montilla a Vilanova ens va rebre cordialment, com també ho és que la nostra actitud va ser diferent, però les converses amb el Manel Nadal son posteriors i ens fan constatar que la postura de l’actual President venia donada per estar en campanya però la postura general del PSC (únic partit partidari del CIM) continua sent la mateixa.
Malauradament, amb el Sr. Sabater, no varen tenir l’oportunitat, donat que tot hi haver estat respectuosos amb l’acte que feia a les Masies de Sant Miquel, haver escoltat el seu discurs, com el de la resta de participants, (del teu, vostre, partit), al voler fer-li entrega d’una carta amb la petició d’intersecció davant els seus superiors, ENS VA IGNORAR TOTALMENT i amb actituds tant poc “educades i respectuoses” com la del Sr. Carnicer, interrompent una conversa amb el Sr. Avelino. Això es tarannà!.
Et recordo que el Sr. Sabater “ja ens va mentir” en una anterior visita a Banyeres, dient que el Sr. Avelino no sabia res del projecte, quan tenim constància de la seva participació directa fa cinc anys, en les visites als propietaris de les terres acompanyant els representants de CIMALSA. Basta de mentides!

Que CIU és en part gran responsable de la situació, ho sabem i com a tal hem actuat, no tan sols amb CIU, també amb ERC, ho van fer davant l’Artur Más i l’Ernest Benàch, la diferencia està en que vosaltres (o els vostres representants), només per disciplina de partit, esteu a favor del CIM, amb contradiccions tant importants, com que no teniu informació però és una cosa que ens convé.
Com sempre hem dit, a la Plataforma hi participa o col•labora gent de tots els color polítics, inclús simpatitzants i/o votants del PSC, però vosaltres us entesteu en creure i afirmar que és una maniobra de CIU i compren que necessiteu un enemic de referència per reafirmar-vos.
La casualitat va fer que a la manifestació de l’altre dia, coincidissin joves de les JNC per donar-li al President un obsequi, que dit sigui de passada, ens va semblar de mal gust, amb nosaltres que espontàniament al matí van fer la convocatòria i ara intenteu transmetre que va ser una maniobra més de CIU contra el Govern. No es això companys no és això.

La Plataforma, té un respecte absolut per les institucions però també reclamem el mateix respecte de les institucions cap a els seus representats. Falta de respecte a les institucions és el que han tingut els alcaldes
socialistes amb la seva absència a l’uníson a la convocatòria de reunió del Consell d’Alcaldes el dia 5 d’aquest més. Potser tampoc volen escoltar l’opinió de la Plataforma?

No és falta de respecte ignorar a tantes institucions, entitats, persones... que s’han manifestat en contra del projecte?. Només cal veure la llista d’adhesions, sempre hem reclamat que és parli amb el territori, però la “vostra” idea de diàleg, és vendre les bondats del projecte mentre, tot segueix el seu curs, uns segueixen intentant comprar terrenys, projectant una autovia esquinçadora pel mig de la comarca, promovent un creixement urbanístic que ens aboca a la suburbialitzatció i un llarg etc.

No hem perdut cap quota de protagonisme, no el volem, malauradament el protagonisme cada vegada més, i cada vegada més negatiu, el té la comarca, una comarca a la que el vostre partit (i altres) volen condemnar a ser el magatzem de les dues grans àrees metropolitanes veïnes, amb una visió “desarrollista” més pròpia dels anys seixanta i en la que es veu el territori només com un “objecte” a consumir ràpidament.

Ah! Per cert, et faig saber que jo no tinc cap vincle amb cap partit i que la Plataforma, segueix restant oberta al diàleg amb tothom.

Salutacions

Josep Maria Holgado
Plataforma No Fem El CIM

 
At 4:47 p. m., Anonymous Anònim said...

En Sabater va dir a principi de l´estiu a Banyeres que del CIM no s´en sabia res, i al cap dún mes en Manel Nadal explica el CIM a la corporació municipal i diu que l´alcalde ho sabia tot des del 2004.En Manel Nadal diu fa unes setmanes a la Plataforma(literalment) que el Baix Penedès ja està fet una merda i que no passa res per posar- hi el CIM.La setmana passada Ignasi Ragàs(gerent de CIMALSA)els diu també literalment que quan s´instal.la una infraestructura com aquesta en un territori, es una putada per aquell territori, però que en algun lloc s´ha de posar...com si el Baix Penedès no fos ja prou solidari en infraestructures!
Penso que es normal que quan passa tot aixó, la gent s´emprenyi i passin coses com les de dissabte, tot i que tu ho critiquis amagant el teu sectarisme PSCista darrera grans dosis de discursos de civisme de plàstic.
Entre la gent hi havia membres de la JNC, molt pocs, pensa que ara aquestos s´apunten a totes.Els demés que erem allà no en tenim culpa, ni res a veure.Aixó sí,si a tu t´interessa barrejar- ho tot i confondre a la gent per tal de fer merits per escalar dins el PSC, s´et felicita, estàs en la línia correcta.

 
At 6:03 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Com molt bé haureu llegit el títol del meu article, Tret de sortida, tenia per objecte destacar un assumpte que ha passat completament desapercebut pràcticament al llarg de tot els comentaris i la gran majoria de vosaltres heu aprofitat les quatre ratlles en les quals abordava la patètica manifestació que vau dur a terme aprofitant la visita institucional que el president de la Generalitat duia a terme al Vendrell.

Em semblen correctes tots els arguments que exposeu al llarg dels vostres comentaris, la vostra és una posició totalment legítima que heu d'entendre que tothom no hi té perquè estar d'acord. No voldria convertir aquest espai en un debat centralitzat únicament sobre el CIM. Crec que han quedat suficientment clares les opinions d'uns vers la dels altres i per tal de no esdevenir repetitiva arribant a provocar l'avorriment dels lectors no exposaré tot el reguitzell d’opinions contraposades a les que el portaveu de la plataforma no fem el cim explicava amb deteniment. De totes maneres, Josep Maria t’agraeixo la participació en el meu blog, perquè un dels objectius d’aquest espai és permetre la pluralitat d’opinions basades des del màxim respecte tal com has manifestat.

Company anònim, lamento que em titllis de sectària perquè em sembla que al llarg d’aquest blog he demostrat precisament tot just el contrari, deixant opinar a persones que s’amaguen sota l’anonimat i que es permeten el luxe de faltar-me al respecte. Però si t’he de ser sincera, les crítiques basades sobre arguments insostenibles o perquè no dir-ho directament falsos no m’importen, aquells que em coneixen saben del cert que el meu objectiu no és escalar dins el PSC però si hi ha qui vol fer creure el contrari, endavant, no seré jo qui perdi inútilment el temps sobre aquest assumpte perquè l’experiència m’ha demostrat que quan una persona no està disposada a moure’s de la seva posició inicial malgrat li ofereixin una infinitat d’arguments no ho farà.

 
At 8:48 p. m., Anonymous Anònim said...

Sempre que es parla del CIM acabem al mateix lloc. Es desvia l'atenció cap a l'enfrontament polític i no es parla de les repercussions que aquesta gran infraestructura tindrà sobre el Penedès.

M'estranya que si el CIM ha de ser tan bo per la comarca, només es tracti de descalcificar a la gent que ens oposem vinculant-nos amb certs partits polítics, ideologies, etc..

És clar que dins d’aquest col·lectiu hi ha de tot, inclús potser gent que va vendre els seus terrenys i ara se’n penedeix, inclús hi pot haver algun polític que es vol apuntar punts.

El que és absurd pensar és que el mil·ler de persones que hem acudit a les diferents concentracions, la infinitat d’entitats que s’oposen i s’han adherit a la plataforma, som uns interessats o uns manipulats.

M’agradaria molt que les persones sensates que per la raó que sigui estiguin d’acord amb el CIM, defensessin els beneficis que hi veuen, així nosaltres podríem dedicar-nos a rebatre aquests arguments (cosa bastant senzilla, per cert).

No es tracta d’identificar-se amb cap opció política, el CIM no és un tema d’ideologia. Es tracta de demanar tota la informació, valorar totes les postures i fer-se una opinió basada en arguments perquè en un futur no ens hàgim de penedir de no haver-ho evitat. Ho sé, pot ser demano massa.

 
At 8:39 a. m., Anonymous Anònim said...

M'extranya que diguis que no saps a què venia la manifestació i que l'equip de govern municipal no es van posar nerviosos. A mi em va semblar que sí que ho estaven si més no molt enfadats. Jo vaig pendre part en la manifestació i no estic vinculat en cap partit polític ni tinc, actualment, una tendència cap a cap partit però tinc el costum d'escoltar detingudament els programes electorals i miro d'assistir en actes de la majoria partits, d'àmbit local i oberts al públic, per no tenir una sola visió esbiaixada de la realitat i el que em vaig trobar quan al vespre anava a la presenteció de l'Helena és que un regidor no em volia deixar entrar. Tot i així ens vam quedar xerrant amb ell a fora explicant-li els motius pels quals m'havia manifestat a la tarda li vaig recordar el que significarà aquest macro projecte per ala comarca i que ells van votar en contra de la moció que es va presentar a l'ajuntament ara fa uns mesos en contra del CIM. És aquest el tipus de projectes que es volen per a la comarca? La gent que mirem d'estudiar enginyeries o carreres més tècniques haurem de marxar del Vendrell perquè no s'aposta per a empreses del sector? Tots haurem de treballar a la construcció o de mossos de magatzem? Per què no s'aposta per altres tipus d'empreses que permetin equilibrar el % de feines ben qualificades amb les que no ho són tant? Com és que el CIM no s'ubica a les comarques gironines com seria més lògic de cara al transport cap a Europa? Quines repercussions sobre la població tindrà un projecte com aquest en municipis de 2 a 5 mil habitants? No creieu que percentualment afectaria menys en àrees de població més nombroses? Voleu que el 80% de la població de la comarca depengui només d'un sector?

Només afegir un comentari per al Xavier Sabaté, des del meu profund respecte, dir que tots els manifestants en contra del CIM que no som de CAP PARTIT POLÍTIC anàvem amb la cara descoberta.

I canviant de tema dir-te que és bó que hi hagi gent com tu que plasmeu el que penseu al diari del Baix Penedès, llegeix-ho algun article dels que escrius i t'animo a que continuis.

M'agrada molt parlar de temes del Vendrell .
Salut!
Roger Caballero Folch

 
At 12:21 a. m., Blogger Laia Gomis said...

Roger gràcies pel teu comentari, trobo interessant que acudeixis a tots els actes dels diversos partits polítics per poder coneixer de primera mà les principals línies d'actuació de cadascun d'ells. No obstant, voldria eliminar un tòpic que s'acostuma a emprar quan una persona decideix ser part integrant d'un partit polític perquè no és cert que de sobte només vegis les coses des d'una manera oblidant tota la resta. Almenys, a mi personalment el sectarisme em repugna.

Respecte la idea que apuntaves del Xavier Sabaté, quan parlava de la careta ell es referia als anònims que escriuen en aquest blog no pas de les persones de la manifestació.

La meva col•laboració totalment desinteressada al Diari del Baix Penedès s'ha convertit en un element que he pres per costum. Normalment, sóc persona que analitza i reflexiona tot allò que succeeix al meu entorn i gràcies aquest mitjà de comunicació em permeten que les meves opinions i percepcions arribin al conjunt de la ciutadania.

Cordialment,

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home