dissabte, de febrer 03, 2007

En clau municipal (I)

Helena Arribas, PSC

Avui mateix quan llegia amb més deteniment la premsa comarcal que durant la jornada d’ahir vaig fullejar ràpidament descobria nombroses novetats de cara als comicis electorals. Em vaig comprometre en aportar totes les darreres informacions que m’arribessin a les meves mans i precisament aquest article és una bona mostra d’aquest compromís.

L’única candidata oficial a l’alcaldia de l’ajuntament vendrellenc és la socialista l’Helena Arribas, la resta de partits amb representació al consitori vendrellenc guarden un escrupolós silenci esperant que les assemblees locals ratifiquin els noms que tots fem anar amb una certa seguretat. Per la formació nacionalista de CIU, intuim que el cap de llista serà Benet Jané. ERC imagino que proposarà Eladi Llop, així com PxC consolidarà el líder vendrellenc August Armengol i tal com especulava en l’altre article, Ciutadans es presentarà al nostre municipi i de moment sona el nom de Felipe Ramírez com a cap de llista.

La meva sorpresa arriba quan conec que cap dels dos actuals regidors del PP integraran la llista del Partit Popular del Vendrell, ni Francesc Caralt ni tampoc Leopoldo Viñas compten amb la confiança del Secretari General del PP de Tarragona, Rafel Luna. Una bona mostra d’aquestes discrepances internes en el si del PP és l’obsessió malaltissa de Luna demanant el trencament de l’acord de govern establert entre el PSC-PP després de la glossa institucional que el diputat Ernest Benito, va pronunciar durant l’11 de setembre, per més informació cliqueu aquí

Els dos regidors populars entenien que no existia cap motiu que els conduís al trencament del pacte de govern i quan dins el si dels populars hi ha alguna veu que discrepa o simplement no acata les ordres dels seus superiors, tard o d’hora arriba la represàlia i precisament, aquesta ja la tenim aquí tot.


Teresa Mercader, PP

Enmig d’aquesta situació, el protagonisme l’acapara una dona, Teresa Mercader, futura candidata del Partit Popular a l’Ajuntament del Vendrell, una persona sobre la qual no puc pronunciar cap comentari perquè no la conec, per tant haurem d’esperar...

Abans d’acabar, que ningú es pensi que m’oblido d’ICV-EUA perquè ara és el seu torn. Segons fonts del Diari del Baix Penedès, el rumor que em vaig atrevir a reproduir a l'article titulat A l’expectativa sobre la hipotètica presentació d’una candidatura al municipi del Vendrell sembla que comença a prendre forma perquè així s’exposava a les pàgines d’aquest diari comarcal. Inclòs anava més enllà exposant que el coordinador aquesta formació política encapçalarà la llista electoral una vegada hagi estat ratificat per l’assemblea local.

Aquest mes de febrer aniran desapareixent tots els dubtes i les inquietuds existents entorn els i les cap de llista però un cop tancada aquesta porta se n’obrirà una altra perquè no us penseu que aquí acaba tot. El següent pas constituirà el procediment de configuració de les llistes electorals, amb un total de 21 noms més els suplents, en aquest terreny us puc assegurar que les especulacions estaran assegurades...

3 Comments:

At 4:25 p. m., Blogger garmir said...

Hola:
Laia, gràcies per explicar la realitat politica de El Vendrell,per persones com jo que visc a Barcelona permet fer una imatge fidedigna del que passa per aquesta localitat, per altra banda es demostra que a les municipals les afinitats personals son superiors a les ideológiques com ho demostra que pugui haver un govern PSC-PPC governant El Vendrell. Ja aniràs informant.
Edmón G.Mira.

 
At 9:12 p. m., Blogger Laia Gomis said...

José Manuel estic completament d'acord amb tu però no hem d'oblidar que avui en dia allò que no es fan ressò els principals mitjans de comunicació cau directament dins el pou del desconeixement.

Aquesta és la situació en la qual ens trobem diversos petits i mitjans municipis, tot i que per la part que em correspon he d’afirmar que ens podem considerar uns privilegiats perquè El Vendrell compta amb una televisió local i diverses publicacions. Tanmateix, el públic que acudeix a aquestes fonts d’informació no és excessivament nombrós, es tracta d’una qüestió que ens queda pendents a tots aquells que ens preocupa aquest desinterès generalitzat.

Personalment, considero fonamental que les persones que viuen en un municipi han d’establir tota una sèrie de vinculacions amb l’esmentat indret perquè volem que el model de les ciutats dormitori passi a millor vida. Aquest objectiu només l’aconseguirem si som capaços de despertar l’interès i d’aquesta manera aconseguir una implicació activa en la vida municipal.

He tingut oportunitat d’expressar-ho en articles o comentaris anteriors però no em cansaré mai d’insistir en la importància i la transcendència que tenen uns comicis electorals, perquè més enllà dels partits polítics escollim a les persones que durant quatre anys construiran el projecte de ciutat que nosaltres desitgem.

 
At 11:34 a. m., Anonymous Anònim said...

Respecte a la candidatura de la coalició ICV-EUiA, només puc comentar de moe¡ment que el cap de llista d' EUiA serà el nostre coordinador local Alfredo Valdivielso Romero.
Encara estem en conversacions per acabar de confeccionar la llista conjunta amb ICV, i per tant no és clar qui serà el cap de llista de la coaliciò. El cap de llista d' EUiA va ser escollit per unanimitat dels presents a reunió extraordinaria de l'Assemblea Local , celebrada ja fa uns messos.
Quan sapiguem quin serà el cap de llista de la coaliciò es farà públic. Gràcies, SALUT !!!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home