dimecres, de gener 24, 2007

A l'expectativa...


Les incògnites es van desvetllant quan falten menys de 125 dies perquè coneguem els resultats de les eleccions municipals, allò que en l’argot polític es coneix com el dia D, està aquí mateix. Els partits polítics comencen a treballar a fons aquest assumpte perquè el temps avança a un ritme inesgotable. Pels carrers de la vila corren diversos rumors, pels passadissos del mercat es configuren les llistes electorals com si aquestes estiguessin tancades i executades. L’ambient que es pot respirar és clarament propici a l’imminent arribada de la comtesa electoral.

La premsa comarcal s’afegeix al carro i alhora es converteix en la principal font d’informació per conèixer quins vents bufen pel nostre municipi i així poder esbrinar setmana rere setmana l’existència d’alguna novetat amb un cert grau de solidesa. Farà qüestió d’un mes quan una informació especulava sobre la possibilitat de la presentació de la candidatura de Ciutadans- el partit de la Ciutadania al nostre municipi i es barrejaven un parell de noms entre els quals es podien trobar un ex militant del PP i un altre ex militant del PSC.



No m’agrada parlar de l’efecte Ciutadans perquè les xifres ens revelen que si l’abstenció no hagués estat tant elevada avui en dia no tindríem tres diputats al Parlament de Catalunya d’aquesta formació política. No obstant, crec hi ha una reflexió pendent, la imatge profundament populista que ofereix aquest partit, sense una ideologia clara i ferma perquè no van més enllà del tema lingüístic, en altres matèries es perden sense saber si s’han de col·locar a la dreta o a l’esquerra.

Ara bé, si es confirma la notícia de la presentació de la llista de Ciutadans, El Vendrell, comptaria amb dues llistes electorals de grans eslògans i missatges salvapàtries però a la pràctica ambdues es troben buides de contingut, navengant sempre entre dues aigües. Alguns ràpidament haureu relacionat la llista que encara no he esmentat i per aquells que no sapigueu de que parlo, m’estic referint a Plataforma per Catalunya, un partit que tan sols té un discurs, els immigrants són els culpables de tots els mals de la societat vendrellenca, catalana i espanyola. Sorprenent, veritat... doncs gràcies aquest lema demagògic i xenòfob tenen un representat al consistori vendrellenc.


El PSC presentava la candidata a l’alcaldia avui fa tot just una setmana, la resta de partits amb representació al consistori vendrellenc de moment guarden silenci, no en sabem res ni de Convergència i Unió, tampoc del Partit Popular ni tampoc d’Esquerra Republicana.



Tanmateix, avui mentre repassava l’edició d’ahir el Periodico descobria un element que podia intuir però que no sabia a ciència certa. Iniciativa per Catalunya els Verds, Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUA) es presentarà a les eleccions municipals al Vendrell, tal com Jordi Guillot exposava en una relació de municipis en els quals ràpidament he descobert que s’hi trobava el nostre.





Celebro aquesta decisió, tot i que desconec el candidat o la candidata que encapçalarà la candidatura al Vendrell però la seriositat i el rigor que acostumen a tenir la gran majoria dels membres d’ICV-EUA és tot un sospir, perquè salvant les distàncies ideològiques que puguem tenir acostumen a ser persones respectuoses i dialogats amb les quals s’hi pot parlar seriosament. Defugen dels anàlisis simplistes i s’allunyen de la perillositat que comporta caure en els paranys demagògics i populistes.
De moment, això és tot el que us puc oferir, ara estem a l'expectativa i no dubteu que quan tingui més informació us la proporcionaré.

4 Comments:

At 10:15 a. m., Blogger Joan Margall said...

Laia,

Jo no patiria per l'"efecte Ciutadans". Teniu una bona candidata, heu fet bona feina i estic segur que fareu una bona candidatura. Ah! I teniu una excel.lent analista política com ets tú. No podeu fallar. Records,

Joan

 
At 3:27 p. m., Blogger garmir said...

Hola:
Laia, Joan, Ciutadans té una ideologia clara : el anticatalanisme, son el equivalent als blaveros a Valencia, ara integrats al PP valencià. Laia, ja ens aniràs explicant coses. Dir-vos que Ciutadans está teledirigit desde Madrid i es la prova de que la aposta catalanista de Piqué al PPC funciona, i obre les portes a acords CIU-PPC.
A Barcelona patim un tripartit municipal (psc-erc-icv)desde fa molts anys i ara tenim l´oportunitat de un veritable canvi de la mà de Ciu i Pppc, doncs aquest tripartit de social res, més aviat es una repartidora de carrecs i a no fer res.
Ja ens explicaràs com evoluciona tot a El Vendrell.

 
At 4:18 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Sempre he volgut fer-me ressó d'aquelles notícies que tenen lloc a prop de casa, El Vendrell té un lloc especial en aquest blog. Tanmateix, us puc assegurar que durant aquests quatre mesos que resten per la celebració de les eleccions municipals es podrà apreciar com la política local té un gran protagonisme en els diversos espais que hi dedicaré.

Analista política... de moment em trobo en l'intent, no sé si ho faig de manera encertada però em limito a extrapolar allò que la ciutadania expressa, les seves inquietuts i neguiteigs barrejats amb la meva percepció personal.

No osbtant, l'última paraula la té SEMPRE la ciutadania que serà l'encarregada de configurar el nou govern local el proper 27 de maig amb els seus vots.

 
At 3:53 p. m., Blogger yanmaneee said...

goyard bags
kobe shoes
giannis shoes
supreme
supreme outlet
longchamp handbags
longchamp
supreme shirts
jordan shoes
goyard bags

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home