diumenge, de maig 21, 2006

Homenatge al company Manel Carbonell

El meu cap de setmana començava a Bellvei, a quarts d’una s’iniciava un just homenatge al company Manel Carbonell. El centre cívic acollia un gran nombre de persones que ens havíem desplaçat fins a aquesta població baixpenedesenca per recordar una vegada més al Manel. El Pep Guasch, primer secretari del PSC del Baix Penedès, regidor a l’ajuntament del Montmell i diputat a la Diputació de Tarragona ens relatava el xoc que va tenir en Manel quan va conèixer el particular funcionament de l’agrupació del psc del Vendrell. Ell venia de Barcelona, estava acostumat als principis organitzatius seguits al peu de la lletra, en canvi, en el nostre municipi les coses no funcionaven així. Trobo molt encertades les paraules del Pep Guasch quan recollia la següent idea: “L’agrupació del PSC vendrellenc funciona d’una manera un xic anàrquica i el Manel no entenia com es podien obtenir els grans resultats que després dels comicis electorals s’apreciaven, aquest mode de funcionar és en gran part herència del Pep Jai”. Al marge de la vessant política també ens va recordar l’amor que tenia vers la natura i els animals. Abans d'entrar a casa seva t'ho havies de pensar dues vegades, nombrosos eren els rèpitls que tenia a la seva llar.

La Núria, regidora al consistori de Bellvei i primera secretària de l’agrupació de Bellvei, va voler destacar el treball incessant que el Manel va dur a terme perquè l’agrupació del Bellvei es convertís en una realitat, a més, cada 15 dies tots els membres d’aquesta es reuneixen, hàbit implantat pel Manel. La seva vídua, Isabel, va intervenir a petició de la primera secretària i tan sols va voler agrair la presència de tots els assistents. A banda dels nombrosos militants i simpatitzans del PSC hem de destacar la presència d’Ernest Benito, diputat al Congrés dels Diputats, Martí Carnicer, secretari general d’economia de la Generalitat de Catalunya, el citat diputat a la diputació de Tarragona, Pep Guasch, l’alcaldessa del Vendrell, Helena Arribas, l’alcaldessa del Montmell, Imma Costa, l’alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras, entre molts altres regidors dels diversos consistoris baixepenedesencs.

L’acte el va concloure el Martí Carnicer, el qual va dur a terme un discurs força emotiu que no va deixar indiferent a cap dels assistents, les seves paraules van provocar que alguna llàgrima regalimés galta avall. Posteriorment, ell va lliurar un ram de roses vermelles a la vídua d'en Manel, l'Isabel.