dimarts, d’abril 11, 2006

Nous aires per Itàlia

Aquesta nit ha estat viscuda intensament pel conjunt dels italians. Els resultats anaven arribant amb compte gotes, semblava que l’escrutini havia de dur-se a terme de manera ràpida però ha estat tot just al contrari. Prodi apareixia a quarts d’una de la matinada sense conèixer els resultats definitius però es mostrava optimista davant el triomf que el seu partit podia tenir, de totes maneres no dubtava en proclamar que seria un resultat ajustat, fins el darrer vot seria decisiu, fet que avui mateix hem comprovat.

Vaig anar a dormir a quarts de tres i els mitjans de comunicació parlaven d’un empat tècnic però quan aquest matí m’he llevat m’he endut una agradable sorpresa, el centre esquerra ha guanyat i té majoria a les dues cambres.

Prodi no ha dubtat en reconèixer que La Unió ha guanyat per un sospir i ara cal que el nou govern es posi a treballar perquè tenen una gran tasca encomanada pels ciutadans. Els italians i les italianes han volgut posar punt i final a un estil polític que tenia com atributs principals, la mentida, la demagògia, la desqualificació de l’oposició, el to burlesc i prepotent que en nombroses ocasions el propi Berlusconi ens ha demostrat arribant a l’insult, anomenant gilipolles a totes aquelles persones que no el votessin.

Amb els resultats electorals a la mà, el senyor Berlusconi s’hauria de replantejar qui és el gilipolles. Tanmateix, després de conèixer el tarannà del fins ara president d’Itàlia imagino que seguirà pensant que la ciutadania s’ha equivocat, que no saben el que han fet ja que el verb rectificar no consta en el seu diccionari així com tampoc el fet de demanar disculpes als seus compatriotes. Per cert, aquest estil no us recorda algun partit de casa nostra? Curiosament, el Partit Popular i La Casa de les llibertats poden anar del bracet ja que ambdós al dia d’avui es troben a l’oposició, per alguna cosa serà.