dissabte, de maig 23, 2009

Gran participació a la conferència: L'economia en temps de crisi

Martí Carnicer i Manel Mas
L’economia és una matèria que en els darrers mesos s’ha posat molt de moda, tots en major o menor mesura parlem d’aquesta realitat i descobrim com neixen del no res grans savis que tenen en potència un petit economista. La veritat és que avui en dia tothom s’atreveix a parlar d’economia però ràpidament te n’adones amb una gran facilitat qui coneix la matèria davant d’aquells que es limiten a repetir com a lloros quatre idees principals.

Des del PSC del Vendrell, fa diversos mesos que vam pensar en organitzar una conferència que tingués com a eix central l’economia i especialment la difícil situació econòmica en la qual ens trobem en aquests moments. A més, teníem molt clar els nostres ponents: el Martí Carnicer i el Manel Mas. En principi era una aposta difícil d’aconseguir perquè quadrar les dues agendes no ha estat una tasca fàcil però la voluntat i la col·laboració de tots dos ha estat present des del primer dia que els hi vam comentar. Així que després de superar tots els ensurts que ens hem trobat pel camí, finalment ahir al vespre vam poder celebrar la conferència.

La veritat és que el primer que voldria ressaltar és l’expectativa que havia generat aquesta conferència, dos ponents de luxe i coneixedors de la matèria que abordarien va provocar que moltes persones es desplacessin fins a la Sala del Portal del Pardo. Ràpidament hi ha qui tendirà a pensar que la sala l’omplien en exclusiva militants i simpatitzants socialistes però en aquesta ocasió s’equivoquen perquè si bé és cert que una part del públic es podria encaixar en aquesta classificació allò que més em va sorprendre es veure tota una sèrie de cares conegudes que no tenen cap vincle amb el partit així com també moltes persones que no coneixia però s’havien apropat al Portal del Pardo per sentir en viu i en directe les reflexions del Secretari General d’Economia i Finances, Martí Carnicer i del diputat al Congrés i portaveu a la Comissió del Tribunal de Comptes, Manel Mas.


Els nervis previs a la celebració de la conferència estan a flor de pell i especialment s’intensifiquen quan les noves tecnologies juguen una mala passada, després els ponents es troben retinguts a la xarxa viària i la sala està plena a vessar. Tanmateix, totes les preocupacions s’esvaeixen quan s’inicia la conferència i constates que la sala s’ha quedat petita i un bon nombre de persones resten dempeus escoltant atentament les reflexions del Martí i el Manel.

No puc ser objectiva perquè sento una estima especial pels dos ponents però crec que van formar un bon tàndem. A més, no podem oblidar els enormes punts de connexió que tenen el Manel Mas i el Martí Carnicer, d’una banda en el terreny professional, els dos són economistes de professió i en la vessant política, els dos han estat alcaldes del seu municipi, el Martí del Vendrell i el Manel de Mataró. De totes maneres, allò més interessant van ser les opinions divergents que els dos ponents van exposar en determinats punts de la conferència i sense cap mena de rubor van explicar al nombrós públic assistent.



L’èxit de la conferència crec que va radicar en l’estil i el to que van adoptar els ponents a l’hora de realitzar les seves explicacions, no es va tractar del concepte de conferència que per defecte tenim al cap sinó que va anar molt més enllà. Quan els ponents van acabar amb les seves intervencions, el públic va prendre la paraula i es va generar un interessant col·loqui sobre diverses qüestions que s’havien abordat durant la xerrada.


Una vegada finalitzat l’acte, diverses persones se’m van apropar i em van comentar l’encert d’aquesta conferència i especialment coincidien en una qüestió, moltes d’elles afirmaven no sentir cap interès especial vers l’economia, és més la consideren feixuga i un xic pesada però la conferència els havia resultat molt dinàmica, no s’havien perdut en les explicacions i marxaven amb la sensació d’haver après quelcom.

La veritat és que en els temps que corren és un veritable luxe sentir parlar a dues celebritats com són el Martí Carnicer i Manel Mas, dues persones que tenen les coses molt clares, uns coneixements econòmics envejables i a més una capacitat divulgativa admirable. Per tant, no puc acabar aquest escrit sense agrair al Martí i al Manel que acceptessin la invitació i compartissin amb tots nosaltres una petita part dels seus coneixements i el gran bagatge que els acompanya.

2 Comments:

At 4:14 p. m., Anonymous Anònim said...

Laia, sens dubte la conferència va ser un èxit: els ponents de luxe i l'organització magnifica. Només em queda felicitar als qui heu tingut la iniciativa de dur a terme aquest acte i la dedicació de temps i esforços que comporta. Enhorabona a totes i tots!
Muntsa

 
At 9:04 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Muntsa, gràcies per les teves paraules i així com també agrair-te sincerament que vinguessis a la conferència.

Aquest es tracta d'un èxit col·lectiu perquè com molt bé exposes aquesta conferència ha estat possible gràcies a moltes persones, especialment als grans ponents i a tots els que vau assistir anit a la conferència.

Una forta abraçada!!!

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home