dijous, de juliol 27, 2006

Imatges Festa Major del Vendrell 2006

El passat diumenge a través de l'article anterior, Festa Major del Vendrell, convidava a tots els lectors d'aquest blog a participar a la Festa Major del Vendrell. Avui, dijous 27 de juliol, dia de Santa Anneta, les activitats que tenen lloc pels carrers de la nostra vila són diverses i la intensitat de la festa no ha disminuït en cap moment, són molts els actes que queden per desenvolupar-se fins la cloenda final que tindrà lloc demà.

De moment, vull compartir amb tots vosaltres algunes imatges captades ahir durant l’arribada de la cercavila de Santa Anna en la qual van participar tots els grups de cultura popular de la nostra vila: Ball de Pastorets, Ball de les Gitanes i Ball de Bastons.



Al costat de tots ells, el Ball de Diables del Vendrell i els Diablons gràcies als seus versos van donar el toc crític i en determinades circumstàncies irònic a l’actualitat política i social de la nostra vila tot i que alguns esdeveniments d’abast mundial també van ser al cor de la plaça Vella de la mà dels versos que any rere any tots esperem.



Moment en el qual els diables pronuncien els seus versos, concretament en aquestes imatges els diables aixequen el cap dirigint-se als membres del consistori vendrellenc que es trobaven a la balconada de l'ajuntament perquè algun dels seus versos els tocaria de prop.
Els darrers en entrar a la plaça van ser els cap grossos, gegants i gegantons, tots ells ballant al so de les gralles. I una vegada van concloure totes les actuacions, arribaria la jornada castellera de la mà dels Nens dels Vendrell, omplint de camises vermelles la Plaça Vella.

Aquestes són només algunes de les moltes imatges que ahir vaig poder realitzar, la qualitat no és l’atribut més destacat d’elles perquè la Plaça Vella era plena de gom a gom, les empentes eren constants i era difícil poder captar bones imatges. No obstant, el meu objectiu tan sols era plasmar alguns dels moments en els quals els diversos grups malgrat el calorós matí de Santa Anna que vam patir, tots ells van aguantar estoicament la calor per oferir-nos les millors actuacions. Sense cap mena de dubte, ells van patir molta més calor que aquells que tan sols restàvem dempeus observant-los atentament.

5 Comments:

At 8:40 p. m., Anonymous Anònim said...

querida laia siento comunicarte que debajo de la foto donde TU comentas que son els diablons,son los angeles que espulsan a los diablos del VENDRELL y pertenecen a la colla dels diables,muchas cracias por tus fotos y tus comentarios.

 
At 9:55 p. m., Anonymous Anònim said...

Ball DE LES gitanes

 
At 10:23 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Disculpeu-me per haver oblidat l'article femení plural:les. No ha estat de cap manera intencionat així que ara mateix realitzo la correcció i escric ball de les gitanes

 
At 9:06 p. m., Anonymous Anònim said...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

 
At 1:01 a. m., Anonymous Anònim said...

Your website has a useful information for beginners like me.
»

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home