2 anys de governs de progrés
Així que des del Vendrell a quarts de set de la tarda marxàvem plegats, l’Ernest Benito, el Martí Carnicer, el Pep Guasch i jo mateixa, després ens diran que no vetllem pel medi ambient, cadascú podria haver-se desplaçat amb el seu vehicle particular però no ha estat així ja que l’Ernest, el nostre taxista, tal com carinyosament l'anomeno quan es converteix en el nostre xòfer, ens ha passat a recollir a cadascú de nosaltres.
A les set de la tarda teníem un compromís: escoltar atentament les valoracions que dues companyes, concretament parlo de la Meritxell Batet i la Teresa Carrera ens farien dels 2 anys de govern de progrés del president Zapatero i del president Maragall, respectivament.
Malgrat les bones temperatures que a les zones costaneres s’estan registrant aquests dies nombroses han estat les persones que s’han volgut acostar fins el Pavelló Jaume Vilamajor de Segur de Calafell, entre totes elles he de destacar la presència del secretari general d’economia de la Generalitat, Martí Carnicer, el diputat al Congrés, Ernest Benito, el diputat a la diputació de Tarragona i regidor a l’Ajuntament del Montmell, Pep Guasch i l’alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras.
La primera intervenció ha anat a càrrec de la Meritxell Batet la qual ha recordat a tots els presents quina va ser la primera decisió que va prendre el govern de Zapatero, retirar les tropes d’Iraq. És important no oblidar aquest fet, els dies passen i l’actualitat imposa nous titulars però convé tenir present aquesta decisió ja que va suposar el punt d’inflexió en matèria de política exterior. No es tracta que la política exterior estigui centrada tan sols un país, Estats Units, tal com al llarg dels vuit anys de govern del partit popular succeïa sinó que hi ha d’haver una bona relació amb aquest país però sense oblidar-nos dels nostres veïns europeus, l’Europa que tots tenim al cor.
Per la seva banda, la Teresa Carrera ha continuat amb l’Estatut, ella ha dut a terme una anàlisis més detallada respecte aquesta matèria explicant les diferències existents entre el vigent Estatut, el de 1979 i el text que es sotmetrà a referèndum el proper 18 de juny. No obstant, ha ressaltat l'intens treball realitzat pel govern tripartit, l'estatut ha estat un objectiu molt ambiciós que ha centrat totes les mirades i aquest fet ha implicat que en gran mesura s'hagi silenciat la tasca de govern d'aquests dos anys.
L’acte l’ha tancat el cap de l’oposició del consistori calafellenc, en Jordi Sánchez, el qual ens ha explicat la situació de deixadesa i desgovern en la qual viu Calafell. Els partits al govern tan sols tenen una data al cap, el proper 27 de maig, dia en la qual es celebraran les eleccions municipals, ara intenten centrar tots els esforços per no perdre el càrrec tot i que les crisis internes entre els membres del pacte de govern són evidents i conegudes per tots els ciutadans, per molt que ho intentin amagar mirant cap un altre costat clama al cel les divergències existents entre CIU i l’ADM.
D'esquerra a dreta: Teresa Carrera, Jordi Sánchez i Meritxell Batet
1 Comments:
Aquest govern de Calafell m'en recorda molt un que jo em sé.
Publica un comentari a l'entrada
<< Home