diumenge, de maig 28, 2006

2 anys de governs de progrés


27 de maig, un dissabte a la tarda enmig d’un ambient quasi estiuenc, el passeig marítim de Calafell estava ple de persones que passejaven tranquil·lament per ell. Avui, una petita delegació del Vendrell es desplaçava fins al municipi veí per seguir de prop l'acte que s'havia de dur a terme. He tingut la sort de compartir tarda i cotxe amb persones molt importants en la vida política del nostre país però per sobre dels diversos càrrecs que ostenten hi ha quelcom més important que aquest fet. La conversa agradable enmig d'un clima distès que pots mantenir amb tots ells, l'enorme coneixement i el gran bagatge que acumulen, al seu costat sempre aprenc o descobreixo alguna cosa. Algú podria pensar que la seriositat i allò políticament correcte serien els pilars sobre els quals es sostenen aquestes trobades però s'estarien equivocant, sense cap mena de dubte amb ells l'avorriment no hi té lloc i la diversió està assegurada.

Així que des del Vendrell a quarts de set de la tarda marxàvem plegats, l’Ernest Benito, el Martí Carnicer, el Pep Guasch i jo mateixa, després ens diran que no vetllem pel medi ambient, cadascú podria haver-se desplaçat amb el seu vehicle particular però no ha estat així ja que l’Ernest, el nostre taxista, tal com carinyosament l'anomeno quan es converteix en el nostre xòfer, ens ha passat a recollir a cadascú de nosaltres.

A les set de la tarda teníem un compromís: escoltar atentament les valoracions que dues companyes, concretament parlo de la Meritxell Batet i la Teresa Carrera ens farien dels 2 anys de govern de progrés del president Zapatero i del president Maragall, respectivament.

Malgrat les bones temperatures que a les zones costaneres s’estan registrant aquests dies nombroses han estat les persones que s’han volgut acostar fins el Pavelló Jaume Vilamajor de Segur de Calafell, entre totes elles he de destacar la presència del secretari general d’economia de la Generalitat, Martí Carnicer, el diputat al Congrés, Ernest Benito, el diputat a la diputació de Tarragona i regidor a l’Ajuntament del Montmell, Pep Guasch i l’alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras.

La primera intervenció ha anat a càrrec de la Meritxell Batet la qual ha recordat a tots els presents quina va ser la primera decisió que va prendre el govern de Zapatero, retirar les tropes d’Iraq. És important no oblidar aquest fet, els dies passen i l’actualitat imposa nous titulars però convé tenir present aquesta decisió ja que va suposar el punt d’inflexió en matèria de política exterior. No es tracta que la política exterior estigui centrada tan sols un país, Estats Units, tal com al llarg dels vuit anys de govern del partit popular succeïa sinó que hi ha d’haver una bona relació amb aquest país però sense oblidar-nos dels nostres veïns europeus, l’Europa que tots tenim al cor.

Acte seguit la Meritxell ha fet un ràpid repàs de totes les actuacions que el govern del president Zapatero ha dut a terme, començant per la Llei integral contra la violència de gènere, continuant per la llei que amplia drets civils permetent el matrimoni als homosexuals, la Llei Orgànica de l’Educació i així fins arribar a l’ambiciós projecte legislatiu com és la Llei de Dependència, que aviat es convertirà en una nova llei que haurem d’afegir a la llarga llista existent fins al dia d'avui. A les portes de l’inici de campanya del referèndum del 18 de juny, la Meritxell també ens ha comentat alguns aspectes generals del nou estatut que es refrendarà properament, destacant la campanya mediàtica que els membres del Partit Popular han dut a terme durant tot el període de tramitació d’aquest estatut, intensificant la mateixa durant l’estada del text al Congrès dels Diputats. Ha posat de relleu la millora i el pas endavant que suposa el nou Estatut i no ha dubtat en desmentir les falses idees difoses sobre aquest text. La seva darrera consideració és una idea que la gran majoria de la ciutadania percep i comparteix, aquells que avui consideren l’Estatut del 2006 com un projecte endimoniat, d’aquí a uns quants anys es convertiran en els grans defensors del mateix.

Per la seva banda, la Teresa Carrera ha continuat amb l’Estatut, ella ha dut a terme una anàlisis més detallada respecte aquesta matèria explicant les diferències existents entre el vigent Estatut, el de 1979 i el text que es sotmetrà a referèndum el proper 18 de juny. No obstant, ha ressaltat l'intens treball realitzat pel govern tripartit, l'estatut ha estat un objectiu molt ambiciós que ha centrat totes les mirades i aquest fet ha implicat que en gran mesura s'hagi silenciat la tasca de govern d'aquests dos anys.

L’acte l’ha tancat el cap de l’oposició del consistori calafellenc, en Jordi Sánchez, el qual ens ha explicat la situació de deixadesa i desgovern en la qual viu Calafell. Els partits al govern tan sols tenen una data al cap, el proper 27 de maig, dia en la qual es celebraran les eleccions municipals, ara intenten centrar tots els esforços per no perdre el càrrec tot i que les crisis internes entre els membres del pacte de govern són evidents i conegudes per tots els ciutadans, per molt que ho intentin amagar mirant cap un altre costat clama al cel les divergències existents entre CIU i l’ADM.

D'esquerra a dreta: Teresa Carrera, Jordi Sánchez i Meritxell Batet

1 Comments:

At 12:48 a. m., Blogger Pedro said...

Aquest govern de Calafell m'en recorda molt un que jo em sé.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home