diumenge, d’abril 17, 2011

Irracionalitat


Pocs dies després de la formació del nou govern de la Generalitat de Catalunya encapçalat per Artur Mas vam conèixer la voluntat de suprimir l’impost de successions. Si bé és cert que aquesta proposta estava inclosa en el programa electoral, un fet que hem de suposar que coneixien tots els votats de la formació nacionalista, no és el pretext per decidir executar aquesta mesura en el context en el qual ens trobem immersos actualment.


Poques hores després aquesta informació era matisada i entravem en una dinàmica perillosa combinada amb un ball de declaracions que provocaven el desconcert i el descrèdit d’un govern que tot just començava a caminar. Després apareixeria el reguitzell de retallades que en les darreres setmanes hem tingut coneixement. Una dinàmica avalada pel govern de la Generalitat de Catalunya que sense cap mena de pudor declaren que és l’única solució viable.

Ara bé, ens proporcionen dues sorpreses impactants. D’una banda, una notícia que ha passat totalment desapercebuda però que vull posar de relleu perquè m’indigna profundament. No és cap rumor sinó una realitat palpable que aquells que no em creguin poden consultar el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del dia 15 d’abril del 2011 i trobaran la resolució en virtut de la qual els responsables de les oficines dels delegats territorials de la Generalitat passen a cobrar 10.000 euros més anuals de complement específic.


Les retallades dels pilars bàsics de l’estat del benestar que afecten al conjunt dels ciutadans de Catalunya són una realitat palpable però aquest injustificat increment dels sous no té cap encaix dins la lògica de la racionalitat. Tanmateix, aquí no acaba el joc dels despropòsits. El conseller d’economia, Andreu Mas Colell no ha dubtat en anunciar una altra proposta inversemblant: Reduir l’IRPF de les rendes de 120.000€ anuals, una mesura que beneficiarà aproximadament 50.000 persones entre elles directius, empresaris y professionals.


Automàticament, han aparegut veus del mateix govern que davant l’escàndol que la notícia ha generat no han dubtat en dir que només era una proposta. Tots som coneixedors que aquest element formava part del programa electoral de CiU i aquesta mesura s’executarà tard o d’hora.


No obstant, ens trobem davant la irracionalitat personificada perquè l’adopció de mesures totalment contradictòries provoquen el naixement d’una enorme inestabilitat. Un fet enormement preocupant si tenim en compte que estem parlant d’un govern que tot just fa uns mesos que es troba al capdavant de l’assumpció de responsabilitats. En moment difícils com els actuals els ciutadans desitgem estabilitat, calma, serietat i rigor uns atributs que dissortadament el “govern dels millors” es troba absents dels mateixos


4 Comments:

At 11:06 p. m., Anonymous Anònim said...

El bipartit fa aigües, son els primers cent dies pitjors que mai ha tingut un govern de la Generalitat.

 
At 12:19 a. m., Anonymous Frederic Porta Serramià said...

Sempre hi haurà decisions del govern que seran criticables...

No estic d'acord amb la supressió de l'impost de successions en aquest moment. És una mesura que entrava dins del programa electoral de CiU i, per tant, s'ha de complir...però ara mateix tampoc calia.

Hi estaria d'acord si la supressió de l'impost de successions anés de la mà d'alguna mesura per compensar els 400M d'€ que es deixen d'ingressar. I per l'impost de donacions el mateix.

Tot i així, no m'agrada el to que es fa servir per comentar que "només" 50000 persones es podran beneficiar de la reducció de l'IRPF...Estem cansats de veure com empreses i equips de management d'aquestes empreses se'n van a Madrid perquè els impostos són més barats. Malauradament coincideix amb persones amb rendes altes, però també hem de pensar amb les empreses que estan al darrera, els llocs de treballs, i la producció de riquesa i llocs de treball que generen.

S'ha d'aconseguir un equilibri amb les finances, per no perjudicar els més febres, però tampoc apretar amb excès als que produeixen i generen PIB i llocs de treball... Difícil combinació

 
At 6:59 a. m., Anonymous Anònim said...

Segurament podreu explicar vosaltres sociates, a tota la població de Catalunya, perquè haurem de retallar moltes condicions socials perquè a madrid puguin disposar del diners catalans ( més de 1000.000.0000 euros del fons de competitivititivitat ) per comprar evidentment els vpots d'allà on tenen possibilitats de treuren.
Catalunya està despertant de tanta injustícia.
CATALUNYA LLIURE,

 
At 11:18 a. m., Anonymous Anònim said...

Sra. Gomis, sap que seria El Vendrell sense Sant Vicenç de Calders,Coma-ruga i el Francas ?
El Vendrell només es mira el melic.

Plataforma per l'Independencia Sant Vicenç/Coma-ruga/El Francás.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home