dissabte, de març 06, 2010

UAB , novament notícia

La Universitat Autònoma de Barcelona s’ha convertit en els darrers anys en un escenari en el qual transcorren moltes hores de la meva vida. La veritat és que en els diferents espais del campus de Bellaterra he passat moments que sempre recordaré perquè diverses connotacions acadèmiques i altres més personals i alhora introspectives doten la consideració d’inoblidables.

No obstant, dissortadament la majoria de la societat quan sent a parlar de la UAB automàticament la relacionen amb aldarulls i elements que sempre es troben tenyits de certa negativitat. Una imatge que afortunadament no s’ajusta amb la realitat però tots som prou coneixedors que els casos concrets i puntuals en determinades ocasions poden arribar a crear generalitzacions molt perilloses que poden donar la sensació que aquesta és la dinàmica que té lloc en el dia a dia. Una imatge totalment esbiaixada perquè afortunadament aquesta no és la tònica dominant en l’entorn universitari.

Tanmateix, no em puc mostrar indiferent davant els incidents que van ocorre ahir quan la diputada d’UpD, Rosa Díez havia de dur a terme una conferència i només entrar a la Facultat de Ciències Polítiques va ser rebuda amb crits i insults. Dissortadament no és un cas puntual sinó que encara no fa un mes es va estar a punt de suspendre una conferència de Juan José Ibarretxe.


Afortunadament, vivim en una democràcia i la llibertat d’expressió és un dret constitucional. En aquest sentit, totes les persones podem exposar les nostres opinions i reflexions lliurement. No comparteixo els postul·lats que defensa Rosa Díez però en cap moment m’oposaria al fet que aquesta diputada pogués celebrar una conferència. Personalment, considero el que contrast d’opinions i d’idees és un exercici de sana pràctica democràtica i aquells que en nom de la democràcia volen fer acallar determinades veus només demostren que en ple segle XXI encara no han entès el gran abast d’una paraula senzilla però carregada de valors : democràcia.

3 Comments:

At 9:15 p. m., Blogger Què t'anava a dir said...

el que ha de fer la gent és no anar´-hi i punt. es que li fan propaganda gratix.

 
At 11:53 a. m., Anonymous Anònim said...

LA Universitat es un lloc d'expressió i històricament de protesta i revolta contra la injustícia.

Alguns estudiants, exercint el seu dret, van decidir protestar contra aquesta feixista, racista anticatalana i defensora del terrorisme d'estat. A més a més, eren forces els que van protestar.

Aquesta racista el que hauria de parlar quan esmenta la llibertat d'expressió és SI EL POBLE DE CATALUNYA HA DE TENIR DRET A DECIDIR? o aixó no ÉS LLIBERTAT?

Contra l'espanyolisme ranci i els defensors d'un sistema feixista que no respecta EL DRET A DECIDIR
un 10 pels estudiants.

Cupero dolent.

 
At 4:47 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Jo també ho comparteixo Miquel, si no volen anar, que no hi vagin i no passa absolutament res. Ara bé, el que no es pot fer és actuar amb violència per tal d'evitar que una persona exposi lliurement les seves opinions malgrat aquestes no ens agradin.

Cupero, els estudiants poden protestar sempre i quan utilitzin vies democràtiques i legals i no apostin per sabotejar un acte.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home