dijous, de juliol 05, 2007

La percepció dels diputats sobre el Debat de l'Estat de la Nació


Després de llegir de manera exhaustiva tota la informació que la premsa recull sobre l’evolució de la segona part del debat de l’Estat de la Nació he pensat que no tindria massa sentit dos dies després reproduir tot allò que amb molta seguretat haureu llegit o bé escoltat en diversos mitjans de comunicació.

Així que en el post d’avui duré a terme una pràctica fins ara inèdita en aquest espai però penso que les opinions i les reflexions de les persones que van viure in situ el debat de l’Estat de la Nació des del seu escó ens poden aportar informacions que sovint passen desapercebudes pels periodistes i que l’opinió pública no pot conèixer sinó és a través d’aquest útil mitjà de comunicació com són els blogs.

De manera habitual procuro seguir tot un reguitzell de blogs i des d’aquest espai us convido a visitar els blogs que us adjunto a continuació perquè pugueu llegir els comentaris, les opinions i les percepcions escrites pels propis diputats. Segur que us resultaran de major utilitat i més interessants que aquelles paraules que podria escriure jo.
Començaré pel vendrellenc Ernest Benito, en primicia els lectors del seu blog podem conèixer l'article que sortirà demà publicat al Diari del Baix Penedès, així que no us perdeu la seva valoració sobre L’estat de la nació.Ara em desplaço uns quilòmetres més enllà fins arribar a la capital catalana, el diputat barceloní Jordi Pedret també escriu unes paraules sobre el Debat de l'Estat de la Nació però de manera més particular perfila sobre la figura del líder de l'oposició, amb el seu escrit Rajoy, tocat i enfonsat.Si continuem el vitage pel territori català, parada obligatòria és Mataró, el diputat mataroní Manel Mas ens parla sobre la mesura que el president del govern va anunciar durant la seva primera intervenció al Debat de l'Estat de la Nació, assegurant la retribució de 2500€ a les famílies que tinguessin un fill/a o bé aquells que es decidicin adoptar-ne un, de manera molt encertada titula el seu escrit amb una coneguda frase popular, Amb un pa sota el braç.


El diputat català que ha fet una anàlisis més acurada sobre l'evolució del Debat de l'Estat de la Nació ha estat el gironí Àlex Sáez que a través de dos posts ens explica detalls i anècdotes curioses més enllà del propi entramat del Debat, així que us convido a entrar a Escó 1706:Crónica del Debat,Una vegada realitzat aquest ràpid repàs sobre les percepcions expressades a la xarxa per part dels diputats catalans no voldria acabar aquest escrit sense esmentar el blog d'un diputat andalús, us estic parlant del Juan Luis Rascón Ortega. La peculiaritat d'aquest espai és la concreció i la síntesi amb la qual el diputat és capaç de tractar qüestions capdals de l'actualitat política, cercant sempre les paraules claus per descriure la realitat i amb el Debat de l'Etat de la Nació, no ha estat una excepció, Desde el escaño, Juan Luis Rascón Ortega.

4 Comments:

At 12:01 p. m., Blogger garmir said...

Hola:
Mira, Laia, ara que parlés de la blogesfera del PSC, et comentarè un parell d´anécdotes que demostren que diàleg no és precisament, el que es practica a alguns blogs del PSC, si bé d´altres si que ho fan bé com ara el teu.
He escrit de vegades articles critics a blogs del Psc, altres elogiant-los, però hi han alguns blogs com ara el de Jordi Pedret , diputat del PSC a Madrid o la diputada al Parlament Rocio Martinez Sempere que o bé nomès punliquen comentaris a favor o directament no publiquen comentaris, per això s´ha de matitzar el lideratge indiscutible de la blogesfera del PSC , doncs el diàleg no és precisament el seu punt fort.
Una salutació.

 
At 1:42 p. m., Blogger Laia Gomis said...

Hola!

Garmir, cada persona té la seva manera de conduir el seu espai personal a la xarxa, alguns donant cabuda a tot tipus de comentaris, opinions i reflexions que quan tenen oportunitat hi diuen quelcom al respecte i altres que canalitzen a través de diversos mitjans els comentaris que es publiquen.

Jo no puc entrar en analitzar allò que considero millor o pitjor, tots som prou gran i responsables per escollir ara estic convençuda que el resultat de l’elecció no és casual ni fortuït sinó que ve motivat per diverses qüestions.

Tanmateix és indiscutible és el lideratge del PSC a la xarxa, perquè més enllà que es puguin fer o no els comentaris els blogs s’han convertit en un instrument molt útil a l’hora de conèixer l’activitat parlamentaria, o bé directament opinions i percepcions polítiques i personals de les persones que administren aquests espais.

 
At 6:47 p. m., Blogger Àlex Sáez said...

Gràcies pels teus "carinyos" laia!

Àlex.

 
At 8:17 p. m., Blogger Laia Gomis said...

No es mereixen les gràcies, Àlex!

Una abraçada!

Laia

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home